بمباران‌های اسفند ۶۶ صدام در شهر کرمانشاه همچون دیگر جنایات او در دیگر شهر‌های ایران، هیچگاه رسانه‌ای نشد و از مدعیان دروغین صلح و حقوق بشر در غرب هم صدایی در نیامد.

مردم کرمانشاه خاطرات تلخ اسفند ماه سال ۱۳۶۶ و بمباران‌های پی در پی و کشتار زن‌ها و کودکان بی گناه در پناهگاه‌های شهر را به یاد می‌آورند که نه کشور‌های غربی و نه رسانه‌های آن زمان، خطی را به آن فاجعه اختصاص ندادند.

به گفته شاهدان و حاضران اسفند ماه ۶۶، شهر کرمانشاه بیش از ۱۰۰ بار مورد هدف هواپیما‌ها و موشک‌های صدام و محله‌های شهر کرمانشاه مورد اصابت بمب‌های رژیم بعث صدام قرار گرفت که از جمله مکان‌های بمباران شده شهر کرمانشاه می‌توان خیابان‌های جعفرآباد، جوانشیر، سعدی، سرچشمه، ناصری، چاله چاله، الهیه، نقلیه، سنجابی، شریعتی، شهرک‌های جلالیه، دولت‌آباد، بازار توپخانه، بیمارستان فارابی و روستای چشمه سفید را نام برد.

در حادثه بمباران پارک شیرین شهر کرمانشاه در ۲۶ اسفندماه سال ۶۶ بیش از ۳۰۰ نفر از جمله زنان و کودکان مجروح و یا شهید شدند که عمق شدت این حادثه بعد از سال‌ها هنوز از حافظه تاریخی مردم کرمانشاه پاک نشده است.

بیشتر شهدا و زخمی‌ها را زنان و کودکانی تشکیل می‌دادند که به‌خاطر در امان ماندن از بمباران‌های رژیم بعث عراق به پناهگاه پناه برده بودند، غافل از اینکه موشک دقیقاً از هواکش پناهگاه وارد پناهگاه شده و موجب ویرانی می‌شود.

روایتی از اسفند خونین ۶۶ کرمانشاه

هشت سال جنگ تحمیلی در ایران و دیگر جنگ‌های خاورمیانه در کشور‌های عراق و سوریه و افغانستان و فلسطین و یمن را رسانه‌ها ندیدند و بر هفت سال کشتار زنان و کودکان بی دفاع یمن چشم بستند و کشتار صد‌ها هزار انسان بیگناه توسط داعش در سوریه و عراق در رسانه‌های غربی مسکوت ماند و رنج و درد افراد بیگناه و بی‌پناه، در تلویزیون‌های غربی به تصویر درنیامد.

سکوت رسانه‌های غربی در برابر جنایات صدام

عبدالحسین مساحی از امدادگران پیشکسوت زمان جنگ در سال‌های ۶۵ و ۶۶ از امدادگران شاهد و ناظر بر بمباران‌های شهر کرمانشاه اظهار کرد: در طول دوران دفاع مقدس بار‌ها شهر کرمانشاه مورد تهاجم جنگنده‌های رژیم بعث عراق گرفت و بمب‌ها و موشک‌های صدام بر سر مردم کرمانشاه فرود می‌آمد و اگر شهر‌ها بمباران می‌شد امدادگران اولین افراد بودند که برای کمک به مردم حضور پیدا می‌کردند و بنده نیز بنا بر وظیفه برای کمک و امداد به مجروحین در صحنه‌های مختلف حضور داشتم و از نزدیک وقایع دردناک و غم انگیز جنگ را دیدم.

وی افزود: در اواخر اسفند ماه سال ۶۶ که مردم خود را برای جشن نوروز آماده می‌کردند و منتظر رسیدن سال نو بودن جشن و شادی شأن به عزا تبدیل شد و موشک‌ها و بمب‌های صدام بر شهر کرمانشاه فرود آمد و بسیاری از خانواده‌ها را داغدار کرد و شهر را به ویرانه‌ای تبدیل کرد.

بمباران پناهگاه کرمانشاه هیچگاه از یاد مردم نمی‌رود

مسئول کانون بازنشستگان جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه تصریح کرد: خاطرات دردناک آن روز‌ها مخصوصاً در روز ۲۶ اسفندماه ۶۶ که پناهگاه پارک شیرین کرمانشاه بمباران شد هیچگاه از یاد و خاطره مردم پاک نمی‌شود.

