به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، اتفاقاتی اسفندماه در حوزه ادبیات روی داد. در اینجا به مهمترین رویدادهای ادبی اشاره میکنیم:
بخشی از کشور نمیتوانستند در نمایشگاه مجازی کتابِ تهران حاضر شوند/ ارسال ۹۷ درصد مرسولهها به سراسر کشور
آیین پایانی سی و هشتمین جایزه کتاب سال و جایزه جهانی کتاب در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد. در این جلسه حسن روحانی رئیس جمهوری سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ایوب دهقانکار مدیر موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران حضور داشتند.
در این مراسم سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره نمایشگاه مجازی کتاب تهران گفت: در نمایشگاه مجازی کتاب تهران ۱۰۰ هزار عنوان کتاب داخلی عرضه شد. حدود یک و نیم میلیارد تومان کتاب فروش رفت. ۸۵۴ هزار مرسوله پستی به سراسر کشور ارسال شد. هم اکنون ۹۷ درصد این مرسولهها به سراسر کشور ارسال شدند. در حاشیه برگزاری آن تسهیلاتی از جمله ارسال رایگان کتاب و ۵۰ درصد تخفیف اینترنتی و یارانه کتاب با تخفیف کامل به مخاطبان و تخفیف ۲۵ تا ۱۰۰ درصدی هزینه پست کتاب به ناشران ارائه شد.
بیشتربخوانید
علت طولانی شدن نخستین جشنواره بزرگ غزل فارسی مشخص شد
سعید بیکلر، دبیرنخستین جشنواره بزرگ غزل فارسی در صفحه اش در فضای مجازی درباره این رویداد فرهنگی گفت: دوستان زیادی درباره نخستین جشنواره بزرگ غزل فارسی سوال کردند. به فضل خدا داوری آثار رو به پایان است و پس از اتمام کامل داوری به سراغ اختتامیه میرویم.
وی افزود: علت طولانی شدن زمان جشنواره هم تعداد بالای هیئت داوران و هیئت ژوری بود.
هماهنگی با همه این بزرگواران برای داوری آثار بیش از آنچه فکرمی کردیم، زمان برد. متاسفانه بعضا با ناهماهنگیهایی مواجه شدیم که برطرف کردنش طول کشید. بازهم از صبر، حضور و شکیبایی شرکت کنندگان در جشنواره سپاسگزارم.
بیشتربخوانید
پایان زمستانه کتاب ۹۹ با فروش ۲۱ میلیارد تومانی
ایوب دهقانکار مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران با پایان شانزدهمین دوره طرحهای یارانه حمایتی از کتابفروشیها با عنوان «زمستانه کتاب ۹۹» درباره جزئیات این طرح توضیح داد و گفت: این دوره از طرح زمستانه کتاب۹۹ با مشارکت و استقبال ۹۳۷ کتابفروشی فعال از ۳۱ استان کشور به پایان رسید.
دهقانکار با اشاره به میزان مشارکت کتابفروشیها در طرح زمستانه کتاب ۹۹ گفت: در این دوره از کل کتابفروشیهای متقاضی طرح، ۷۱۴ کتابفروشی در مراکز استان و ۲۲۳ کتابفروشی در شهرستانها با یارانه ۲۵ درصدی کتابها را عرضه کردند. استان تهران با ۱۴۷ کتابفروشی، خراسان رضوی با ۱۱۱ کتابفروشی، اصفهان با ۹۸ کتابفروشی، قم با ۷۸ کتابفروشی، آذربایجان شرقی با ۵۸ کتابفروشی و کردستان با ۵۲ کتابفروشی بیشترین مشارکت کتابفروشیها را در این دوره از طرح به خود اختصاص دادند.
بیشتربخوانید
نرم افزار چندرسانهای گام اول رونمایی شد
مراسم رونمایی از نرم افزار چند رسانهای گام اول که برای اولین بار متخصصان آزفا با همکاری تکنولوژیستهای آموزشی برای آموزش زبان فارسی در سطح نوآموز طراحی کردند، در بنیاد سعدی با حضور غلامعلی حداد عادل رئیس بنیاد سعدی، رضا مراد صحرایی معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی، سعید لطیفی مسئول پروژه طراحی نرم افزار واحسان طوفانی نژاد مدیر آموزش مجازی بنیاد سعدی برگزار شد.
در این مراسم رضا مراد صحرایی معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی با اشاره به اینکه بنیاد سعدی را میتوان نهادی دانست که از مهمترین تحولات در دهه چهارم انقلاب اسلامی است، گفت: گام مهم بنیاد سعدی گفتمان سازی در زمینه زبان فارسی است. از این منظر بنیاد مرجعیت دارد. کمتر دانشگاهی در جهان است که بنیاد سعدی را نشناسد. پس از آن بنیاد سعدی نقش ایجاد زیرساختهای لازم برای آموزش و گسترش زبان فارسی را ایجاد و زمینه ایجاد زیرساختهای آموزشی و پژوهشی را فراهم کرد. از جمله اینها میتوان به ایجاد پیکره زبان فارسی اشاره کرد.
بیشتربخوانید
برگزیدگان نخستین جایزه کتاب تاریخ انقلاب اسلامی معرفی شدند
مراسم اختتامیه جایزه کتاب تاریخ معاصر با حضور ایوب دهقانکار مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و موسی حقانی رئیس پژوهشکده تاریخ معاصر و برگزیدگان این رویداد ادبی برگزار شد.
در این مراسم ایوب دهقانکار مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، پیش از قرائت پیام وزیر فرهنگ و ارشاد به جایزه کتاب تاریخ انقلاب اسلامی گفت: از کسانی که به ما در زمینه برگزاری جایزه کتاب تاریخ انقلاب اسلامی مشورت دادند و کمک کردند اختتامیه این جایزه ادبی در روزهای آخر سال برگزار شود، تشکر میکنم؛ جایزهای که به گواه تاریخ نگاران احساس میشد به حوزه تاریخ معاصر و تاریخ انقلاب اسلامی میپردازد.
وی افزود: اگر بخواهم دلیل برگزاری جایزه کتاب تاریخ انقلاب اسلامی را در یک جمله بیان کنم، باید بگویم اگر خودمان تاریخ خودمان را آنطور که بوده است ننویسیم، دیگران آن را آنطور که میخواهند مینویسند. برگزاری جایزه کتاب تاریخ انقلاب اسلامی آغازی برای توجه بیشتر به تاریخ نگاری است.
انتهای پیام/