در مزایده سه مرحله ای یکهزار و ۲۰۰ معدن واگذار میشود که نخستین آن معدن ققنوس است.
فاطمی امین اضافه کرد: در این مزایدهها ۴۹ مجوز برداشت، ۲ هزار و ۱۷۸ محدوده اکتشافی، یکهزار و ۳۵ معادن دارای پروانه بهره برداری و ۲۰۸ معدن متروکه و در مجموع ۵ هزار و ۴۰ مزایده در سه ماه آینده برگزار خواهد شد. از ابتدای سال تاکنون ۴۷۰ واحد صنعتی تعطیل فعال شد.
او همچنین در خصوص سرمایهگذاری خارجی انجام شده، اظهار کرد: در پنج ماه نخست امسال در ۶۱ پروژه در بخشهای صنعت، معدن و تجارت به ارزش ۳۵۰ میلیون دلار سرمایه گذاری اتفاق افتاد که استانهای فارس، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، هرمزگان و تهران در این زمینه پیشرو بودند.
فاطمی امین در خصوص امضای طلایی گفت: در حال حاضر گام نخست جاهایی که امضاهای طلایی و فساد وجود دارد را شناسایی کردیم که یکی از این محلها مربوط به بخش واردات بود. یکی از این حوزهها صدور کارت بازرگانی بود که پارسال اصلاح شد و رتبه بندی را برای واردات اعمال کردیم.
وزیر صمت گفت: در جمع بندی و دریافت مبلغ برای مواد معدنی هم احتمال فساد وجود دارد، بنابراین اطلاعات مربوط به تولید، خرید و فروش مواد معدنی در سامانه جامع تجارت باید اعلام شود. در همین راستا اگر یک واحد معدنی فراوردههای معدنی بخرد و فاکتور و صورت حساب الکترونیکی نداشته باشد، باید مالیات بدهد.
فاطمی امین گفت: اگر تعرفه شناور نمیگذاشتیم اولین مطالبهگر شما بودید، زیرا به دلیل عرضه کم و تقاضا بالا سود زیادی نصیب واردکننده میکرد همچنین تعرفه شناور رانت را از بین میبرد. ما سود مجاز را مشخص میکنیم و مابهالتفاوت را به عنوان سود بازرگانی اخذ میکنیم.
او در خصوص تولید خودرو از سوی خودروسازانی غیر از ایران خودرو و سایپا هم گفت: تا سال ۱۴۰۴ معادل ۳۰ درصد از تولید خودرو توسط خودروسازانی غیر از ایران خودرو و سایپا انجام خواهد شد تا تمرکز تولید کم شود.
به گفته فاطمی امین، سقف یک میلیارد دلار به اضافه سرمایه گذاری خارجی را برای واردات خودرو در نظر گرفتیم. با این سیاست خودروهای بیشتری وارد میشود یعنی به جای واردات یک خودرو ۸۰ هزار دلاری، ۴ خودروی ۲۰ هزار دلاری وارد میشود.
آقای رضا فاطمی امین گفت:مهمترین شاخص در کشور تولید است. در حال حاضر ۲۵ درصد حجم تولید ناخالص کشور از زیر مجموعه وزارت صمت بدست آمده است.ما در ۴ ماه امسال، در حوزه خودرو سواری ۲۵۰ درصد اتوبوس ۱۲۰، کامیون ۱۴۰ پتروشیمی ۹ درصد رشد تولید داشته ایم. در روغن خوراکی به دلیل اصلاح ارز ترجیحی ۲۶ درصد کاهش داشته است. ولی گزارشی در خصوص کمبود روغن، یا سیمان در بازار نداریم.
به گفته او :سهم ارزش افزوده خودرو ۷ دهم درصد است. سهم خودرو در تولید ناخالص ۱۸ دهم درصد بوده است. بخش کوچکی از حوزه خودرو در دست وزارت صمت است.واردات خودرو از نظر من بلامانع است. متاسفانه بازار خودرو تنظیم نیست و این باعث دو قیمت شدن خودرو شده است. ما در سبد محصولات خودرو اقتصادی با کیفیت نداریم. زیرا عرضه محصول جدید ۱۸ ماه زمان بر است. آیین نامه خودرو از این قرار است که هر خودرویی وارد کشور می شود باید خدمات پس از فروش داشته باشد.
او می گوید:عرضه خودرو در بورس رانت را از بین می برد. خودرو باید در بورس کالا به فروش برسد که قیمت آن شفاف باشد. بهتر است بدانید قیمت ها در عرضه بورس خودرو کاهش یافت.
به گفته فاطمی امین، واگذاری سهام خودروسازان در مرحله اول بزودی انجام خواهد شد. آیین نامه خودرو از یک محل، یکمیلیارد یورو و بخش دیگر از سرمایه گذاری انجام خواهد شد.
او درباره اینکه آیا عرضه خودرو در بورس روی خرید و فروش از طریق قرعهکشیها تاثیرگذار خواهد گذاشت، بیان کرد: سه سازوکار برای عرضه خودرو داریم، یک سری از خودروها در قرعهکشی هستند و یکسری از خودروها مانند «شاهین و کوئیک آر» که تولیدشان بالا رفته از قرعهکشی خارج شدهاند.
سامانه قرعه کشی متعلق به وزارت صمت نبود فقط بخشی از نظارتها با ما بود.
با توجه به پایدار شدن روند تولید خودروی کامل در خودروسازان داخلی و همچنین کاهش ۹۴ درصدی آمار خودروهای ناقص نسبت به مدت مشابه سال قبل و از سوی دیگر ایجاد شفافیت در عرضه خودرو به بازار، در این هفته شاهد سومین دوره عرضه خودرو در سامانه یکپارچه فروش خودرو خواهیم بود.
وزیر صمت با تأکید بر اینکه برنامهریزی این دوره به گونهای خواهد بود که تعهدات قبلی شرکتهای خودروسازی کاهش یابد، از عرضه خودرو در قالب طرحهای "پیش فروش"، "فروش فوق العاده"، "حمایت از خانواده و جوانی جمعیت" و "خروج خودروی فرسوده" خبر داد.
وزیر صمت در خصوص قرار دادبا شرکتهای روسی گفت:ما در قرارداد با شرکتهای روسی دخالت نمیکنیم خود خودروسازان وارد عمل میشوند، ما در خصوص خودروسازان خصوصی که تاخیر در تحویل به مشاری دارند تذکرات لازم را ابلاغ میکنند.
به گفته او، از سویی دیگر وقتی به عدم تراز بودن عرضه و تقاضا در بازار اشاره میکنیم پس خودروی وارداتی شاید سود و هزینه ناعادلانهای برای واردکننده داشته است؛ به عنوان مثال اگر خودروی ۴۰۰ میلیون تومانی ۶۰۰ میلیون تومان فروخته شود رانت است. اگر بازار روان بود این اتفاقات نمیافتاد، اما ما ناگهان قصد باز کردن سد را داریم و اگر هوشمندانه نباشد سیل میشود، در مورد توقف عرضه خودرو بورس کالا که در بهار با دستور وزارت صمت انجام شد، گفت: ما به تقویت بورس کالا در ۶ ماه گذشته کمک زیادی کردیم، شیشه، فولاد و … در بورس کالا عرضه میشوند. ما مخالف شفافیت نیستیم.
فاطمی امین ادامه داد: عرضهای که در بهار قرار بود در بورس کالا انجام شود، بدون هماهنگی با ما بوده است و به همین دلیل با عرضه مخالفت کردیم. ما به هیچ وجه مخالف شفافیت نیستیم.
فاطمی امین در خصوص تولید خودروهای ناقص و کامل گفت:تا ۹ شهریور امسال ۳۳۴ هزار ۴۶۳ خودرو کامل در کشور توسط خودروسازان تکمیل میشود.در مدت مشابه سال گذشته این رقم ۸۸ هزار ۳۱۲ بوده است که در این بخش ۲۷۹ درصد رشد گزارش شده است.همچنین تولید ناقص خودروهای خودروسازان امسال ۴۱ هزار تا شده بود در حالی که سال گذشته ۲۹۱ هزار بوده است.