روایتی از اسفند خونین ۶۶ کرمانشاه

وی ادامه داد: بدن‌های تکه تکه شده شهیدان و لباس‌های پاره پاره و بدن‌های سوخته و خونین مردم و تعداد بسیار شهدا و مجروحین از حمله کودکان و زنان بی دفاعی که به پناهگاه پناه برده بودند هر بیننده‌ای را در بهت و حیرت فرو می‌برد، ولی آن زمان رسانه جهانی نبود و یا اگر بود نمی‌خواست که درد و رنج این مردم را به تصویر بکشد.

مساحی گفت: سال‌ها جنگ تحمیلی در ایران و مصیبت‌های مردم هیچوقت در رسانه‌های غربی حرفی از آن به میان نیامد همانطور که به کشتار مردم یمن و افغانستان و فلسطین هم نمی‌پردازند.

وی ضمن یادآوری اسفند ماه تلخ سال ۶۶ در کرمانشاه، گفت: بمباران شهر یکی از دردناک‌ترین قسمت‌های جنگ هست که در آن کوچک و بزرگ و کودکان و زنان بی گناه و بی دفاع مورد هدف قرار می‌گیرد و دردناک‌تر آن است که کشور‌های مدعی حقوق بشر در برابر این جنایات سکوت می‌کنند.

مساحی تصریح کرد: صدام نه تنها در کرمانشاه بلکه در بسیاری از شهر‌های ایران، مردم بی گناه را مورد هدف قرار داد و صحنه‌های وحشتناک آن زمان قابل تصور نیست و غم و رنج افراد جنگ‌زده هیچوقت در رسانه‌ها به درستی به تصویر کشیده نمی‌شد و بدتر از آن مدعیان حقوق بشر سکوت اختیار کرده و چشم‌ها را بر جنایات می‌بستند.

درد و رنج مردم بی‌دفاع شهر‌ها سندی معتبر برای اثبات جنایات صدام

زهرا باقری مدیر اسناد و تاریخ شفاهی بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس اظهار کرد: بر اساس اسناد موجود، ارتش بعث عراق در دوران جنگ تحمیلی علیه ایران جنایت‌های بزرگی را مرتکب شد که برخی از آن‌ها به قدری وحشتناک است که مردم درباره آن بسیار شنیده‌اند و برخی هنوز ناشنیده و یا کمتر شنیده شده‌اند که از جمله آن بمباران شهر‌ها و کودکان و زنان بی دفاع بود.

وی افزود: اوج بمباران‌های صدام بر سر مردم کرمانشاه در سال‌های ۶۵ و ۶۶ بود که تلخ‌ترین آن در شب یلدای خونین سال ۶۵ و حملات وحشیانه رژیم بعث با بمب‌های خوشه‌ای بر شهر کرمانشاه بود که حدود ۶۰۰ نفر از شهروندان کرمانشاهی قربانی آن فاجعه تلخ شدند.

مدیر اسناد و تاریخ شفاهی بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس تصریح کرد: از دیگر وقایع دردناک آن دوران در اسفند ماه سال ۶۶ بود که شهر کرمانشاه هدف بمب‌های صدام شد و در یک روز پناهگاه پارک شیرین بمباران شد که بنا بر اسناد موجود گروهک منافقین در آن واقعه وحشتناک، نقش داشتند.

باقری بیان کرد: تنها در یک روز از اسفند ماه سال ۶۶ بیش از ۳۰۰ شهید و مجروح در پناهگاه پارک شیرین توسط هواپیما‌های متجاوز رژیم صدام بر روی دست خانواده‌های داغدار کرمانشاهی قرار گرفت و در آن زمان رسانه‌های غربی فریاد درد و رنج مردم را نشنیدند چرا که پشتیبان جنایات صدام بودند.

روایتی از اسفند خونین ۶۶ کرمانشاه

وی گفت: خانواده‌های داغدار جنگ تحمیلی در کرمانشاه هر بار حرفی از جنگ به میان می‌آید روزگار تلخ بمباران‌های صدام را به یاد می‌آورند و سند اصلی آن جنایت‌ها همین داغ و درد مردم است که هیچ گاه فراموش نمی‌شود.

باقری ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای بمباران‌های کرمانشاه، گفت: در بمباران‌ها گاه چندین نفر از یک خانواده به شهادت می‌رسیدند و از جمله شهیدان بمباران‌های کرمانشاه، شهیدان اسپنده، حقانی، قربانی و شهیده سلطنت حسینی هستند.

منبع: مهر

برچسب ها: کرمانشاه ، دفاع مقدس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۲۱:۲۲ ۱۵ اسفند ۱۴۰۰
متاسفانه هنوز هم ابعاد این جنایات جنگی در شهر کرمانشاه بدرستی برای ماندگاری در تاریخ و آیندگان مستند نشده است.
آخرین اخبار