طرح تشکیل سازمان طب ایرانی اسلامی با امضای ۲۶ نماینده مجلس حسابی جنجال به پا کرده زیرا شرط عضویت در این سازمان داشتن مدرک حوزه علمیه است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، طرح تشکیل سازمان طب ایرانی اسلامی با امضای ۲۶ تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی حسابی جنجال به پا کرد، طرحی که برای بررسی‌های بیشتر و تصویب نهایی، تقدیم هیئت رئیسه مجلس شده است هر چند وزارت بهداشتی ها طب اسلامی را قبول ندارند اما برخی مدعی طب اسلامی در ایران هستند و به نظر می رسد حامیانی هم در مجلس دارند، پیشنهاد این طرح در خانه ملت  نه تنها وزارت بهداشت بلکه واکنش انجمن‌های پزشکی  را هم به دنبال داشت.

طرح مجلس برای تشکیل سازمان طب ایرانی اسلامی، پس از تصویب و تأیید در کمیسیون‌های مربوطه، در یکی از جلسات علنی مجلس مطرح خواهد شد که در صورت تصویب در این جلسه و تأیید نهایی شورای نگهبان، به قانون تبدیل می‌شود و لازم‌الاجرا خواهد بود.

در بخشی از متن این طرح اعلام شده است : در آیات و روایات و آموزه‌های اسلامی به دستورات پزشکی متعددی اشاره شده است که در حال حاضر برخی از متخصصین با استفاده از آموزه‌های اسلامی به ایجاد شاخه‌ای از طب مکمل، تحت عنوان طب اسلامی پرداخته‌اند که این طب نیز موفقیت‌های بسیاری در درمان بیماری‌ها را داشته است. با توجه به اینکه این دو شاخه از طب در سراسر کشور توسعه یافته است و از طرفی برخی افراد غیرمتخصص در این دو حوزه اقدام به سوء‌استفاده می‌کنند، لازم است که این دو رشته از طب تحت نظارت یک سازمان قانونی فعالیت کنند و صدور مجوز فعالیت آنها و همچنین برخورد با متخلفان و بررسی تخلف آنها توسط این سازمان انجام شود. این سازمان کاملاً غیردولتی بوده و بودجه آن از حق عضویت اعضا تأمین می‌شود و تحت نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فعالیت خواهد کرد.

در عین حال در بخش دیگری از این طرح آمده است که داشتن گواهینامه پزشکی و تخصصی طب سنتی (مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) یا مدرک سطح دو حوزه علمیه (مورد تایید مدیریت مرکز حوزه علمیه) و تایید سه نفر از مجتهدین حوزه طب اسلامی، داشتن حسن شهرت اجتماعی، نداشتن محکومیت کیفری موثر و... از جمله شرایط عضویت در این سازمان محسوب می‌شود.

طب مدرن و سنتی

آیت الله مکارم شیرازی: طب اسلامی نداریم

طبق این طرح یک روحانی بدون تحصیلات پزشکی با تائید سه مجتهد طب اسلامی عضو سازمان طب اسلامی می شود، این در حالی است که به اعتقاد اکثر مراجع حوزه، چیزی به نام طب اسلامی نداریم و واژه مجتهد طب اسلامی یک لفظ جعلی است.

آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه چیزی به نام طب اسلامی نداریم، گفت: در قرآن و روایات دستوراتی وجود دارد اما طب اسلامی گفته نمی شود، این طبی که امروز وجود دارد طب سنتی نام دارد.

این مرجع تقلید با بیان این که نمی توان به صورت کامل طب سنتی را انکار کرد، اظهار کرد: نمی توان گفت که فکر بشر در طول چندین هزار سال همه غلط بوده و تنها در سال های اخیر طب تازه متولد شده است اما این که هر کسی بدون علم و تجربه مطب راه اندازی کند قابل قبول نیست، گاهی شنیده می شود کسی دو سه ماه تدریس می کند، بعد می گویند شاگردان او طبیب هستند که این کارها ضربه می زند و به نفع دین نیست همچنین نباید طب را با خرافات همراه کنند.

آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که نمی توان راه را بر اصل طب سنتی بست، ابراز کرد: از آنجا که عده ای معتقد شدند که طب سنتی در مسائل راه گشا است نباید کلا راه را بست اما باید ضوابط وجود داشته باشد، اگر ضوابط باشد اصل کار زیر سؤال نمی رود و جلوی بی نظمی ها هم گرفته می شود.

