علیرضا طاهری مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی در مراسم انعقاد تفاهمنامه همکاری بین شرکت آب منطقهای و اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: شهریورماه سال ۱۳۹۸، تفاهمنامه انتقال آب دریای عمان به استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان در مشهد امضا و سال ۱۴۰۰ عملیات اجرایی آن آغاز شد.
او افزود: این طرح با کاربری صنعتی در حال اجراست که تنها برای استان سیستان و بلوچستان، کاربری مصرف شرب نیز برای آن تعریف شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی ادامه داد: با توجه به وضعیت خشکسالی در خراسان رضوی، طرحهای مختلفی برای مدیریت مصرف در حال اجرا است که طرح نجات با محوریت دانش آموزان از آن جمله است.
طاهری بیان کرد: دانش آموزانی که ۱۴ سال پیش نخستین مخاطبان این طرح بودند اکنون افراد بالغی هستند که در پیادهسازی راهکارهای سازگاری با اقلیم همکاری و مشارکت موثر میکند.
او تصریح کرد: همکاری و همراهی آموزش و پرورش در ایجاد بستری برای صرفه جویی و بهینه مصرف کردن آب در بخشهای مختلف دنبال میشود و امیدواریم این تفاهم نامه سرفصلی برای حفظ و حراست از منابع آبی در استان باشد.
سید امیر شوشتری مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: با توجه به ظرفیت و پتانسیل مخاطب در آموزش و پرورش این آمادگی وجود دارد تا با اجرای طرحها و پروژههای شرکت آب منطقهای در زمینههای آموزشی و فراهم کردن بسترهای فرهنگی در جهت ترویج و توسعه فرهنگ صرفه جویی و جلوگیری از اسراف منابع آبی گامهای مثبتی برداشته شود.
او افزود: بر اساس سند تحول بنیادی در آموزش و پرورش، برنامههای آموزشی و پایهای در راستای این تفاهم نامه در دستور کار قرار میگیرد.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی ادامه داد: بیش از ۳۲۰ هزار دانش آموز متوسطه اول به عنوان سفیر آب در این طرح مشارکت خواهند داشت، موضوع نجات آب از سالهای گذشته در راستای ترویج فرهنگ بهینهسازی و کنترل مصرف اجرایی شده و امسال نیز در همین راستا تفاهم نامه جدیدی منعقد شد تا بتوان با همکاری شرکت آب منطقهای برای آموزش همکاران و دانش آموزان از سنین ابتدایی برای مصرف بهینه و نجات آب استفاده کرد.
هم اکنون ٩٩ درصد مساحت مشهد در شرایط خشکسالی شدید قرار دارد و بحران کم آبی از چالشهای پیش روی در این کلانشهر به شمار میرود.
هم اکنون از مجموع ۳۷ دشت استان خراسان رضوی، نیمی در شرایط ممنوعه بحرانی قرار دارد و وجود چاههای غیرمجاز و برداشت بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی مهمترین علت بحرانی شدن وضعیت دشتهای استان عنوان شده است.