نمایشگاه رصتا رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران در محل دائم نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران از ۱۱ تا ۱۴ اسفند برگزار شد.

دوشنبه اول اسفند در سالن جلسات ساترا جلسه‌ای با حضور سعید مقیسه، رئیس ساترا، حمیدرضا نوابی، دبیر نمایشگاه، محمدصادق افراسیابی، معاون کاربران و تنظیم‌گری اجتماعی ساترا و جمعی از خبرنگاران حوزه فرهنگ برگزار و برنامه‌های نمایشگاه تشریح شد.

۹۶ پلتفرم و مجموعا ۱۰۲ غرفه در این نمایشگاه حضور داشتند که ۸۰ درصد آن‌ها از تهران و ۲۰ درصد از شهرستان‌ها بودند و تمام هزینه‌های ایاب و ذهاب و اسکان سکو‌های شهرستانی با ساترا بود. به غیر از فعالان صنعت صوت و تصویر، اپراتور‌های مراکز داده، اپراتور‌های تلفن همراه و پیام‌رسان‌ها نیز حضور داشتند.

در این نمایشگاه علاوه بر اینکه سکو‌های دارای مجوز از ساترا خدمات خود را معرفی و عرضه کردند خود ساترا هم خدماتی را ارائه کرد که این موارد شامل مشاوره صدور مجوز، مشاوره حقوقی، آشنایی با تنظیم‌گری داده‌محور، آشنایی با فعالیت‌های تنظیم‌گری اجتماعی ساترا، آشنایی با فعالیت‌های تنظیم‌گری اقتصادمحور و تنظیم‌گری محتوایی ساترا بود.

برگزاری سمینار علمی برای بازدیدکنندگان، میزگرد تخصصی با فعالان صنعت، رونمایی برخی سرویس‌ها و محصولات، استفاده از ظرفیت استودیو رادیویی برای برنامه‌سازی رادیویی در نمایشگاه و برپایی استودیو تلویزیونی برای برنامه‌سازی تلویزیونی، ارزیابی شرکت‌های شتاب‌دهنده آومیک و اعلام فراخوان جشنواره سواد رسانه‌ای برنامه‌های جانبی در این چهار روز برگزاری بودند. همین طور «سامانه دوبینو» با همکاری «آی‌پی تی‌وی فام» (دنیای رسانه‌ای فام) تماشای نمایشگاه رصتا را از طریق واقعیت افزوده (وی آر) فراهم کردند.

"رصتا" برخاسته از نگاه و رویکرد حمایتی رسانه ملی به رسانه‌های فراگیر است

رئیس رسانه ملی در افتتاحیه نخستین نمایشگاه «رصتا»، با اشاره به اینکه با اقدام سازنده مجلس شورای اسلامی در زمینه فرآیند در حال پیگیری تصویب قوانین رسیدگی به تخلفات سکو‌های تولید و انتشار صوت و تصویر فراگیر، در عمل ساترا از نقیصه قوانین اجرایی و ضمانت قانونی نظارت نیز عبور می‌کند، رویکرد حمایتی این نهاد و مجوعه صداوسیما از آن‌دسته از تولیدکنندگان محتوا را که در چارچوب قانون و مقررات به آفرینش و انتشار محتوای سالم و مفید دست می‌زنند، موردتأکید مجدد قرار داد.

پیمان جبلی که پنجشنبه یازدهم اسفند، در مراسم افتتاحیه نمایشگاه «رصتا» حضور یافته بود، همچنین در سخنانی بر این نکته تأکید کرد که اولین نمایشگاه رصتا بهترین مصداقِ حمایت رسانه ملّی از تولیدکنندگان صنعت رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر است.

جبلی با اشاره به آماری که از سوی سازمان تنظیم و مقررات صوت و تصویر فراگیر اعلام شده بیان کرد: تاکنون نزدیک ۳۷۰ مجوز برای رسانه‌های حوزه نشر دیجیتال صادر شده است و با تعامل بسیار خوبی که وجود دارد، این عدد احتمالا تا آخر سال یا چند ماه آینده به ۵۰۰ مجوز برسد.