 طب اسلامی

طرح سازمان طب اسلامی راهبردی برای دین زدایی و لوث کردن اعتقادات

کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو و رییس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت در رشته توئیتی ضمن بازنشر بخشی از متن طرح مجلس برای تشکیل سازمان طب ایرانی اسلامی که به موجب آن، یکی از شرایط عضویت در این سازمان دارا بودن مدرک سطح دو حوزه علمیه و تایید سه نفر از مجتهدین حوزه طب اسلامی است، نوشت: طب اسلامی، واژگان ابداعی است برای فرار از آزمون منطقی، مغالطه انتساب به منبع مقدس است برای گریز از پاسخگویی، ربطی به طب سنتی و طب ایرانی که تجارب مدون هزاران ساله بشری است هم ندارد، عموما ربطی به آموزه های دینی سلامت هم ندارد، راهبرد جدیدی است برای دین زدایی و لوث کردن اعتقادات.

وی همچنین نوشت: فرار از کارآزمایی و آزمون علمی و منطقی شاه بیت این مدعیان: «کسانی که از راهکارهای طب اسلامی نتیجه خوبی نمی‌گیرند، ممکن است لازم باشد در اعتقاداتشان تجدیدنظر کنند و صادقانه‌تر و خالصانه‌تر رفتار کنند و قلب و عملشان یکی باشد».

طرحی که موجب وهن اسلام و ایران در جهان خواهد شد

محمدرضا ظفرقندی رییس کل سازمان نظام پزشکی نیز در واکنش به ارائه طرح تشکیل سازمان طب اسلامی در مجلس، در نامه‌ای خطاب به رییس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که اخیرا طرحی از سوی ۲۶ نفر از نمایندگان مجلس که اکثرا هم کارشناس و متخصص امور طبابت و پزشکی نیستند، برای ایجاد سازمان طب اسلامی-ایرانی خدمت جنابعالی ارائه شده است. جنابعالی به خوبی واقفید که مقوله خطیر پزشکی مسئله‌ای کاملا علمی وتخصصی است و با جان و سلامت انسان‌ها ارتباط مستقیم دارد. در دنیای امروز و در علوم طبیعی فقط روش‌های علمی مستند و مبتنی بر شواهد پذیرفته شده و می‌تواند مرجعیت اقدام و عمل در همه امور و بویژه امر مهم طبابت باشند.

ظفرقندی همچنین در نامه خود عنوان کرد: طرح ایجاد سازمانی با عنوان طب اسلامی که حتی در حوزه های علمیه و نزد مراجع محترم‌ هم‌ بارها مورد نقد و تردید جدی قرار گرفته و نیز ورود افراد غیر مجاز به حوزه طب وطبابت بدون شک موجب وهن اسلام و ایران در مجامع علمی و بین‌المللی خواهد شد.

وی خطاب به رییس مجلس شواری اسلامی، نوشت: امید است با اهتمام جنابعالی ودیگر نمایندگان محترم مجلس از شأن و منزلت علم مبتنی بر شواهد و تخصص لازم در مقوله تأمین سلامت مردم محافظت واز آسیب روزافزون شبه علم و روشهای انحرافی و وهن آلود پیشگیری شود.

طب سنتی ومدرن

سازمان طب اسلامی با سیاست‌های سلامت ابلاغی رهبری مغایرت دارد

مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی در نامه ای به رئیس مجلس باطرح تشکیل سازمان طب ایرانی اسلامی که از سوی شماری از نمایندگان مجلس ارائه شده بود مخالفت کرد و نوشت: سازمان طب ایرانی اسلامی با سیاست های کلی سلامت ابلاغی رهبر معظم انقلاب مغایرت دارد.

بیش از هفتاد تن از روسای انجمن‌های علمی گروه پزشکی به رییس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در اعتراض به تشکیل سازمان طب اسلامی ـ ایرانی اعلام کردند: طبابت و ارائه خدمات سلامت بدون تحصیلات مرتبط در این حوزه تبعات منفی برای سلامت مردم و جامعه خواهد داشت.

در بخشی از این نامه آمده است: بدیهی است هیچ قاعده و مسیر دیگری موازی و معاف از تحقیق قابل اتکا نیست و تاسیس دانشکده های طب سنتی در چند سال گذشته با هدف ساماندهی آنچه طب سنتی (اسلامی-ایرانی) خوانده می‌شود، شکل گرفته است.

آمادگی برای تعامل با مجلس جهت توسعه طب سنتی ایرانی

اعضای هیات مدیرعامل انجمن علمی طب سنتی ایران هم در نامه‌ای به هیات رییسه مجلس شورای اسلامی که به دست باشگاه خبرنگاران جوان رسید، در واکنش به طرح پیشنهادی برخی نمایندگان مجلس درباره تشکیل سازمان طب اسلامی و ایرانی با تاکید بر لزوم ارتقاء و تقویت ساختار سیاستگذاری و تصمیم گیری در حوزه طب سنتی، به دور از هرگونه شتابزدگی و اقدامات غیر کارشناسی، آمادگی خود را جهت تعامل علمی با مرکز پژوهش‌های مجلس به منظور تدوین طرحی جامع به هدف توسعه و تعالی طب سنتی ایرانی اعلام کردند.

در بخش دیگر این نامه آمده است: از سوی دیگر مقبولیت فرهنگی طب سنتی در میان توده های مختلف مردم و مطالبه رو به تزاید آنها برای دریافت این خدمات، سبب شده است زمینه برای رشد شیادی و ارائه خدمات غیرعلمی و آسیب زا به سلامت جامعه فراهم گردد که موجب نگرانی در متولیان و دست اندرکاران حوزه سلامت شده است.

طب سنتی

نگذاریم دامن طب و دین لکه دار شود

کامیابی رییس انجمن پزشکان عمومی ایران به دنبال طرح تاسیس سازمان طب اسلامی ایرانی به موازات سازمان نظام پزشکی، مخالفت هیات مدیره انجمن پزشکان عمومی ایران را با این طرح اعلام کرد و نوشت: این طرح زمینه‌ساز بحران‌های بغرنجی برای سلامت عمومی مردم خواهد بود، در بند یک ماده ۴ این طرح که شرایط عضویت را بر اساس تایید دو مرجع مختلف تعریف کرده یعنی اخذ دانشنامه دکترای پزشکی و سپس تحصیل در دوره چهار ساله دکترای تخصصی طب ایرانی، هم ارز با مدرک سطح ۲ حوزه علمیه است؛ حال آنکه دانش‌آموختگان طب پس از گذر از سد کنکور به عنوان برترین‌های فکری جامعه دوره‌های تخصصی جامع و سخت‌گیرانه‌ای برای کسب مجوز طبابت از طریق وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی طی می‌کنند.

در بخش دیگر نامه آمده است: اگر طرفداران طب سنتی طالب روش‌های مکمل و سنتی برای پیشگیری و درمان بیماری‌ها هستند، تنها مسیر آن تضارب علمی و اثبات این روش‌هاست نه دوشقه کردن سازمان نظام پزشکی و تاسیس سازمانی تحت تولیت حوزه‌های علمیه که قطعا مراجع عظام نیز با آن مخالف خواهند بود.

کامیابی عنوان کرد: نباید اجازه دهیم با استفاده از واژه‌هایی که نه مورد قبول مراجع مذهبی و نه مورد قبول وزارت بهداشت و نظام سلامت است هم دامان طب و هم دامان مذهب لکه‌دار شود، خصوص اینکه در این طرح هیچ تعریفی برای طب اسلامی معین نشده بلکه منظور از طب اسلامی همان طب ایرانی است که خود یکی از ریشه‌های اصلی طب مدرن است.

حالا باید منتظر ماند و دید سرنوشت این طرح جنجال‌برانگیز چه می‌شود. باید دانست که در سال‌های اخیر افراد زیادی با ادعاهای جاهلانه و خرافه که آن را به منتسب به اسلام منتسب می‌دانستند، با جان مردم بازی کردند و سلامتشان را به خطر انداختند و به همین دلیل باید طرح‌ها و پیشنهاداتی در حوزه سلامت باید مبتنی بر مبانی علمی و با تحقیق و کار کارشناسی ارائه شود و مراقب بود تا با پیشنهاد این قبیل طرح‌ها فضا برای سودجویی برخی افراد به اسم طب و اسلامی فراهم نشود.

