به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کوکیز دارچینی جزو شیرینیهای خشک محسوب میشود این شیرینی به واسطه وجود دارچین عطر و طعم فوق العادهای دارد و برای سرو در کنار چای یا قهوه در وعده عصرانه فوق العادست.
دارچین خواص زیادی دارد و این امر باعث میشود این شیرینی علاوه بر عطر و طعم خوب پر خاصیت هم باشد. مواد تشکیل دهنده این شیرینی ساده و قابل دسترسی هستن و به راحتی میتوان آن را در منزل تهیه کرد.
مواد لازم شیرینی دارچینی (کوییز دارچینی):
آرد شیرینی پزی ۲۵۰ گرم
شکر قهوهای ۱۰۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
کره هم دمای محیط ۱۲۰ گرم
دارچین ۱ قاشق سوپ خوری
بیشتر بخوانید:
آموزش آشپزی؛ از پیاز پلوی اردبیلی و املت فرانسوی تا مرغ وحشی خوشمزه و اصیل شمالی + تصاویر
مواد لازم شیرینی دارچینی
همه مواد لازم رو از یک ربع قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسن.
۱- کره رو به قطعات کوچک تقسیم کنید و به همراه شکر قهوهای و دارچین و تخم مرغ داخل ظرفی بریزین و به مدت یک دقیقه با دور تند همزن بزنید تا کاملا یکدست بشن.
۲- همزن برقی رو کنار بذارین و آرد رو کم کم داخل مواد الک کنید و با قاشق هم بزنید تا کاملا به خورد هم برن.
۳- وقتی همه آرد رو اضافه کردین و با قاشق به خورد هم دادین مواد حالت خرده نان پیدا میکنن.
در این مرحله از نوک انگشتها کمک بگیرین و خمیر رو جمع کنید.
۴- در خمیرهایی که داخل اون کره به کار رفته به هیچ عنوان مواد رو با کف دست ورز نمیدیم و از بیش از اندازه ورز دادن مواد هم خودداری میکنیم، چون این کار باعث به روغن افتادن خمیر میشه و در نهایت شیرینی خشک و سفت میشه و کیفیت خوبی نخواهد داشت.
در انتها ممکن هست که خمیر به نظرتون کمی چسبنده به نظر بیاد، اما از اضافه کردن آرد مازاد خودداری کنید (اضافه کردن آرد بیشتر باعث میشه کیفیت شیرینی پایین بیاد و سفت بشه).
خمیر رو داخل نایلون فریزر قرار بدین و با دست کمی مسطح کنید و به مدت یک ساعت داخل یخچال استراحت بدین؛ و بعد مابین دو کاغذ روغنی خمیر رو به ضخامت سه الی چهار میلی متر باز کنید. برای باز کردن خمیر از یک وردنه بزرگ کمک بگیرین و سعی کنید ضخامت خمیر در هر سمت یکسان و برابر باشه (یا اینکه خمیر رو دو قسمت کنید و هر قسمت رو جداگانه باز کنید تا کارتون راحتتر باشه).
۵- برای قالب زدن شیرینی از هر کاتر دلخواهی میتونید استفاده کنید من برای این شیرینی از کاتر طرح دار استفاده کردم.
خمی رو با کمک کاتر قالب بزنید و اگه احساس کردین کاتر به خمیر میچسبه کاتر رو داخل آرد بزنید و بعد چند بار به آرومی روی صفحه کار بکوبین تا آرد اضافش بریزیه و بعد استفاده کنید.
۶- شیرینیهای قالب زده رو به کمک کاردک بلند کنید و داخل سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده با کمی فاصله بچینید.
۷- وقتی تمام خمیر رو قالب زدین و تموم شد سینی رو به مدت یک ساعت داخل یخچال قرار بدین تا شیرینیها استراحت کنن و بعد داخل فر صد و هشتاد درجه سانتی گراد که از قبل گرم شده به مدت حدودی پانزده الی بیست دقیقه بپزین.
