برای رسيدن به عدالت آموزشی بايد کیفیت آموزش را تضمین کنیم

معاون آموزش متوسطه شهر تهران گفت: عدالت آموزشی صرف دسترسی به آموزش نیست بلکه بايد کیفیت آموزش را تضمین کنیم.

محمدمهدی کاظمی با گرامی‌داشت فرارسیدن دهه فجر انقلاب اسلامی گفت: در تمام دنیا یکی از ابزار‌های پیشرفت؛ توسعه و ارتقای شاخص نیروی انسانی است که در انقلاب اسلامی نیز این موضوع به‌عنوان یک اولویت در دستور کار قرارگرفته است.

وی با بیان اینکه یکی از آرمان‌های انقلاب اسلامی عنوان عدالت اجتماعی است، تصریح کرد: تربیت نیروی انسانی یکی از اولویت‌های تحقق عدالت اجتماعی است و یکی از ضرورت‌های تربیت نیروی انسانی، تربیت در حوزه فنی و حرفه‌ای است که بر تولید، استقلال، توسعه و پیشرفت کشور مؤثر است.

کاظمی اضافه کرد: با توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای؛ زمینه اشتغال آفرینی بیشتری برای آینده‌سازان کشور فراهم می‌شود و باید در این زمینه اهتمام کافی داشت. همان‌طور که به برکت انقلاب اسلامی بیش از ٧ هزار و٣٠٠ هنرستان تأسیس شد، درحالی‌که پیش از انقلاب اسلامی تنها٧۵٠ هنرستان در سطح کشور وجود داشت.

وی با اشاره به این‌که این رویکرد مهارت‌آموزی در تمام استان‌های کشور مدنظر است، گفت: آموزش‌وپرورش شهر تهران بیشترین جمعیت دانش‌آموزی کشور را دارد، لذا شهر تهران توانسته است سهم آموزش‌های فنی و حرفه‌ای را ۴ درصد افزایش دهد.

کاظمی یکی از الزامات ارتقاء آموزش‌های هنرستانی را تربیت دانش‌آموزانی بامهارت و شایستگی‌های فنی و توان ورود به بازار کار دانست و خاطرنشان کرد: ایجاد چنین توانمندی‌هایی در دانش آموزان، نیازمند زیرساخت‌های مختلفی است که شامل تجهیزات، نیروی انسانی و توان‌افزایی نیروی انسانی می‌شود که در این راستا از اسفند سال گذشته تاکنون، بیش از۶ هزار و پانصد میلیارد ریال برای تجهیز هنرستان‌ها اختصاص داده‌ایم و در تلاشیم تا بودجه بیشتری نیز برای کیفیت‌بخشی به این حوزه‌ها اختصاص دهیم.

معاون آموزش متوسطه افزود: این آموزش‌ها نه‌تنها در تأمین نیروی بازارکار مؤثر است بلکه با توانمند کردن دانش آموزان موجب کاهش آسیب‌های اجتماعی نیز می‌شود، باید به موضوع مهارت در تمام مقاطع توجه ویژه شود تا زمینه تقویت دانش آموزان را در تمام عرصه‌های مهارتی فراهم و تقویت کنیم.

کاظمی با تأکید بر اینکه دانش آموزان هنرستانی می‌توانند خوداشتغالی کنند و با کارآفرینی برای دیگران زمینه اشتغال را فراهم کنند، اظهار کرد: بسیاری از فارغ‌التحصیلان هنرستان‌ها با ایجاد تولیدی‌ها، کارگاه‌ها و کارخانه‌های گوناگون، چرخ تولید و اقتصاد کشور را به حرکت درآورده‌اند. به همین منظور، توسعه عدالت آموزشی یکی از اولویت‌های مهم وزارت آموزش‌وپرورش است، اما عدالت آموزشی؛ صرف دسترسی به آموزش نیست، بلکه باید کیفیت آموزش را تضمین کنیم و اقدام امروز؛ زمینه‌ای برای ارتقا کیفیت آموزش است، از همه مسئولین به‌ویژه استانداران درخواست دارم به مهارت‌آموزی به‌عنوان یک اولویت و رویکرد جدی توجه داشته باشند، زیرا موجب کاهش نرخ بیکاری و ارتقا و پیشرفت در تمام زمینه‌های اقتصادی و اجتماعی می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار