خلیل زاده امروز ۱۹ اسفند در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات اداره کل برگزار شد، گفت: با توجه به فرا رسیدن عید نوروز و ماه مبارک رمضان طرح تشدید نظارتهای بهداشتی از ۱۴اسفند اغاز شده و تا پایان ماه رمضان ادامه خواهد یافت.
خلیل زاده با اشاره به اینکه در این طرح اکیپهای از بابت نظارتهای شرعی و بهداشتی در سطح استان مستقر هستند، گفت: ۴۳ اکیپ ثابت و سیار در این طرح در تمامی مراحل تولید، توزیع و عرضه در ۳شیفت نظارت دارند.
مدیر کل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: ۳۴روحانی در کشتارگاههای دامی و طیور حضور دارند که از نظر ذبح و شرعی حضور دارند.
خلیل زاده با اشاره به اینکه از اهداف اصلی دامپزشکی احرای طرح صیانت و حفاظت از جمعیت دامی استان با برنانههای مختلف مراقبتی و پیشگیری و واکسیناسیون است، گفت: آذربایجان غربی یک استان مرزی و برای ۲۷ استان دام ارسال میکند و از نظر بیماریهای مختلف دامی تهدید میشود که باید با اجرای طرحهای پیشگیری از شیوع بیماریها پیشگیری کرد.
او می گوید: در سال جاری ۱۵۶هزار و ۸۲۸راس کشتار دامی در استان انجام شده و ۳۹هزار و ۳۲۱کیلوگرم گوشت ذبحی استحصال شده است.
مدیر کل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: در حال حاضر ۱۲کشتارگاه صنعتی طیور، ۶کشتارگاه صنعتی و سنتی دامی تحت تملک شهرداری و ۴کشتارگاه صنعتی بخش خصوصی در استان فعال هستند.
خلیل زاده بابیان اینکه ۱۳۹هزار و ۳۰مورد بازدید از واحدهای تولیدی فراوردههای دامی انجام و ۲۰۸۹ مورد فراورده غیر بهداشتی در سطح استان ضبط شده است، گفت: ۳۵۸هزار و ۸۰۷کیلو گرم گوشت قرمز و مرغ آلوده به دلایل غیر بهداشتی ضبط شد.
او گفت: در سال جاری در ۱۲کشتارگاه طیور صنعتی استان ۴۲میلیون و۸۹هزار و ۱۵قطعه کشتار طیور انجام شد.
خلیل زاده گفت: سرجمع واکسینه آبله در استان ۳میلیون و ۷۱۲هزار راس گوسفند و بز، واکسینه بروسلوز بز و گوسفند ۱۶۷هزار و ۱۰۳ راس در سال جاری انجام شد.
او با بیان اینکه در زمینه پایش و مراقبت های بهداشتی جمعیت دامی استان نیز واکسیناسیون دامها در زمینه پیشگیری از بیماریهای تب برفکی،طاعون و هاری،لمپی اسکین ،شاربون ،آبله،بروسلوز و سل انجام گرفته است ، گفت: طرح ملی ریشه کنی طاعون نشخوار کنندگان کوچک که طرح سه ساله است و در استان همزمان با سراسر کشور انجام می شود، در سال جاری ۲ ملیون و ۵۶۹ هزار و ۵۶۶ راس طاعون نشخوار کنندگان کوچک انجام شده است.
خلیل زاده پایش و مراقبت پرندگان در زمینه پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلو آنزای فوق حاد پرندگان را از طرحهای مهم دامپزشکی استان دانست و گفت:همزمان با کوچ پرندگان آزاد پرواز است که برای زمستان گذرانی وارد کشورمان میشوند و گاها ناقل بیماری آنفلو آنزای حاد پرندگان هستند، مراقبت پرندگان از نظر ابتلالا به این بیماری از ۶ ماهه دوم در این زمینه آغاز می شود ،روزانه پایش پرندگان در مراکز نگهداری پرندگان و کشتارگاهها در روستاها و شهرستانها صورت می گیرد که خوشبختانه تا به امروز هیچ گونه مورد ابتلا به این بیماری در استانمان مشاهده نشده است.