تغییرات در سبک زندگی مانند کاهش وزن، مصرف آب کافی و برخی مواد غذایی مانند سرکه سیب و آب آلوئه ورا می‌تواند به کاهش ر یفلاکس معده کمک کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سوزش معده و ریفلاکس اسیدی، یک مشکل دردناک و ناراحت‌کننده و متأسفانه بسیار شایع است به طوری که بسیاری از افراد دست کم یک بار در زندگی آن را تجربه کرده اند. برای افراد بسیاری، احساس سوزش در گلو و قفسه سینه علایم کاملا آشنایی هستند که برطرف کردن آن‌ها بسیار دشوار است. خوشبختانه راهکار‌های خانگی خوبی برای رهایی از این مشکل وجود دارد که استفاده از آن‌ها به مصرف دارو‌های شیمیایی ترجیح داده می‌شود. در ادامه با برخی درمان‌های خانگی ریفلاکس اسیدی آشنا می‌شوید.


بیشتر بخوانید:

مصرف شیرین‌بیان و دیگر دمنوش‌های گیاهی
شیرین‌بیان دارای اثر تسکین‌دهنده و ضدالتهابی شگفت‌انگیزی برای کل سیستم گوارش است. وجود نوعی ماده به گلیسیریزیک در این گیاه، باعث تقویت معده و بهبود ریفلاکس معده می‌شود. نکته قابل توجه این است که زیاده‌روی در مصرف این گیاه می‌تواند بیماری‌های قلبی و ضعف عضلانی را به دنبال داشته باشد.

کاهش وزن
مطالعه منتشر شده در مجله چاقی چاپ آمریکا، نشان داد آن دسته از شرکت‌کنندگان در این مطالعه که ۱۰ درصد از چربی بدن خود را کاهش دادند، بهبود علایم ریفلاکس اسیدی را تجربه کردند.

مصرف آب آلوئه‌ورا
نوشیدن روزانه ۶۰ میلی‌لیتر آب آلوئه‌ورای فراوری نشده به کاهش علایم ریفلاکس کمک می‌کند. مطالعه منتشر شده در مجله طب سنتی چینی نشان داد آلوئه‌ورا می‌تواند یک درمان ایمن و موثر برای کاهش علایم ریفلاکس از جمله سوزش معده، برگشت غذا، نفخ شکم، آروغ زدن، حالت تهوع، استفراغ و بازگشت اسید باشد.

مصرف آب کافی
به گفته کارشناسان، شروع روز با نوشیدن مقداری آب و آب رسانی کافی به بدن در طول روز به ویژه پس از انجام فعالیت‌های ورزشی (که می‌تواند برای برخی از افرادی که دچار سوزش معده می‌شوند، محرک باشد) به بهبود علایم ریفلاکس کمک می‌کند.

کوچک کردن بشقاب غذا
یکی از دلایل اصلی ریفلاکس، پر شدن معده از غذا و ایجاد فشار در داخل معده است که باعث می‌شود اسفنکتر مری باز و اسید معده وارد مری شود. از این رو، کنترل اندازه غذای مصرفی در هر وعده غذایی می‌تواند تا حد زیادی احتمال سوزش معده و بازگشت اسید را کاهش دهد؛ بنابراین بهتر است همان مقدار غذایی را که در یک روز مصرف می‌کنید، در وعده‌های غذایی کوچک‌تر، اما با تعداد بیشتر مصرف کنید.

مصرف سرکه سیب
مصرف محلول سرکه سیب در آب می‌تواند به بهبود ریفلاکس اسید معده کمک کند. بر خلاف تصور اغلب افراد، عارضه ریفلاکس ناشی از کمبود اسید است نه تولید بیش از حد آن در معده. اگر غذای مصرفی شما با دستگاه گوارش‌تان سازگار نیست، بهتر است نیم ساعت قبل از غذا، محلول یک قاشق غذاخوری سرکه سیب در آب را مصرف کنید.

خوردن یک عدد سیب
مصرف یک عدد سیب قبل یا بعد از وعده‌های غذایی مشکل دار به رفع ریفلاکس اسیدی کمک می‌کند. سیب منبع خوبی از کلسیم، منیزیم و پتاسیم است و از آن جا که ریفلاکس با بالا آمدن اسید معده به مری رخ می‌دهد، این مواد معدنی قلیایی می‌توانند به تسکین علایم آن کمک کنند. خوردن سیب بعد از غذا یا قبل از خواب با ایجاد محیط قلیایی در معده به خنثی کردن این اسید کمک می‌کند. برای این منظور سیب‌های شیرین بهتر از انواع ترش هستند.

جویدن آدامس
از آن‌جایی که جویدن آدامس باعث افزایش ترشح بزاق دهان می‌شود، می‌تواند علایم بازگشت اسید و سوزش معده را کاهش دهد. بزاق دهان، اسید‌های موجود در دهان و مری را می‌شوید و حاوی بی‌کربنات است. در حقیقت وقتی آدامس حاوی بی‌کربنات می‌جوید، نه تنها بزاق دهان‌تان افزایش می‌یابد بلکه بی‌کربنات بیشتری برای مقابله با اسید معده وارد مری می‌شود. توجه داشته باشید که بعضی از انواع آدامس مانند آدامس با طعم نعناع می‌تواند باعث بدتر شدن علایم ریفلاکس شود.

منبع: خراسان

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.