 

رصتا مصداق تعامل و هم‌افزایی

جبلی با اشاره به رویکرد ساترا و در رأس آن رسانه ملی نسبت به رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر گفت: در دوره تحول در راستای وظایفمان، برای هم‌افزایی و تعامل مؤثر بین رسانه ملی و دستگاه‌های مسئول تلاش می‌کنیم و برپایی «رصتا» بهترین مصداق برای این تعامل و هم‌افزایی بین ساترا به عنوان نماینده سازمان صداوسیما در حوزه تنظیم‌گری صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی، با فعالان، شرکت‌ها و در واقع مجموعه رسانه‌هایی است که در حوزه تولید محتوا در این زیست‌بوم‌ها فعالیت می‌کنند.

رئیس رسانه ملی اضافه کرد: تاکنون ۳۷۰ رسانه مجوز فعالیتشان را از ساترا دریافت کرده‌اند و در یک فرآیند روان در حال تعامل و همراهی با ساترا هستند. این عدد روز به روز در حال افزایش است و تمام درخواست‌کنندگان مجوز در یک فرآیند شفاف که در قالب پنجره واحد کسب و کار «درگاه ملی صدور مجوز» دنبال می‌شود، درخواست مجوز می‌دهند.

به گفته جبلی، رسانه ملی جزو اولین دستگاه‌هایی بود که به این پنجره واحد پیوست و هم‌اکنون هر درخواست‌کننده مجوزی می‌تواند به‌سهولت به این سامانه وارد شود، درخواست خود را ثبت و در یک مدت زمان مشخص، پاسخ آن را دریافت کند. وی با اشاره به افزایش صدور مجوز‌ها تصریح کرد: جمعیت رسانه‌های دارای مجوز از ساترا، ظرف چند ماه آینده قابلیت ارتقا به ۵۰۰ عضو را خواهند داشت.

جایگاه قانونی ساترا در تنظیم‌گری

جبلی با اشاره به ماهیت قانونی ساترا عنوان کرد: اصل ۱۷۵ قانون اساسی، سازمان صداوسیما را به عنوان مسئول انحصاری تنظیم‌گری صوت و تصویر فراگیر در کشور مشخص کرده است. تفسیر شورای نگهبان قانون اساسی که به منزله قانون اساسی است و به همان اندازه اعتبار دارد، در سال ۱۳۷۹ دستورالعمل‌ها را به صورت مطلق تفسیر کرده و در واقع حکمرانی این قلمرو، در آنجا هم به عهده صداوسیماست.

رئیس رسانه ملی با تأکید بر جایگاه قانونی ساترا اضافه کرد: با توجه به اسناد قانونی فراوانی که برای این امر وجود دارد، صداوسیما نقیصه‌ای برای انجام وظایف قانونی خود در حیطه اصل تنظیم‌گری صوت و تصویر فراگیر ندارد. دستور مقام معظم رهبری به رئیس جمهور سابق نیز در راستای همان قانون اساسی صادر شده است و تکلیف را مشخص می‌کند.

وی با تأکید بر رفع نقیصه‌های قضایی موجود تصریح کرد: آنجایی که ما دچار نقص بودیم و نیاز به قانون داریم، در موضوع تخلفات است که باید مشخص شود اگر تخلفی رخ داد، دستگاه قضایی به چه شکلی باید با آن برخورد کند. به همین خاطر کمیسیون تلفیق، در خصوص لزوم تعیین قانون رسیدگی به تخلفات احتمالی سکو‌ها نیز حکمی صادر کرده که امیدواریم با کمک مجلس شورای اسلامی‌بتوانیم از این نقیصه نیز عبور کنیم.

جبلی تأکید کرد: آیین‌نامه تخلفات باید مشخص شود و به تصویب برسد، اما به این معنی نیست که ذات و اصل تنظیم‌گری سازمان صداوسیما و ساترا در حوزه تصویر و فراگیر در فضای مجازی نیاز به قانون دارد. تکلیف این موضوع در قانون اساسی و تفسیر قانون اساسی مشخص شده است.

همراهی با رسانه‌های متعامل و ایستادگی مقابل هنجارشکنان

رئیس رسانه ملی با تاکید بر تعامل صداوسیما با سایر رسانه‌ها گفت: ما با رسانه‌هایی که در تعامل با ساترا هستند و خودشان را مجاب به رعایت هنجار‌ها بدانند، تعامل و هم‌افزایی مناسبی داریم. حتی به آن‌ها کمک می‌کنیم و می‌توانیم پخش آنتن صداوسیما را در اختیارشان قرار دهیم.

وی افزود: مشکل ما با رسانه‌هایی است که بر قانون شکنی، تولید یا پخش محتوا‌های غیراخلاقی و غیرفرهنگی و غیرمتناسب با نیاز و خواست فرهنگی جامعه پافشاری کرده و تولید و انتشار محتوایشان با هنجار‌های اخلاقی و فرهنگی مطابق نیست.

جبلی بار دیگر بر جایگاه رسانه ملی در عرصه تنظیم‌گری تأکید کرد و گفت: به هر حال تنظیم‌گر قانونی در این عرصه سازمان صداوسیماست و وظیفه خودش را هم در عرصه تولید و هم در عرصه انتشار انجام می‌دهد. ما مشکل‌مان با آن دسته فعالان و شرکت‌ها و رسانه‌هایی است که اصرار بر قانون‌شکنی دارند. رابطه ما با بقیه بسیار روان است. جلسات هم‌فکری، هم‌افزایی و کمک محتوایی و در واقع فرآیند حمایتی ساترا به این رسانه‌ها، وجود دارد و تقویت هم خواهد شد.

 

همراهی و مشارکت بخش خصوصی با رسانه ملی

رئیس رسانه ملی حوزه تولید محتوا در بخش خصوصی را ظرفیت مکملی برای حکمرانی فرهنگی و برای رفع نیاز‌های جامعه در حوزه فرهنگ دانست و گفت: سازمان صداوسیما در جایگاه قانونی تنظیم‌گری صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی، رسالت خود را حمایت از فعالان بخش خصوصی در حوزه صدور مجوز تولید محتوا اعم از نمایش خانگی، برنامه‌سازی و تولید محتوا در قالب‌ها و گونه‌های مختلف قرار داده است و در عین حال وظیفه نظارت بر تولید محتوا و انتشار هم برعهده این نهاد تنظیم‌گر قانونی گذاشته است.

جبلی در بخش دیگر گفت: حکمرانی فرهنگی در صوت و تصویر فراگیر به عهده سازمان صدا و سیما است. در خصوص نکته‌ای هم که گاهی اوقات گفته می‌شود مبنی بر اینکه صداوسیما خود را رقیب فعالان شبکه نمایش خانگی می‌داند، باید به این بعد توجه کنیم که در واقع فعالیت حوزه‌های خصوصی در صوت و تصویر فراگیر به نوعی به نیابت از صدا و سیما اتفاق می‌افتد یعنی این حوزه منحصراً به صدا و سیما سپرده شده است.

وی اضافه کرد: در یک رویکرد دو بعدی حمایت و نظارت، تلاش می‌کنیم با تعامل خوبی که با اکثریت قریب به اتفاق فعالان تولید محتوا برقرار است، به نیاز‌های جامعه پاسخ مناسب دهیم. همچنین رسانه ملی آمادگی حمایت‌های بیشتر را هم از تولیدکنندگان محتوایی دارد که در مسیر سلامتِ فرهنگ جامعه قدم بر می‌دارند.

جبلی با اشاره به آمادگی مشارکت رسانه ملی در تولید محتوا با فعالان فرهنگی این حوزه اضافه کرد: رسانه ملی همچنان آماده همکاری و مشارکت با فعالان این حوزه است و از هیچ کمکی دریغ نخواهد کرد.

رئیس رسانه ملی با اشاره به نظام‌مند شدن حوزه تولید محتوا تصریح کرد: اخیراً با تعامل و همفکری‌ای که با ساترا و مجموعه‌های تولید محتوا در حوزه نمایش‌خانگی اتفاق افتاده، این آمادگی وجود دارد که فعالان این حوزه با تشکیل مجمع و صندوق کمک مالی با مشارکت خودشان اتفاقاتی مثبت محقق کنند.

