معاون اداری و مالی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: دانشگاه‌ها در زمان بازگشایی حضوری حتما با مشکل کمبود بودجه مواجه خواهند شد.

عبدالمجید خشنود عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره میزان بودجه مالی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی اظهار کرد: دانشگاه‌ها در سال جاری با مشکلات زیادی در حوزه بودجه مواجه شده اند؛ چرا که یک سری موضوعات غیر قابل پیش بینی امسال در ردیف بودجه‌ای به وجود آمده است.

او افزود: ۳ مسئله مشخص از قبیل: تغییر حقوق اعضای هیئت علمی یعنی طرح همسان سازی اتفاق افتاد که در بودجه دانشگاه اصلا پیش بینی نشده بود و قرار بود که بودجه‌ای مستقل از طرف مجلس تحقق پیدا کند که در این زمینه هم مصوب شده بود، ولی همچنان از ردیف جاری دانشگاه پرداخت می‌شود.

خشنود تصریح کرد: بخشی از بودجه در قالب معوقات کارکنان یعنی اعضای غیر هیئت علمی به دانشگاه‌ها ابلاغ شد که به هیچ عنوان در بودجه پیش بینی نشده بود و مورد سوم هم فراخوان بازگشایی حضوری دانشگاه‌ها بود و با وجود اینکه هنوز اجرایی نشده است، اما بخش خیلی ویژه‌ای را در بودجه دانشگاه‌ها اعمال می‌کند که با چنین رشدی پیش بینی نشده بود.

معاون اداری و مالی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: تقریبا ۳ موضوع پیش بینی نشده در ردیف بودجه داریم و به صورت کتبی هم درخواست داده ایم و اعلام کرده ایم که مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این زمینه پیش بینی دقیقی داشته باشند و متمم بودجه‌ای در این زمینه اختصاص دهند. البته، وزیر علوم در این زمینه با سازمان برنامه و بودجه مکاتبه‌ای کرده اند و امیدواریم که در ۵ سال پایانی سال این اتفاقات بیفتد وگرنه دانشگاه‌ها با معضلات جدی مواجه خواهند شد.

خشنود اضافه کرد: یکی از مهم‌ترین موضوعات حوزه آموزش عالی و وزارت علوم این است که باید حتما از شرکت‌های دانش بنیان حمایت کنند، البته در دوره‌های اخیر حمایت‌هایی هم در این زمینه صورت گرفت و طی یک دهه اخیر توسعه خوبی هم از این شرکت‌ها انجام شد و تنوع رفتار‌های قانونی و مقرراتی با این شرکت‌ها تغییرات عمده‌ای را در پی داشته است، ولی همچنان از نظر آمار تعداد شرکت‌هایی که تولید می‌شوند و توانمندی و ظرفیت دانشجویان و فارغ التحصیلان برای تشکیل این شرکت‌ها با محدودیت رو به روست.

گفتنی است؛ دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی مسئول کشف و نشر و دانش و فراهم سازی آموزش و یادگیری عالی برای تربیت نیروی انسانی متخصص و کمک به توسعه جوامع هستند. یک دانشگاه به عنوان یک نظام (سیستم) ازچندین زیرنظام تشکیل شده است. اساسی‌ترین نظام مدیریتی آن نظام مالی است. نظام مالی دانشگاه به نوبه خود تحت تاثیر نظام‌های برون و درون دانشگاهی است. هرتغییر کوچک درمحیط بیرون یا درون دانشگاه، ممکن است اثربخشی نظام مالی دانشگاه تاثیر بگذارد؛ بنابراین بهتر است که وزارت علوم و سازمان برنامه و بودجه در این زمینه تصمیمات عادلانه ای را اتخاذ کند تا دانشگاه ها در طول سال تحصیلی جدید با مشکل جدی مواجه نشوند. 


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.