آژانس غذای سازمان ملل‌متحد روز جمعه اعلام کرد که قیمت جهانی مواد غذایی در ژانویه برای دهمین ماه متوالی کاهش یافت و اکنون حدود ۱۸ درصد از بالاترین رکورد مارس گذشته، پس از درگیری روسیه و اوکراین کاهش یافته است.

شاخص قیمت سازمان خواربار و کشاورزی فائو در ماه گذشته به طور میانگین ۱۳۱.۲ واحد در مقابل ۱۳۲.۲ در ماه دسامبر بود و این پایین‌ترین میزان از سپتامبر ۲۰۲۱ بود. رقم دسامبر نسبت به برآورد اولیه ۱۳۲.۴ کاهش یافت.

به گفته فائو، کاهش قیمت روغن‌های گیاهی، لبنیات و شکر به کاهش این شاخص کمک کرد، در حالی که غلات و گوشت تا حد زیادی ثابت ماندند. فائو در برآورد‌های جداگانه، پیش‌بینی خود را برای تولید جهانی غلات در سال ۲۰۲۲ از ۲.۷۵۶ میلیارد تن به ۲.۷۶۵ میلیارد تن افزایش داد.

شاخص قیمت غلات فائو در ماه ژانویه تنها ۰.۱ درصد رشد ماهانه داشت و نسبت به سال قبل ۴.۸ درصد افزایش داشت. قیمت بین‌المللی گندم به دلیل افزایش سرعت بیش از انتظارات تولید در استرالیا و روسیه، ۲.۵ درصد کاهش یافت. در مقابل، برنج ۶.۲ درصد جهش کرد که تا حدی ناشی از تقاضای قوی محلی در برخی از کشور‌های صادرکننده آسیایی بود.

فائو با نگاهی به سال ۲۰۲۳ گفت که نشانه‌های اولیه حاکی از گسترش احتمالی کشت گندم زمستانه در نیمکره شمالی است. با این حال، هشدار داد که هزینه‌های بالای کود ممکن است بر عملکرد تأثیر بگذارد.

بر اساس گزارش رویترز، پیش‌بینی می‌شود مصرف جهانی غلات در سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ با ۰.۷ درصد کاهش نسبت به سال قبل به ۲.۷۷۹ میلیارد تن برسد. تخمین برای ذخایر جهانی غلات ۸۴۴ میلیون تن بود که نسبت جهانی ذخیره به مصرف برای سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ را از ۳۰.۸ درصد در سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ به ۲۹.۵ درصد کاهش داد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۶ ۱۵ بهمن ۱۴۰۱
مگه ایران جزو جهان نیست ؟چرا در جهان ریزش قیمت هست ولی ایران افزایش قیمت ساعتیست مگه با جهان امروز چقدر فاصله داریم واقعا باید روی سر مسولان بی عرضه روسری بندازن تا حداقل خانه داری یاد بگیرند شاید لیاقت وعرضه خانه داری هم نداشته باشند البته مشکل اصلی بی عرضه ها نیستن مشکل بی عرضه ترینها هستند که نمی تونن بی عرضه ها را حذف کنند
آخرین اخبار