وی افزود: نکته مهم توجه به عدالت رسانه‌ای در حوزه محتوا در صوت و تصویر فراگیر است. تمام فعالان و علاقه‌مندان در حوزه صوت و تصویر فراگیر که تعداد بسیار زیادی از آن‌ها را در همین نمایشگاه می‌بینیم و امروز بنده افتخار دارم که از نزدیک با فعالیت‌هایشان آشنا بشوم، در حوزه‌های مختلف اعم از فرهنگی، مذهبی، اجتماعی و ... علاقه‌مندند و توانایی دارند.

جبلی چتر حمایتی رسانه ملی را همچنان گسترده دانست و تصریح کرد: ما موظفیم به عنوان سازمان تنظیم‌گر، فضای رقابتی سالمی را برای استعداد‌های جوان و علاقه‌مندی که می‌خواهند فعالیت کنند، باز کنیم.

حمایت از فعالان خرد

رئیس رسانه ملی اظهار کرد: نگاه ما بر این مسیر ترسیم شده که فعالان خُرد به نوعی زیر دست‌وپای فعالان بسیار بزرگ، از بین نروند. از این رو به آن‌ها کمک می‌کنیم، از آن‌ها حمایت می‌کنیم و به آن‌ها میدان می‌دهیم تا در این عرصه نه تنها باقی بمانند، بلکه بتوانند خودشان را بیشتر و بهتر هم ارتقا بدهند.

جبلی در بخشی از سخنانش گفت: امیدواریم با همکاری و هم‌افزایی‌ای که بین ما و رسانه‌های مختلف و متنوعی که در تولید محتوا در حوزه صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی فعالیت می‌کند، شکل گرفته، روز به روز شاهد ارتقای بیشتر فرهنگ در جامعه‌مان باشیم و به حکمرانی فرهنگی درست که جزو ضرورت‌ها و نیاز‌های جامعه است، کمک کنیم. قطعاً مردم و خانواده‌ها انتظار دارند با مکانیزم‌های درست، محتوای سالم و موردنیاز جامعه را در اختیارشان بگذاریم.

 

تلاش برای به‌روز بودن

رییس رسانه ملی در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره رویکرد‌های صداوسیما در ماه‌های اخیر عنوان کرد: رسانه ملی از تمام توان فکری، حرفه‌ای و مادی خودش برای به روز شدن استفاده می‌کند. همان‌طوری که طرف مقابل یعنی رسانه‌های بیگانه، همه ظرفیت‌های به روز شده حرفه‌ای، فنی و فکری موجودش را به کار می‌گیرد، ما نیز باید تمام قابلیت‌های رسانه ملی را در جهت ایفای وظایفایمان بسیج کنیم تا روایت اول از رویداد‌ها از جانب ما ارائه شود و اجازه ندهیم میدان روایت اول در اختیار دشمنانمان قرار گیرد. همچنین برای ایجاد هم افزایی و تعامل موثر بین رسانه ملی و دستگاه‌های مسئول تلاش می‌کنیم تا رسانه ملی وظایف خودش را انجام دهد.

جبلی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت تخلفات و قانون‌گذاری در مجلس شورای اسلامی در حوزه صوت و تصویر فراگیر نیز بیان کرد: در هر عرصه‌ای وقتی تخلفی صورت می‌گیرد و آن نهاد تنظیم‌گر گزارش تخلف را به دستگاه قضایی ارائه می‌دهد، دستگاه قضایی حتماً باید به گونه‌ای عمل کند که جلوی تخلف گرفته شود. حتی در فرض اول عدم وجود آیین‌نامه تخلفات، به نظرمان می‌رسد وظیفه آن دستگاه نهایی حکم‌کننده که دستگاه قضایی است، ایجاب می‌کند جلوی تخلف را بگیرد. امیدوارم آیین‌نامه تخلفات که قرار است به تصویب مجلس محترم شورای اسلامی و به تصویب هیئت دولت برسد، به دستگاه قضایی کمک کند که وظیفه‌اش را بهتر انجام دهد.

