به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، کتاب «عقل مستعار» اثر احمد وضیعی در انتشارات سوره مهر منتشر شد. این کتاب به مبانی مناقشه در مطالعات تکمیلی دین و ادب میپردازد.
درمقدمه کتاب میخوانیم: «ایده اولیه «عقلِ مُستعار» را که ایده مناقشه برانگیزی در مطالعات تکمیلی «دین و «ادب» بود، با سید مرتضی آوینی در میان گذاشتم. تبسم شیرینی بر لبانش نقش بست. گفتگوی ما تقریباً ۴۵ دقیقه به طول انجامید و مقرر شد بعد از اتمام هر فصل، تصویرِ نسخهای از آن را برایش ارسال کنم. فروردین ۱۳۷۲، درحالیکه هنوز فصل اول را به پایان نرسانده بودم، خبر ناگهانی شهادت او به یکباره مرا زمینگیر کرد. احساس کردم دیگر انگیزهای برای ادامه کار ندارم. دو سال تمام این احساس با من بود.»
بیشتربخوانید
وضیعی درباره نمایه و فرهنگ اعلام اشخاص ویراستاری اثر در مقدمه کتابش میگوید: «در حین بازنویسی بود که متوجه شدم صرف آوردن نمایه اشخاص در پایان کتاب در صورتی که خواننده نیاز به کسب آگاهی مختصری از شرح حال برخی شخصیتهای بزرگ نامبرده در متن داشته باشد، از مطالعه و تحقیق کفایت نمیکند. از سوی دیگر، کاملاً مشخص بود که بدونِ آوردن آنها، یعنی بیانِ مختصری از شرح حالها نیز متن، یک چیز کم دارد. این خلأ و مشکل را با مهندس محمدتقی پاینده، ارزیاب ارشد رادیو، در میان گذاشتم. او گفت: «تنها راه چاره این است که، علاوه بر نمایه اشخاص، یک بخشِ دیگر به متن اضافه شود با عنوانِ فرهنگِ اعلامِ اشخاص.» دیدم درست میگوید. فرهنگِ اعلامِ اشخاص میتواند این خلأ را پُر کند. با اینکه میدانستم این کار «خلاف قاعده کتابنویسی است»، قبول کردم. او نیز بدون اینکه از او خواسته باشم، با گشادهرویی تمام، پیشنهاد داد حاضر است زحمات فراهم آوردن این اعلام را که اکنون ضمیمه متن است، عهدهدار شود.»
انتهای پیام/