جولایی گفت: علیرغم اینکه سه پالایشگاه در مدار نیستند و مشغول تعمیرات هستند، اما شبکه پرفشاری را داریم.

محمدرضا جولایی مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت آمادگی شبکه گازرسانی کشور برای ورود به فصل سرما توضیح داد: در کل کشور ۲۲ پالایشگاه داریم که از آن‌ها می توانیم ۸۵۰ میلیون متر مکعب گاز را تصفیه کرده و به شبکه گاز تحویل دهیم. در حال حاضر این رقم با توجه به اینکه در فصل تعمیرات هستیم، بالغ بر ۷۰۰ میلیون متر مکعب گاز است که آن را تصفیه کرده و به شبکه گاز و مصرف کنندگان می‌رسانیم.

او با بیان این که فصل تعمیرات تا پایان مهرماه تمام خواهد شد، افزود: با پایان این تعمیرات، می‌توانیم ۸۵۰ میلیون متر مکعب گاز را به صورت مستقیم به خطوط لوله تزریق کنیم.

جولایی درباره این که شرایط سخت تامین گاز کشور از چه زمانی آغاز خواهد شد، گفت:، چون ۸۰ درصد از گاز کشور در جنوب کشور تولید می‌شود و از سوی دیگر، ۷۰ درصد مصرف در شمال کشور است، یک ناترازی در تولید و مصرف داریم و باید این گاز را از جنوب به شمال برسانیم. طبیعتاً مصرف ما زمانی زیاد می‌شود که کشور با اُفت دمایی مواجه شود؛ به طور مثال، از دو هفته پیش شرایط سرمایی را در شمال و شمال شرق کشور داریم و بارندگی‌هایی آغاز شده که طبیعتاً مصرف گاز نیز افزایش پیدا کرده است، اما غالباً ۵ ماه پایانی سال را به عنوان فصل سرد سال می‌شناسیم و ملاک کار‌های تعمیراتی و افزایش تولید قرار می‌دهیم.


بیشتر بخوانید:


سه پالایشگاه گاز کشور در مدار نیستند

او اضافه کرد: در حال حاضر، میزان مصرف خانگی به مقداری که پیش بینی کرده بودیم، افزایش پیدا نکرده اما نسبت به دو هفته قبل، حدود ۳۰ میلیون متر مکعب مصرف بخش خانگی افزایش پیدا کرده که تا مشخص شدن وضعیت دمایی، قطعی نیست و باید زمان بگذرد. وضعیت دمای کنونی که شاهد آن هستیم، پارسال در آبان ماه به وجود آمد و امسال یک مقدار زودتر شروع شده، اما شبکه گاز کشور پر فشار است. علیرغم اینکه سه پالایشگاه در مدار نیستند و مشغول تعمیرات هستند، اما شبکه پرفشاری را داریم.

این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت گازرسانی به نیروگاه ها و صنایع بزرگ نیز، توضیح داد: خوشبختانه نیروگاه‌ها و صنایع عمده به صورت کامل گاز مصرف می‌کنند و خوشبختانه تاکنون مشکل خاصی را در بخش خانگی نیز نداشتیم. پیش بینی می‌شود که وضعیت مصرف گاز امسال نیز مشابه سال گذشته باشد.

او گفت: در حال حاضر حدود ۲۴۰ میلیون متر مکعب گاز مصرفی نیروگاه‌هاست که در ماکزیمم مصرف خود در حال مصرف گاز هستند و فعلاً اقدامی را برای محدودیت مصرفی نیروگاه‌ها انجام نداده ایم. میزان مصرف صنایع عمده نیز حدود ۱۴۰ میلیون مترمکعب است که در این بخش نیز محدودیتی را نداریم. در بخش خانگی و تجاری نیز میزان مصرف به حدود ۲۲۰ میلیون متر مکعب رسیده که نسبت به هفته گذشته، تقریباً ۳۰ میلیون متر مکعب افزایش داشته است.

ذخیره سازی لازم برای زمستان انجام شده است

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران در بخش دیگری از سخنان خود درباره اقدامات و آمادگی های لازم برای ورود به فصل سرما اظهار کرد: برای عبور بی‌دغدغه از زمستان امسال و اطمینان از پایداری و تاب‌آوری انتقال گاز، برنامه مشخصی را در سه فاز تعمیرات پالایشگاهی و خطوط لوله، مخازن ذخیره‌سازی و ذخیره‌سازی سوخت مایع در نیروگاه‌ها تدارک دیده‌ایم. تعمیرات اساسی بیشتر پالایشگاه‌ها تکمیل شده و تعمیرات تعداد اندک باقی‌مانده نیز همانطور که گفته شد تا پایان مهرماه نهایی می‌شود.

او ادامه داد: در بخش شرکت انتقال گاز و خطوط لوله نیز افزون بر انجام پیگرانی‌های معمول امسال، موفق شدیم تعمیرات پیگرانی کل خط لوله چهارم سراسری را که یک هزار کیلومتر و در تاریخ شرکت ملی گاز ایران بی‌سابقه بوده، به انجام برسانیم. درباره مخازن ذخیره‌سازی که دومین فاز از این برنامه است، موفق شدیم ۴ میلیارد مترمکعب ذخیره‌سازی را در مناطق شمال و شمال شرق کشور در مخازن ذخیره‌سازی سراجه و شوریجه با موفقیت انجام دهیم.

جولایی افزود: همچنین با همکاری دیگر سازمان‌های ذی‌ربط، در بخش نفت‌گاز و نفت کوره نیز ذخیره‌سازی خوبی انجام دادیم که اگر مجبور به اعمال محدویت برای صنایع شدیم، از بابت تأمین سوخت دوم، مشکلی نداشته باشیم.

او درباره مقایسه وضعیت شبکه گاز امسال نسبت به سال گذشته بیان کرد: روند مصرف پارسال افزایش خیلی زیادی را داشت و به مرز ۶۶۰ میلیون متر مکعب در بخش خانگی و تجاری رسیدیم که البته اکنون هنوز این شرایط به وجود نیامده است. پارسال محدودیت های نیروگاه ها به این صورت بود که آن‌ها را به سمت مصرف سوخت مایع بردیم. برای صنایع عمده نیز تا جایی که توانستیم سوخت مایع را تأمین و گاز را محدود کردیم، در سایر موارد نیز مجبور شدیم اولویت را بخش خانگی و تجاری قرار دهیم.

امسال هم محدودیت‌هایی را خواهیم داشت

جولایی افزود: میزان تولید بر اساس ظرفیت پالایشی و خطوط لوله کشور مشخص است؛ بنابراین، طبیعتاً امسال نیز محدودیت‌هایی را خواهیم داشت و حتی اگر صنایع و نیروگاه‌ها را که ارزش افزوده زیادی برای کشور دارند نیز محدود کنیم، باز هم باید بتوانیم بخش خانگی و تجاری را تامین کنیم. به همین دلیل این مسئله نیازمند آن است که یک همکاری را در بخش مصرف نیز داشته باشیم. یعنی مصرف نباید به گونه‌ای باشد که منجر به کاهش اُفت فشار شبکه گاز شود.

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران در پایان تاکید کرد: نحوه مصرف نیز از بخش‌های مختلف صدا و سیما به اطلاع مردم خواهد رسید، روش هایی مانند استفاده از پوشاک گرم، می‌تواند روش‌هایی برای کاهش مصرف باشد و امیدواریم که امسال را با موفقیت پشت سر بگذاریم و اُفت فشار گاز را در هیچ نقطه ای از کشور نداشته باشیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار