به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، کاووس همتی معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت گفت: در این دورهها بیش از ۱۵۰ نفر روز از بهره برداران مرتبط با این سیستمها از سوی محقق مرکز تحقیقات کشاورزی آموزشهای تئوری و عملی دیده اند.
او با اشاره به اینکه استفاده بهینه از آب و آبیاری نوین در گرو دارا بودن دانش کافی در زمینه نگهداری، مدیریت و دارا بودن تخصص کافی در این زمینه هست، بیان کرد: این دورههای آموزشی با هدف انتقال دانش و تخصص در خصوص اصول نگهداری، استفاده مناسب از شبکه ها، قطره چکان ها، فیلتراسیون، آب پاشها در محل مزرعه برگزار شد.
همتی تصریح کرد: در این دورهها بهره برداران به تفصیل با مفهوم شاخص بهره وری آب کشاورزی، مقایسه بهره وری آب در روشهای نوین و سنتی آبیاری، ملاحظات مدیریتی، بهره وری مناسب از سیستمهای آبیاری قطرهای و بارانی آشنا شدند.
معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت ادامه داد: بهره وری مناسب از سیستمهای آبیاری قطرهای و بارانی افزایش بهره وری آب کشاورزی، کاهش هزینههای نگهداری سیستم و کاهش هزینه تولید را بدنبال دارد.
او با اشاره به اینکه با معضلات پیش آمده در بخش کشاورزی از جمله خشکسالی، کمبود منابع آبی، افزایش هزینههای تولید و استفاده صحیح از آب اجتناب ناپذیر است، تصریح کرد: سیستمهای آبیاری نوین پس از اجرا رها شده و هزینههایی به مراتب بالاتر از اجرا برای بهره برداران در پی دارد که این مشکلات لزوم انتقال دانش در زمینه نگهداری و کنترل سیستمهای آبیاری نوین پس از اجرا را دوچندان میکند.
همتی ادامه داد: ارزش آب و ضرورت مدیریت مصرف و حفظ منابع آبی و نقش آب در توسعه بر کسی پوشیده نیست و از این رو کنترل و مدیریت سیستمهای آبیاری نوین پس از اجرا نیز امری ضروری است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت با تاکید بر اینکه در مرودشت ۲۵ هزار هکتار آبیاری نوین به مرحله اجرا رسیده است، بر لزوم برگزاری دورههای آموزشی بیشتر در زمینه کنترل و نگهداری این سیستمها تاکید کرد.
او افزود: این دورههای آموزشی در راستای اولویتهای وزارت جهاد کشاورزی و با همکاری اداره فنی زیر بنایی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، اداره آموزش و ترویج و مراکز جهاد کشاورزی برگزار شد.
انتهای پیام/ت