نوآوری در تولیدات مناسبتی

رئیس سازمان صداوسیما همچنین در پاسخ به پرسشی درباره آنتن ماه رمضان و نوروز تلویزیون و اتفاقاتی که قرار است برای آن بیفتد، خاطرنشان کرد: اگرچه این سوال با فضای نمایشگاه چندان منطبق نیست، اما باید گفت که ما نه فقط در سالی که گذشت بلکه در تمام ایام سال و در تمام لحظات و ساعات در فضای رقابت با تکنولوژی، تغییر ذائقه مخاطب و رفتار رقبا قرار داریم؛ یعنی رسانه ملی و بقیه رسانه‌ها بایستی مدام خودشان را به روز کنند؛ هم به لحاظ فنی و فرآیندی و هم به لحاظ توجه به نوآوری‌هایی که در عرصه جهانی و عرصه داخلی وجود دارد. این چالشِ امروز و فردای ما نیست و چالش همیشگی ماست. نباید خودمان را از به روزرسانی در این عرصه بی‌نیاز بدانیم.

وی با اشاره به تلاقی ماه مبارک رمضان با نوروز امسال عنوان کرد: همکاران ما در بخش‌ها و شبکه‌های مختلف اعم از سیما، صدا و استان‌ها، سیمافیلم، مرکز سیمرغ و...، در حال آماده‌سازی برنامه‌هایشان هستند و امیدواریم با هم‌زمانی دو مناسبت نوروز و رمضان بتوانیم با برنامه‌ریزی‌هایی که انجام شده، پاسخ خوبی به نیاز جامعه و مخاطبان بدهیم.

ساترا انحصار را می‌شکند

سیدنظام‌الدین موسوی نماینده مردم تهران و عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی که در این مراسم دکتر جبلی را همراهی می‌کرد، پس از بازدید نمایشگاه، تأکید کرد: ساترا با این حرکت‌ها و قدم‌هایی که برمی‌دارد نشان می‌دهد که به همیاری، همفکری و کمک به مجموعه‌های مختلف در حوزه شبکه نمایش خانگی و تولید محتوا در این زمینه، اهتمام دارد.

 

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مطابق با قانون اساسی، مسئولیت صوت و تصویر فراگیر برعهده سازمان صداوسیماست. برگزاری این نمایشگاه بیانگر این است که رسانه ملی در حقیقت تلاش می‌کند تا همه اجزای تولید محتوا در کشور به ویژه بخش خصوصی را با رویکرد هدایت، حمایت و نظارت در این زمینه کمک کند و از همه ظرفیت‌های محتوایی کشور در این زمینه بهره می‌برد که این موضوع قابل تقدیر است. وی افزود: این نمایشگاه نشان‌دهنده این همدلی و همراهی است؛ حقیقتا حکمرانی فرهنگی درست، جز با این همدلی و همراهی شکل نخواهد گرفت.

موسوی اشاره کرد: خوشبختانه با شکل‌گیری مجموعه ساترا که به لحاظ حاکمیتی در وجوه مختلف در قوای مختلف کشور به عنوان رگولاتور مجموعه‌های تولید و انتشار محتوای رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر پذیرفته شده، روند به سمتی پیش می‌رود که ان‌شاءالله بتوانیم با هم‌افزایی و همدلی در حقیقت شاهد ارتقای سطح تولید محتوا در نمایش خانگی باشیم.

تدارک بستر قانونی در مجلس

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: کاری که مجموعه ساترا انجام می‌دهد و بخش‌هایی از آن هم در نمایشگاه «رصتا» قابل مشاهده است این است که برخلاف برخی تبلیغاتی که توسط چند رسانه خاص صورت می‌گیرد ساترا آمده تا انحصار را بشکند. یعنی اجازه ندهند تولید و انتشار محتوا در نمایش خانگی در ذیل چند مجموعه خاص محدود شود و این نمایشگاه اجازه می‌دهد مردم با تمام رسانه‌های فراگیر آشنا شوند.

وی تاکید کرد: همه بخش‌های کوچک و متوسط باید این فرصت را داشته باشند که در زیست بوم صوت و تصویر فراگیر فعالیت کنند و این کار با رویکرد حمایتی که ساترا دارد انجام خواهد شد و ما در مجلس فکر می‌کنیم در آینده بتوانیم شاهد ارتقای سطح کمّی و کیفی تولیدات نمایش خانگی باشیم.

وی در پایان با اشاره به تلاش‌های مجلس شورای اسلامی برای حمایت از حرکت‌های ساترا، تاکید کرد: ما در مجلس شورای اسلامی تلاش‌مان بر این است به این حضور کمک کنیم و بتوانیم به لحاظ قانونی و حقوقی بستری را فراهم کنیم که مجموعه ساترا در این زمینه بتواند فعالیت‌ها، سیاست‌ها و در حقیقت مسئولیت‌هایی را که برعهده دارد به صورت مشخص، محکم و موفق جلو ببرد.

حمایت دولت از ساترا

سیدمحمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور هم از این نمایشگاه بازدید کرد و گفت: این نمایشگاه دستاورد‌ها و اقدامات خوب کشورمان در عرصه رسانه را به خوبی نمایان می‌کند.

 

حسینی درباره حمایت‌های دولت از این حرکت ارزشمند ساترا و توسعه پلتفرم‌ها و سالم‌سازی محتوا‌های فضای مجازی خاطرنشان کرد: ساترا این موقعیت را فراهم کرده که اتفاقات مختلف کشور، پیشرفت‌ها و خلاقیت‌های اتفاق افتاده از طریق توسعه و حمایت از این پلتفرم‌ها و فضایِ رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر به نمایش در‌آید.

وی تصریح کرد: جایگاه ساترا قانونی است و دولت و مسئولان مختلف حاکمیتی به رشد و ساخت آثار نمایشی در پلتفرم‌ها و امنیت خاطر خانواده‌ها از تماشای محتوای فضای مجازی و رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در این جهت کمک می‌کند.

پایان یک رویداد مهم

آیین اختتامیه نخستین نمایشگاه صوت و تصویر فراگیر ایران «رصتا» یکشنبه ۱۴ اسفندماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار شد. در این مراسم علاوه بر رئیس ساترا، حجت‌الاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و جمعی از معاونان و مدیران ساترا و صداوسیما، مدیران سکو‌های حاضر در این رویداد حضور داشتند.

 

حمایت از سکو‌ها و تشکیل مجمع رصتا از مهمترین خروجی‌های نمایشگاه است

سعید مقیسه رئیس ساترا در سخنانی با تبریک میلاد امام زمان (عج) گزارشی از اولین نمایشگاه رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران ارائه کرد.

مقیسه گفت: در این نمایشگاه سکو‌های دارای مجوز از ساترا، برخی سازمان‌ها و شتاب‌دهنده‌ها در ۹۶ غرفه حضور پیدا کردند. بخش‌هایی از صنعت و واحد‌هایی از صداوسیما در نمایشگاه حاضر شدند. سمینار‌های علمی‌برگزار شد کارگاه‌های مهارت‌آموزی برای مردم و بازدیدکنندگان برقرار شد.

وی خاطرنشان کرد: روزی چند میزگرد با حضور مسئولان و کارشناسان داشتیم که درباره شاخص‌های ارزیابی و حتی تدوین قوانین و مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر برگزار شد در این نشست‌ها صاحبان امر و کسب و کار‌ها دیدگاه‌های خود را به همکاران و مخاطبان حاضر در نشست‌ها و کارگاه‌های تخصصی ارایه کردند.

وی درباره اتفاق مهم نمایشگاه و حضور آومیک، افزود: مجموعه‌ای به نام آومیک که واسطی بین ساترا و سکو‌های دارای مجوزی که در این نمایشگاه حضور داشتند است که نتیجه ارزیابی‌شان به حمایت از شرکت‌ها سکو‌ها منتج می‌شود. البته در آومیک مشاوره‌ها درباره زیرساخت‌ها و موارد دیگر انجام می‌شود؛ دیگر اتفاق مهم نمایشگاه، تشکیل مجمع رصتا بود.

وی در ادامه اضافه کرد: جزییات این مجمع در سایت ساترا بارگذاری شده است و نمایندگان می‌توانند در یک ماه پیش رو علاوه بر حضور برای کاندیداتوری در شورای راهبردی مجمع، اعلام آمادگی کنند.

 

رئیس ساترا با اشاره به کمیته‌های مجمع رصتا بیان کرد: کمیته مجوز تولید، کمیته مجوز انتشار، کمیته ضدرقابت، حل اختلاف، بررسی تخلفات، کمیته حمایت‌های صداوسیما و حمایت‌های دولتی از جمله این کمیته‌هاست. این کمیته‌ها تنظیم مقررات می‌کنند یا به مشکلات رسیدگی می‌کنند و با حضور نماینده‌ای است که شورای راهبری مجمع رصتا معرفی می‌کند.

