دانشگاه‌ها در هفته‌ای که گذشت با اخبار متعددی همراه بودند.

به گزارش خبرنگار  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، دانشگاه‌ها در هفته‌ای که گذشت با اخبار متعددی مانند «دانشجویان نو ورود ۱۴۰۰ در مهر مجازی آموزش می‌بینند/ سیاست‌های وزارت علوم برای حضوری شدن امتحانات از ترم آتی»، «تغییرات کنکور هنوز قطعی نیست»، «نبود وحدت فرماندهی؛ بزرگترین چالش پیش روی نظام آموزش عالی»، «دو مرحله‌ای شدن کنکور بسیاری از معضلات را حل می‌کند»، «نداشتن ارزشیابی مستمر موجب کاهش رتبه‌ دانشگاه‌ها می‌شود»، «بازگشایی دانشگاه ها در مهر ۱۴۰۰ محقق خواهد شد؟»، «رتبه برتر آموزش های دانشگاه فنی و حرفه ای در دوران کرونا»، «جزئیات ترم تابستانی در دانشگاه خواجه نصیر اعلام شد/ تخفیف شهریه برای دانشجویان نوبت دوم کارشناسی» همراه بود. 

دانشجویان نو ورود ۱۴۰۰ در مهر مجازی آموزش می‌بینند/ سیاست‌های وزارت علوم برای حضوری شدن امتحانات از ترم آتی

علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، درباره استفاده مجدد از آموزش‌های مجازی در زمان حضوری شدن دانشگاه‌ها اظهار کرد: برنامه وزارت علوم این است که در صورت حضوری شدن دانشگاه‌ها حتما از آموزش‌های مجازی استفاده شود.

او افزود: با توجه به کسب تجربه پرهزینه آموزش عالی از کلاس‌های مجازی، حتی اگر به شرایط کاملا سفید بازگردیم و هیچ تهدیدی در خصوص ویروس کرونا وجود نداشته باشد، مجدد آموزش‌های آنلاین را استفاده خواهیم کرد و این کار در دستورالعمل وزارت علوم حتما نوشته می‌شود.

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای حضور در دانشگاه‌ها در اولویت ما هستند و همچنین دانشجویان کارشناسی که در سال‌های اخیر هستند باید نسبت به سایر دانشجویان کارشناسی به صورت حضوری آموزش ببینند.

او با بیان اینکه دانشجویان کارشناسی که برای گذراندن دروس عملی نیاز به حضور در دانشگاه دارند، باید به دانشگاه بیایند، تاکید کرد: ممکن است شرایط پاندمی کرونا و واکسیناسیون دانشجویان تا مهر تغییر یابد، اما بر اساس اطلاعات کنونی که در دست داریم، باید گفت که به احتمال زیاد دانشجویان نو ورودی ۱۴۰۰ در ترم اول مجازی آموزش می‌بینند و شاید نتوانند به صورت حضوری در دانشگاه حاضر شوند و به این ترتیب وزارت علوم از ترم دوم ۱۴۰۰ برای حضور آن‌ها در دانشگاه تصمیم گیری خواهد کرد.

خاکی صدیق بیان کرد: اگر شرایط کشور از نظر ویروس کرونا بهبود یابد و به تولید انبوه واکسن کرونا دست پیدا کنیم حتما دانشجویان ورودی ۱۴۰۰ را به صورت حضوری آموزش خواهیم داد. همچنین باید تلاش کنیم که در ترم آتی امتحانات پایان ترم را حضوری برگزار کنیم.

تغییرات کنکور هنوز قطعی نیست

منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر اینکه تغییرات کنکور ۱۴۰۲ که اخیرا در شورای عالی انقلاب فرهنگی بخش‌هایی از آن تصویب شد، هنوز قطعی نیست، گفت: تغییرات کنکور و تصمیمات نهایی در این خصوص در جلسات بعدی شورای عالی انقلاب فرهنگی گرفته خواهد شد.

غلامی افزود: طرح تغییرات کنکور ۱۲ ماده دارد که فقط ۹ ماده آن در جلسه ۸۴۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی که با موضوع ساماندهی نظام سنجش و پذیرش کنکور در مقطع کارشناسی برگزار شد، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
 
او در ادامه تصریح کرد: با توجه به اینکه هنوز تمامی مواد طرح مذکور مورد بررسی قرار نگرفته است، بنابراین امکان هر گونه تغییر در جلسات بعدی وجود دارد و تصمیمات نهایی در جلسات آتی گرفته خواهد شد.
 
وزیر علوم بیان کرد: در حال حاضر نمی‌توانم در خصوص وضعیت و تغییرات کنکور اظهار نظر قطعی داشته باشم.
 

محمد صادق بیجندی، معاون آموزشی و کارآفرینی جهاد دانشگاهی کشور در گفت وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، درباره انتظارات جامعه دانشگاهی از دولت آتی به منظور بهبود سیاست‌ها و اقدامات در حوزه آموزش عالی اظهار کرد: ابتدا لازم است حضور مردم صبور و عزیز ایران علی رغم همه مشکلات داخلی و خارجی و تلاش بدخواهان ایران مبنی بر عدم مشارکت، را درانتخابات اخیر گرامی داشته و برای منتخبین مردم به ویژه ریاست محترم جمهور جدید آرزوی موفقیت و سربلندی کنیم.

او افزود: شاید بتوان بزرگترین چالش پیش روی آموزش عالی را نبود وحدت فرماندهی و سیاست گذاری واحد دانست. در دولت‌های مختلف پس از انقلاب شکوهمند اسلامی تلاش شده است به حوزه آموزش عالی توجه ویژه‌ای شود و کمبود‌ها در این حوزه با نگاه توسعه و عدالت اجتماعی گسترش یابد، اما از همان ابتدا به دلیل نبود یک نظام مندی و وحدت رویه و هماهنگ، نظام آموزش عالی در دوره‌های مختلف با چالش‌های جدی مواجه شد.

دو مرحله‌ای شدن کنکور بسیاری از معضلات را حل می‌کند

رضا مهدی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور در گفت وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، اظهار کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب کرد که کنکور دو بار در سال برگزار شود. اجرای این مصوبه یک تصمیم ارزشمند و خوبی است که می‌تواند از جهات گوناگون باعث رضایت خانواده‌ها و دانش آموزان شود.

مهدی تصریح کرد: برخی از دانش آموزان ممکن است که در زمان کنکور دچار مشکلات طبیعی و انسانی زیادی شوند و نتوانند در جلسه کنکور شرکت کنند و به همین علت یک سال از عمر خود را به این صورت تلف کرده باشند؛ بنابراین با دو مرحله‌ای شدن کنکور سراسری احتمال شکست دانش آموزان کاهش می‌یابد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور ادامه داد: با ۲ مرحله‌ای شدن کنکور دانش آموزان می‌توانند در صورتی که مرحله اول را با موفقیت طی نکردند در مرحله دوم کنکور حتما سربلند بیرون بیایند.

او اضافه کرد: بحث افزایش بار امتحانات مدارس در مقابل نمرات کنکور در مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی وجود دارد که این موضوع می‌تواند کمک خوبی برای دانش آموزان و خانواده آن‌ها باشد تا دیگر نگرانی از بابت امتحان آن‌ها را تهدید نکند و به اینصورت دریابند که اگر فرزند آن‌ها درس خوان و باهوش است؛ بنابراین از طریق ذکاوت خود می‌تواند با اطمینان و آسودگی بیشتری در جلسه کنکور حاضر شود.

نداشتن ارزشیابی مستمر موجب کاهش رتبه‌ دانشگاه‌ها می‌شود

علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، درباره زیرساخت دانشگاه‌ها برای امتحانات مجازی اظهار کرد: ترجیح اصلی ما این بود که امتحانات پایان ترم سال جاری به صورت حضوری برگزار شوند.

