چکدرمه یکی از غذا‌های محلی استان گلستان است که در بین ترکمن‌ها محبوبیت زیادی دارد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، چکدرمه یکی از انواع غذا‌های بومی و محلی استان گلستان، است که در بین ترکمن‌ها محبوبیت زیادی دارد.

این غذا در دیگی به نام قازان پخته می‌شود و مواد اولیه آن گوشت، برنج، پیاز و رب گوجه فرنگی است.

شهناز گل یکی از شهروندان ترکمن استان گلستان می‌گوید: این غذا رنگین و خوش طعم است که برای پختن آن ابتدا برنج را باید بشویید و چند ساعت در آب و نمک خیس کنید.

قابلمه‌ای مناسب را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود.

پیاز‌های نگینی شده را داخل روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شوند و پس از تفت پیاز، گوشت خرد شده را داخل آن بریزید و خوب تفت دهید.

به پیاز و گوشت در حال تفت خوردن ۲ تا ۳ قاشق رب گوجه فرنگی، مقداری نمک، فلفل و ادویه‌های دیگر را اضافه کنید و تفت دهید.

سپس یک لیتر آب داخل قابلمه بریزید و حرارت را رو به بالا ببرید تا آب به جوش بیاید و بعد حرارت را کم کنید و بگذارید تا گوشت کم کم بپزد.

بعد از پخت کامل گوشت و کم شدن آب گوشت، برنج خیس خورده شده را از آب خارج کنید و داخل قابلمه گوشت پخته بریزید و آب آن را اندازه بگیرید تا شفته نشود.

بعد از جوشیدن برنج، آن را دم کنید ابتدا حرارت را کمی بالا ببرید تا برنج بخار کند و بعد حرارت را کم کنید تا برنج خوب دم بکشد.

برنج پخته شده را در ظرف مورد نظرتان بکشید.

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰ دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲ ساعت زمان نیاز دارد.

چکدرمه را می‌توان در وعده نهار یا شام مصرف کرد..


انتهای پیام/م

برچسب ها: چکدرمه ، ترکمن ، غذای محلی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.