محمد علی کمالی سروستانی مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: هم اکنون نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری از ۱۴ هزار و ۵۰۰ تا ۱۷ هزار و ۹۵۰ تومان و مرغ گرم در خرده فروشیها ۲۰ هزار و ۴۰۰ تا ۲۵ هزار تومان است.
وی افزود: از اوایل هفته میزان سهمیه دان به ازای هر قطعه جوجه از ۴ کیلوگرم به ۴ کیلو و ۹۰۹ گرم افزایش یافته و در چندین نوبت هم سامانه بازارگاه، نهاده عرضه کرده که تمامی این عوامل در تعادل قیمت در بازار اثر گذار است.
کمالی سروستانی بیان کرد: طبق برنامه ریزی ستاد تنظیم بازار ۱۳۰ میلیون قطعه برای ایامپایانی سال جوجه ریزی صورت گرفته که با این وجود جای هیچ گونه نگرانی برای تامین مرغ شب عید نیست.
مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: اگر حواله نهاده در دست مرغدار به ذرت و کنجاله تبدیل شود، بازار به آرامش و تعادل میرسد و چنانچه عرضه با تاخیر صورت گیرد، بازار دچار التهاب میشود.
وی قیمت هر قطعه جوجه یکروزه را ۳ هزار و ۴۷۷ تومان اعلام کرد و گفت: نرخ کنونی جوجه یکروزه از قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار هم پایینتر است.
این مقام مسئول در واکنش به عرضه مرغ با نرخهای بالاتر در بازار افزود: در شرایط فعلی، میزان تقاضا به سبب نگرانی خانوارها از آینده بازار بالا رفته که برخی خرده فروشان هم بی انصافی کرده و مرغ را با نرخ بالای ۳۰ هزار تومان عرضه میکنند. این امر گرانفروشی و اجحاف در حق مصرف کننده است.
کمالی سروستانی ادامه داد: با نگه داری مرغ تا سن ۴۵ روز در واحدهای مرغداری به طور متوسط ماهانه ۴۸ هزار تن به تولید گوشت مرغ اضافه میشود که با این وجود قیمت مرغ در بازار به تعادل میرسد.
بیشتر بخوانید
این مقاممسئول قیمت کنونی هر کیلو ذرت در بازار آزاد را ۶ هزار و ۵۰۰ تومان و کنجاله سویا را ۱۱ هزار تومان اعلام کرد و افزود: اگر نهاده در زمان مقرر بدست مرغدار برسد، هیچ گونه نگرانی مبنی بر کمبود عرضه مرغ در بازار نداریم.
این مقام مسئول از افزایش سهمیه نهاده دامی خبر داد و گفت: طی ماه های اخیر به ازای هر قطعه مرغ ۴ کیلو نهاده از طریق سامانه بازارگاه در اختیار مرغدار قرار می گرفت که هم اکنون حدود ۹۰۰ گرم به اینمیزان اضافه کرده اند که با این وجود مرغداران می توانند تا سن ۴۵ روز مرغ خود را در واحدها نگه دارند.
مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با نگه داری مرغ تا سن ۴۵ روز در واحدهای مرغداری به طور متوسط ماهانه ۴۸ هزار تن به تولید گوشت مرغ اضافه می شود که با این وجود قیمت مرغ در بازار به تعادل می رسد.
به گفته وی، با توجه به برنامه ریزی مناسب برای جوجه ریزی، کمبودی در عره مرغ شب عید وجود ندارد.
مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ نداریم، بیان کرد: طبق برنامه ریزی ستاد تنظیم بازار ۱۳۰ میلیون قطعه برای ایامپایانی سال جوجه ریزی صورت گرفته که با این وجود جای هیچ گونه نگرانی برای تامین مرغ شب عید نیست.
وی افزود: با وجود تامین ۱۰۰ درصد نهاده از سامانه بازارگاه، اما تامین به موقع از سوی شرکت ها صورت نمی گیرد، از این رو انتظار میرود که عرضه ذرت و کنجاله تسریع شود.
کمالی سروستانیادامه داد: معاونت امور دام مرتب در سامانه بازارگاه نهاده اعلام میکند که تامین به موقع کنجاله و ذرت منجر به بهبود وضعیت بازار مرغ می شود.
مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان بازار شب عید را آرام توصیف کرد و گفت: بنابر تصمیماخیر وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر افزایش تخصیص دان و نگه داری مرغ تا سن ۴۵ روز در واحدهای مرغداری، پیش بینی میشود که بازار مرغ شب عید نوسانی نداشته باشد.
انتهای پیام/