خاکی صدیق با بیان اینکه ارزیابی‌ها در شیوه الکترونیکی باید مستمر صورت گیرند، تاکید کرد: از همان روز اولی که دانشجویان وارد دوره مجازی می‌شوند باید به صورت مستمر فعالیت داشته باشند، یعنی کار‌های عملی انجام دهند، برای شرکت در امتحانات پایان ترم حاضر شوند یا به صورت چهره به چهره در فضای مجازی به سوال و جواب بپردازند که این موارد در دستورالعمل وزارت علوم به دانشگاه‌ها ذکر شده است.

معاون آموزشی وزارت علوم گفت: مطابق ارزیابی‌ها و نظرسنجی‌های وزارت علوم از دانشگاه ها، خیلی از همکاران این موضوع را رعایت کرده اند، یعنی ارزشیابی‌های خود را منوط به امتحانات پایان ترم نکرده اند، بلکه با سبک‌های متفاوت و فنون گوناگون در طول ترم به ارزشیابی دانشجویان پرداخته اند.

خاکی صدیق بیان کرد: مطابق گزارش‌های به دست آمده، برخی استادان در طول ترم از طریق صفحات مجازی با شاگردان خود مصاحبه داشته‌اند و از راه‌های گوناگون به ارزیابی آن‌ها اقدام کرده اند و در پایان ترم هم با بارم کم به امتحان پرداخته اند که این روش نسبتا مطمئن است، اما در مقابل برخی استادان به روش سنتی عمل کرده اند و بیشتر نمره را به امتحان پایان ترم اختصاص داده اند که این روش درست و عادلانه نیست؛ بنابراین این موارد در رتبه‌بندی دانشگاه‌ها تاثیرگذار خواهد بود و دانشگاه‌هایی که این موضوع را رعایت نکرده باشند حتماً در سطح‌بندی، رتبه‌های کمی به آنها تعلق خواهد گرفت. 

معاون آموزشی وزارت علوم گفت: عمده اعتراضات دانشگاه‌ها به وزارت علوم در خصوص استادانی است که در طول ترم به ارزیابی دانشجو اقدام نکرده اند و تمام نمره را به امتحان پایان ترم اختصاص داده اند.

بازگشایی دانشگاه ها در مهر ۱۴۰۰ محقق خواهد شد؟

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی، دانشگاه و دانشجو موضوعی که کرونا دیدار حضوری آنها را به تعویق انداخته و باعث افت نمره ها شده است. چالش هایی که تصمیم وزارت علوم را برای سال تحصیلی جدید به سمت آموزش حضوری در مهرماه ۱۴۰۰ چند برابر کرده است.

حالا باید کمتر از ۳ ماه دیگر یعنی تا مهر ۱۴۰۰ منتظر بمانیم تا ببینیم کلاس‌های دانشگاه‌ها حضوری خواهد شد یا خیر ؟

رتبه برتر آموزش های دانشگاه فنی و حرفه ای در دوران کرونا

حیدر میرفخرالدینی معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور در گفت وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، اظهار کرد: بیش از ۷۰ درصد دروس دوره ۲ ساله کاردانی دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه‌ای، عملی و کارگاهی برگزار می‌شود و حضور در کلاس‌های مهارت‌محور گاهی تا هشت ساعت برای این دسته از دانشجویان الزامی است.

او افزود: در شرایط کنونی کشور، آموزش‌های مجازی به تنهایی امکان پوشش این دروس کارگاهی را ندارد، لذا اولویت دانشگاه برگزاری کلاس‌ها به صورت حضوری است. در همین راستا از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخواست شد دانشجویان این دانشگاه، اعضای هیأت علمی، کادر آموزشی و کارکنان اداری مرتبط با خدمات ضروری به دانشجویان در اولویت واکسیناسیون قرار گیرند تا در کوتاه‌ترین زمان و با برگزاری دوره‌های فشرده آموزشی بتوانند بر این معضل فائق آمده و با برنامه‌ریزی خلأ موجود را جبران کنند.
میرفخرالدینی تصریح کرد: در همین راستا و در پاسخ به نامه ارسالی، علیرضا رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که بر اساس مصوبات ستاد ملی مدیریت کرونا، دانشجویان، اعضای هیأت علمی، کادر آموزشی و کارکنان اداری این دانشگاه در اولویت سوم واکسیناسیون قرار خواهند گرفت.

معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور ادامه داد: دانشگاه کمیته‌های تخصصی برای بررسی شرایط موجود و تبدیل تهدید‌ها به فرصت تشکیل داده است. چنانچه این دانشگاه توانسته است علیرغم وجود بحران کرونا به عنوان دانشگاه برتر در زمینه‌ی آموزش الکترونیکی در سطح وزارت علوم معرفی شود. تقدیر رییس کارگروه یادگیری الکترونیک وزارت علوم نیز ضمن تقدیر از دانشگاه فنی و حرفه ای، این دانشگاه را دانشگاه برتر معرفی کردند.

جزئیات ترم تابستانی در دانشگاه خواجه نصیر اعلام شد/ تخفیف شهریه برای دانشجویان نوبت دوم کارشناسی

سعید رعیتی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در گفت وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی، درباره تخفف شهریه ویژه دانشجویان نوبت دوم اظهار کرد: هیئت رئیسه دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی طبق یک مصوبه به دانشجویان نوبت دوم کارشناسی که برتر بوده اند تخفیف شهریه داده است.

او افزود: از ۲۰ درصد دانشجویان برتر مقطع کارشناسی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی که معدل آن‌ها بالای ۱۶ بوده ۱۵ درصد تخفیف شهریه نیم سال تحصیلی داده شده است و این موضوع را اجرایی کرده ایم.

معاون آموزشی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی همچنین درباره اینکه دانشجویان خواستار بازنگری و رسیدگی مجدد به موضوع بی تاثیر کردن نمرات مردودی در معدل هستند، افزود: در این رابطه در حال پیگیری از دانشگاه‌های سطح یک هستم که آن‌ها درباره این موضوع چگونه عمل می‌کنند که البته هنوز جواب قطعی نگرفته ام. اگر در این دانشگاه‌ها این رویه اجرایی می‌شود، اصلاح خواهد شد.

رعیتی درباره معافیت نظام وظیفه دانشجویان تحصیلات تکمیلی که برای فرصت مطالعاتی به خارج از کشور می‌روند، گفت: معافیت نظام وظیفه برای فرصت مطالعاتی دانشجویان دکتری سه تا شش ماه است، اما برای دانشجویان ارشد، موضوع معافیت مطرح نشده است، اما اگر دانشجویان ارشد این تقاضا را داشته باشند ما این قول را می‌دهیم که در نامه نگاری با نظام وظیفه، معافیت تحصیلی بگیریم. البته با توجه به اینکه دوره تحصیلی دانشجویان ارشد کوتاه است، خیلی به فرصت مطالعاتی نمی‌رسند، ولی اگر متقاضی وجود داشته باشد، به همان مدت با نظام وظیفه رایزنی خواهیم کرد.

معاون آموزشی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی درباره جزئیات ترم تابستانی در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: امتحانات دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی هر زمانی که به پایان برسد ترم تابستانی همانند سنوات گذشته آغاز خواهد شد و دانشجویان دانشگاه‌های دیگر هم می‌توانند در دانشگاه ما ترم تابستانی را بگذرانند.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی ادامه داد: آغاز ثبت نام ترم تابستانی در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی از شنبه ۱۹ تیر آغاز می‌شود و تا دوشنبه ۲۸ تیر ادامه دارد. کلاس‌های ترم تابستانی از شنبه ۲ مرداد تا چهارشنبه ۳ شهریور برگزار خواهند شد.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
بینام
۱۳:۲۹ ۱۱ تير ۱۴۰۰
تاثیرات سوابق تحصیلی همون 25% مثبت غیر از این شبیه شوخیه