انتهای پیام/

برچسب ها: طب سنتی ، طب اسلامی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۷ ۰۹ اسفند ۱۴۰۰
اگر دینی ادعا کرده که در همه زمینه ها برای بشریت بهترین برنامه را آورده و طب ندارد پس دین کاملی اراِِیه نکرده است .مشکل اقایون دکترا اینه که قراره دکان و کاسب:ی شون تخته بشه وگرنه همه میدونن فساد جامعه پزشکی ته نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۸ ۲۱ شهريور ۱۴۰۰
من به عنوان یک پزشک با صراحت تمام میگم این طرح در صورت تصویب نه تنها به سلامت مردم بلکه به اعتقادات و دین مردم ضربه جبران ناپذیر خواهد زد. ما مشکلی با طب سنتی نداریم، ولی طب سنتی که به صورت آکادمیک، مبتنی بر شواهد و در کنار پزشکی نوین آموخته بشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۵۱ ۱۰ فروردين ۱۴۰۰
پس چرا میگن فلسفه اسلامی؟ علوم انسانی اسلامی یعنی چه؟ اگر در علومی مثل فلسفه به دلیل وجود ارتباط با اسلام میتوان ادعای فلسفه اسلامی داشت چرا در طب نتوان؟! نظر آیت الله مکارم مانند فتواهای فقهی ایشان نظر یک مرجع تقلید است نه نظر تمام دین شناسان حوزه. اگر کسی ادعای طب اسلامی دارد باید حرفش را بشنویم هرچند مخالف نظر برخی مراجع تقلید باشد.
آیا نظر بقیه مراجع در این زمینه را جویا شدید؟ آیا نظر مقام معظم رهبری را جویا شدید؟
در مورد کیانوش جهانپور و بقیه هم باید عرض کنم اینها تخصص دینی ندارند که بخواهند نظر بدهند. لطفا از طب مدرن که تخصصش را دارند حرف بزنند و صحبت درباره طب اسلامی را به اهلش واگذار کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۸ ۰۹ فروردين ۱۴۰۰
به نظرمن این دوطب مکمل همندوهرپزشک بایدهردورابخونه تابتونه بهتربه بیمارش کمک کنه نه اینکه بیماریباربره پزشک مدرن ویبارسنتی ولی هرشخص بایددرحوزه تخصصی خودش باشه مثلاکسی که معلمه آیامیتونه فیزیک هم تدریس کنه یازیست شناسی
Netherlands
ناشناس
۲۰:۴۹ ۰۹ فروردين ۱۴۰۰
وقتی مراجع عالیقدر می فرمایند طب اسلامی نداریم نمی دونم بقیه چرا می گن داریم؟! یعنی شما در دین دانشمند تر هستین؟
طب ایرانی هم در واقع مرحله ای از طب تجربی پزشکی بوده که با تحقیقات بسیار دانشمندان از اون مرحله گذر کردن. علم بوعلی سینا علم روز زمان خودش بوده و با تحقیقات درست و غلط نظراتش مشخص شده و موارد بسیاری که نمی دونسته بهش اضافه شده قطعا چند سال دیگه هم به علم امروزی اضافه می شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۱ ۰۹ فروردين ۱۴۰۰
بیشتر بزرگان طب همچون این سینا از علمای دینی و فلسفه نیز بوده اند.ابتدا باید زمینه ای قانونمند برای تشکیل این سازمان ایجاد شود سپس به فکر ایجاد آن افتاد.حوزه کاری.صلاحیت افراد شاغل در این حرفه.صلاحیت های تحصیلی.عدم تداخل در کار پزشکان .نظارت بر امر طبابت.از جمله موارد ی است که باید توجه ویژه داشت .در مجموع ایده جالبی است و مخالفت ها بیشتر به علت مبهم بودن نحوه کارو به خطر افتادن سلامت افراد جامعه است که می توان این نگرانی ها را بر طرف کرد .و این سازمان را به صورت مکملی برای سیستم بهداشت و درمان ایجاد کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۶ ۰۹ فروردين ۱۴۰۰
بیشترین ایراد روی اسم طب اسلامی است .
ساختن یک اسم خوب در شان طب اسلامی لازم است .
وگرنه طب اسلامی بهترین درمانها را برای مردم انجام می دهد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۳ ۰۹ فروردين ۱۴۰۰
متاسفانه طب مدرن و سازمان نظام پزشکی . وزارت بهداشت به مردم ایران ظلم کردن . وگرنه مردم ونمایندگان تا این حد مدافع طب سنتی نمیشدند. از طرفی طب سنتی ایران بسیار هم خوب است ولی باید قبول کنیم که در سالها مورد غفلت بود بسیار ضعیف و در بسیاری از جهات کلا نابود واز یاد رفته
Netherlands
ناشناس
۱۵:۱۲ ۰۹ فروردين ۱۴۰۰
طب سنتی باید رواج پیدا کنه داروخونه ها باید گیاهی بشن بیمارستان هارو باید خراب کرد و سازمان حجامت گذاشت
United States of America
ناشناس
۱۸:۵۳ ۰۹ فروردين ۱۴۰۰
حجامت جیه?
Iran (Islamic Republic of)
ضهور
۱۵:۰۱ ۰۹ فروردين ۱۴۰۰
مرگ بر امریکا
مرگ ر اسراعیل
مرگ بر منااااااافقققققققققققققققق
لعنت خدا بر خائینن و منافقین که چشم امید به دشمنان ما دارند و بعد از سالها ظلم کشورهای غربی به ما هنوز هم به انها اعتماد میکنند ما مسلمانان به تکیه بر احادیث و سخنان امامان معصوم عالم به ذات انسان طب اسلامی را احیا خواهیم کرد و اصلا مهم نیست کسی مخالف باشد یا نباشد و هرکس با ال علی در افتاد ور افتاد
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۲۰:۵۶ ۰۹ فروردين ۱۴۰۰
شما هر موقع مریض شدی به ایشان مراجعه کن و طب نوین رو هم بگذار برای بقیه خودشو ناراحت نکن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۶ ۰۹ فروردين ۱۴۰۰
اسلام کامل ترین دین است و پر است از آموزهای شخصی و اجتماعی.امامان به همه علوم جهان دسترسی داشته‌اند بنابراین درمان امراض را هم می دانسته اند.اگر درد در طبیعت است درمان هم در طبیعت هست.
United States of America
ناشناس
۲۱:۰۹ ۱۱ فروردين ۱۴۰۰
خود امامان له پزشک زمان خود مراجعه میکردند
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۴:۰۶ ۰۹ فروردين ۱۴۰۰
واقعا دیگه بعضیا به اسم اسلام تیشه به ریشه اسلام میزنند
این روایات و تفکرات خرافی در قرن ۲۱ واقعا نوبره
غربیها حق دارند به ما خرده بگیرند با چنین تفکراتی
Iran (Islamic Republic of)
خودم
۲۰:۲۷ ۰۹ فروردين ۱۴۰۰
طب اسلامی و سنتی مفید و لازم است اما به تنهایی جوابگوی نیاز امروز نیست بلکه باید در کنار طب مدرن ادغام شود اما نباید با تصویب لوایح و قوانین عجیب و غریب در این مسیر وقفه ایجاد کرد
Iran (Islamic Republic of)
جواد
۲۱:۰۲ ۰۹ فروردين ۱۴۰۰
قرن بیست و یکتون از درمان کوچکترین امراض درمانده در پزشکی به اصطلاح مدرنتونحتی نمیگه خوردن شیر و نوشابه (حتی یه بچه هم میدونه چه اتفاق وحشتناکی میافته) ضرر داره چه برسه به اینکه تاثیر خوردن باقی خوردنی ها با هم ...طب سنتی با ابزار پزشکی مدرن تنها راه علاج بشر وگرنه پزشکی مدرن تنها راهی برای فروش داروی بیشتر هست نه درمان دردهای بشر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۱ ۰۹ فروردين ۱۴۰۰
طبابت فقط این نیست که این قرص رو بخور یا این آمپول رو بزن و ... بلکه باید با تغذیه سالم در مورد اون بیماری هم همراه باشه. خود من شاهد بوده ام که پزشک فقط داروی بیماری رو تجویز کرد ولی نگفت باید تغذیه اینچنینی هم داشته باشی که می تونست باعث اوضاع بدتر برای بیمار شود. حتی بعضی وقت ها بیمار نباید دارو مصرف کتند بلکه باید تغذیه سالم و مرتبط با آن بیماری را داشته باشد چون هر تجویز باید بر اساس هر بیمار انجام شود. بعضی از پزشکان اصلاً به این موارد توجه نمی کنند و فقط به پول خودشون فکر می کنند.
United States of America
ناشناس
۲۱:۱۰ ۱۱ فروردين ۱۴۰۰
این الان چه ربطی به بحث داشت؟
آخرین اخبار