وزیر علوم گفت: پایه‌های تشویقی اساتید دانشگاه را تا ۶۰ پایه اضافه کرده‌ایم و بیشترین امتیاز هم به پژوهش‌های کاربردی، ارتباط با صنعت و تاسیس شرکت دانش بنیان اختصاص دارد.

محمدعلی زلفی‌گل در ششمین نشست سراسری مسئولان و جانشینان بسیج اساتید کشور که در دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: حضور ایران در جایگاه بالای نمایه‌های جهانی آی اس آی و اسکوپوس که استخر دانش جهانی هستند یک افتخار است و باید این جایگاه ارتقاء یابد.

زلفی‌گل گفت: کسب جایگاه پانزده جهانی و انتشار ۷۶ هزار مقاله علمی در طول یک‌ سال افتخاری است که در نظام جمهوری اسلامی رخ داده و مایه مباهات است.

وزیر علوم گفت: اصلاً به صلاح کشور نیست که به بهانه انجام تحقیقات کاربردی و ارتباط با صنعت، انتشار مقاله‌های علمی را حذف کنیم؛ چرا که اعضای هیئت علمی و محققان باید با آزادی و انتخاب خود به دنبال سوالات علمی بروند و رشد دانش با پژوهش مستمر میسر شده است.

زلفی‌گل تاکید کرد: در دانشگاه اساتید به نسبت علاقه‌ها، امکانات و ضرورت‌های دیگر به سوی انجام انواع پژوهش بنیادی، کاربردی، توسعه‌ای یا فناورانه سوق داده می‌شدند و نمی‌شود همه اساتید را به انجام یک نوع تحقیقات مجبور کرد.

تشویق انجام پژوهش کاربردی

وزیر علوم گفت: برای ایجاد توازن میان پژوهش‌های بنیادی و کاربردی، سامانه نان ایجاد شد و نیاز‌های پژوهشی بخش دولتی و خصوصی در آن در دسترس قرار گرفت تا اساتید با انتخاب این موضوعات مورد حمایت قرار گیرند.

او گفت: پایه‌های تشویقی اساتید دانشگاه را تا شصت پایه اضافه کرده‌ایم و بیشترین امتیاز هم به پژوهش‌های کاربردی، ارتباط با صنعت و تاسیس شرکت دانش بنیان اختصاص دارد.

وزیر علوم گفت: اصلاح آئین نامه‌های مختلف آموزشی و پژوهشی ادامه دارد تا به نیاز‌های کشور پاسخ شایسته دهیم، اما برخی موارد مانند ارتباط با صنعت نیاز به یک همکاری فرا دستگاهی دارد.

زلفی گل در خصوص ماموریت‌گرایی دانشگاه‌ها گفت: تعریف و توزیع پروژه‌های کلان ملی به ماموریت‌گرایی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کمک می‌کند.

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار