آقای سورنا ستاری عصر امروز در جلسه ستاد اقتصاد دانشبنیان آذربایجان شرقی از قانون جهش تولید دانشبنیان که رئیسجمهوری سوم خرداد امسال آن را ابلاغ کرد به عنوان قانونی بسیار مترقی یاد کرد و افزود: این قانون نتیجه سه سال همکاری دولت با مجلس شورای اسلامی است که آینده ۲۰ سال کشور در توسعه اقتصاد دانشبنیان است.
او افزود: ظهور شرکتهای خلاق، توسعه روشهای تامین مالی شرکتهای دانش بنیان، تسهیل صدور ضمانت نامه ها، امکان استقرار شرکتهای دانشبنیان در مکانهای شهری، اتصال صنایع بزرگ به حوزه نوآوری، امکان سرمایهگذاری بانکها در شرکتهای دانشبنیان از مزایای این قانون است.
او توسعه ارتباط شرکتهای بزرگ با دانشگاه ها، معافیت مالیاتی حقوق افراد شاغل در پارکهای علم وفناوری، امکان واگذاری اراضی پارکهای علم وفناوری به شرکتهای دانشبنیان و حذف عوارض واردات ماشین آلات را از دیگر مزیتهای قانون جهش تولید دانشبنیان برشمرد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور همچنین بر لزوم جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی برای طرحهای پژوهشی و کاهش ریسک سرمایهگذاری و رفع موانع موجود در این زمینه تاکید کرد.
آقای عابدین خرّم استاندار آذربایجانشرقی هم توجه به اقتصاد دانشبنیان را راه برون رفت از مشکلات کنونی کشور دانست و با اشاره به فعال شدن ۴ کمیته تخصصی در ستاد اقتصاد دانشبنیان استان گفت: سه کمیته فرهنگی، فضای مجازی و آینده پژوهی نیز در این ستاد راه اندازی میشود.
او استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان برای رشد و توسعه اقتصاد استان، حل مشکلات فراروی توسعه استان از طریق شرکتهای دانشبنیان و فناور، ایجاد اشتغال برای دانشجویان با استفاده از خدمات دانشبنیان و توسعه صادرات فناوری از استان را چهار برنامه اساسی استان در این حوزه اعلام کرد.
در این نشست خانه خلاق و نوآوری مرند و مرکز تحقیقات کربن سبز و یک شرکت دانشبنیان فعال در زمینه گوگردزدایی از روغنهای پایه در مرکز رشد دانشگاه صنعتی سهند به صورت تصویری افتتاح شد.
پیش از این نشست، مشکلات، نیازها و درخواستهای نخبگان فعال استان در حوزه اقتصاد دانش بنیان با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور بررسی شد.
سورنا ستاری برای افتتاح چند طرح دانش بنیان و شرکت در نشست ستاد اقتصاد دانش بنیان و اشتغال آفرین استان به تبریز سفر کرد.