زمان گفته شده در فرهای مختلف متغییر هست و بهتره مدام شیرینیها رو چک کنید، چون این شیرینیها رنگ تیرهای دارن و تغییر رنگ در اونها مشخص نیست و بنابراین تشخیص اینکه کاملا پختن سخت هست وقتی احساس کردین قسمت زیری شیرینیها کمی تغییر رنگ داده سینی رو از فر خارج کنید شیرینیها اگه زیاد داخل فر بمونن خشک و سفت میشن.
اجازه بدین شیرینیها داخل سینی فر کاملا خنک بشن و تا زمانی که گرم هستن به هیچ عنوان جا به جا نکنید و دست نزنید، چون شیرینیها خرد میشن.
بعد از خنک شدن شیرینیها رو از کاغذ روغنی جدا کنید و روی صفحه کار بچینید.
قسمت میانی شیرینی رو با مواد مختلفی میتونید پر کنید که این کار هم باعث زیبایی شیرینی میشه و هم اون رو خوشمزهتر میکنه.
من مقداری شکلات صبحانه رو به مدت ده ثانیه داخل ماکروفر گذاشتم تا کمی روانتر بشه و بعد داخل قیف یکبار مصرف ریختم و قسمت میانی تعدادی از شیرینیها رو با شکلات صبحانه پر کردم. روان بودن شکلات باعث میشه که به صورت یکدست فضای میانی رو پر کنه و بعد از خنک شدن دوباره سفتتر میشه.
تزیین شیرینی دارچینی:
برای تزئین روی قسمت شکلاتی مقداری شکلات تلخ رو رنده کردم و روی شکلات صبحانه ریختم و تعدادی مغز فندق رو داخل تابه روی حرارت کم قرار دادم تا تست بشن و بعد اونا رو مابین یک دستمال به حالت مالشی حرکت دادن تا پوست تیره رویی شون جدا بشه و از وسط نصف کردم و روی شکلات صبحانه گذاشتم.
برای تزئین مابقی شیرینیها مقداری عسل رو داخل ماکروفر بذارین تا کمی روان بشه (ده ثانیه کافیه) و بعد داخل قیف یکبار مصرف بریزین و فضای خالی شیرینیها رو پر کنید و روی عسل رو با پسته خرد شده پر کنید.
شیرینیهای آماده رو داخل ظرف در دار بچینید و در فضای محیط نگهداری کنید.
این شیرینیهای خوش طعم و عطر رو کنار چای میل کنید و لذت ببرید.
نکات شیرینی دارچینی:
به جای ماکروفر برای روان کردن شکلات صبحانه و عسل میتونید از روش بن ماری استفاده کنید و اونها رو چند ثانیه روی حرارت بخار آب قرار بدین.
برای تزئین شیرینیها میتونید از بریلو یا کرمفیل با انواع طعمها هم استفاده کنید و این کاملا سلیقهای هست.
اگه قالب تو خالی برای درست کردن شیرینی ندارین مقداری از خمیر شیرینی رو داخل دست گرد کنید و کمی فشار بدین تا مسطح بسه و بعد با یک جسم گرد مثل ماسوره ساده یا و … کمی روی شیرینی رو فشار بدین تا قسمت میانی اون خالی بشه و بعد داخل سینی فر بچینید.
شکر قهوهای باعث ایجاد طعم خوب در شیرینی میشه و علاوه بر اون روی رنگ شیرینی هم تاثیر داره و نمیشه اون رو با شکر معمولی جایگزین کرد. شکر قهوهای رو میتونید از لوازم قنادیها تهیه کنید و هر چه تیرهتر باشه مرغوبتر و خوش طعمتر هست
در صورت دلخواه میتونید برای پوکتر شدن شیرینی یک چهارم قاشق چای خوری بکینگ پودر رو به آرد اضافه کنید و داخل شیرینی الک کنید.
برای اینکه شیرینی عطر و طعم خوبی داشته باشه حتما از دارچین تازه و مرغوب استفاده کنید.
منبع: اکالا
انتهای پیام/