نوبخت اژدری از تلقیح ۴۱ هزار راس دام سنگین در این استان با اسپرم نژادهای برتر داخلی و خارجی خبر داد و گفت: از این تعداد حدود ۱۲ هزار مورد مربوط به نژاد دومنظوره سیمنتال بوده است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به افزایش روزافزون جمعیت و محدودیت منابع طبیعی کشور در بخش تامین نهادههای دامی بویژه خوراک دام گفت: این طرح با تامین اعتبارات ملی از محل اعتبارات یارانه نهادهها و عوامل تولید کشاورزی (اصلاح نژاد دام روستایی) و عقد قرارداد با پیمانکاران واجد شرایط در گلههای منتخب مردمی در شهرستانهای استان اجرا شده است.
اژدری گفت: وارداتی بودن بخش قابل توجهی از نهادههای موردنیاز، پایین بودن تولید و بازده غذایی دامهای بومی و اقتصادی نبودن نگهداری آنها برای دامداران برنامهریزی برای افزایش تولید و بهبود بازده غذایی دامها را ضروری کرده است.
او با اشاره به نیازهای مدیریتی بالای دامهای اصیل و شرایط نامناسب بیشتر دامداریهای روستایی استان ادامه داد: امکان نگهداری این دامها در واحدها و شرایط روستایی وجود ندارد، بنابراین تولید دامهای اصلاح شده سازگار با شرایط روستایی و مقاوم به بیماریها یکی از اولویتهای اصلی و از مهمترین سیاستهای معاونت بهبود تولیدات دامی استان است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: رکن اصلی اصلاح نژاد دامهای روستایی و ارزانترین و سریعترین روش استفاده از تکنیک تلقیح مصنوعی و استفاده از اسپرم نژادهای پرتولید داخلی و خارجی است که نتاج آمیخته حاصل نسبت به شرایط نامناسبتر محیط روستایی سازگار بوده و از تولید و بازده غذایی بالاتری نسبت به مادران خود برخوردار هستند.
استان اردبیل با بیش از پنج میلیون واحد دامی و مراکز تولید همچون مراکز متعدد پرورش دام و طیور، وجود ۲ مجتمع عظیم کشت و صنعت و دامپروری مغان، کارخانههای متعدد خوراک دام و طیور، سه باب کشتارگاه صنعتی دام و پنج باب کشتارگاه صنعتی طیور یکی از استانهای مهم این بخش در رشد اقتصادی کشور است.