مقیسه عنوان کرد: برخی از شرکت‌ها تلاش کردند هدایایی برای حاضرین در نظر گرفتند مثلا باد صبا، قرآن و مفاتیح را که اشتراک ۶ ماهه دارد برای مخاطبان در نظر گرفتند که نیمی از اشتراک هم با حمایت ساترا تدارک دیده شد. مجموعه صوت و تصویر فراگیر «هماهنگ» هم اعلام کرد ۶ ماه اشتراک رایگان در نظر می‌گیرند. حوزه اعلامیه هم اعلام کرد که برنامه‌های رایگانی دارند که مخاطبان می‌توانند به سایت بروند و در جریان قرار بگیرند.

رئیس ساترا با اشاره به هزینه‌های حمایتی صداوسیما و سایر نهاد‌ها گفت: برای اکثر کسانی‌که حضور داشتند و محصولی ارایه دادند با حمایت مادی که مجلس و دولت داشتند هزینه‌های تعلق گرفت. هزینه‌های حمایتی برای تولید و مشاهده است که بخش مشاهده برای کاربران است.

مقیسه در پایان گفت: امسال بررسی آثار نداشتیم سال آینده آثار را بررسی می‌کنیم.

همه دستگاه‌های حاکمیتی باید در حوزه نمایش خانگی با صدا و سیما هماهنگ باشند

عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در اختتامیه نخستین نمایشگاه رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران (رصتا) ضمن تبریک عید نیمه شعبان گفت: از همه دست‌اندرکاران نمایشگاهی که برگزار شد تشکر می‌کنم. نمایشگاه صوت و تصویر فراگیر که با حضور ۱۰۲ شرکت برگزار شد، بسیار اثرگذار بود و جا دارد از همه فعالان رسانه‌ای تشکر کنم.

وی با اشاره به حکمرانی رسانه‌ای، افزود: خوشبختانه مسئولیت صدور مجوز صوت و تصویر فراگیر به صداوسیما واگذار شده است. شبکه نمایش‌خانگی و به ویژه تولید سریال و محتوا در رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر با مجوز و نظارت سازمان ساترا انجام می‌شود و جا دارد از ساترا تشکر ویژه‌ای داشته باشیم.

 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تشکر از وزارت ارشاد به خاطر همکاری با ساترا با اشاره به ضرورت هماهنگی با ساترا در راستای هدایتگری و نظارت درست بر رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر، خاطرنشان کرد: همه دستگاه‌های حاکمیتی باید با صدا و سیما هماهنگ باشند، چون تعدد حاکمیتی آسیب می‌زند و بایستی وحدت رویه حفظ شود.

وی از مدیران رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر، سوال کرد: رسانه امروز چه پیامی دارد؟ پیامش خشونت است یا محبت؟ عقلانیت است یا شهوت؟ امیدبخشی یا یاس و ناامیدی است؟ رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در ایران اسلامی‌باید نمادی برای تجلی منتظران واقعی باشند. چراکه منتظران فقط شخصیت‌های حقیقی نیستند بلکه شخصیت‌های حقوقی را هم شامل می‌شوند.

حرکت سریال‌های شبکه‌نمایش خانگی به سمت تحکیم خانواده

وی با اشاره به اینکه سریال‌های خانگی باید به سمتی بروند که به تحکیم خانواده کمک کنند، خاطرنشان کرد: عزیزانی که سریال خانگی می‌سازند اگر ترویج شهوت و خشونت و جنایت دارند، این با نظریه مهدویت نمی‌سازد. اگر فرض کنیم این سکو‌های رسانه‌ای بعد از ساخت سریال و فیلم و ... در جامعه اثربخشی شأن محبت و عشق بین مردم باشد، تحکیم خانواده باشد، مشخص است که منتظران واقعی‌اند.

الگو‌های فرهنگی سکو‌های ما نباید بالیوود و هالیوود باشند

حجت‌الاسلام خسروپناه با اشاره به نوجوانانی که در اغتشاشات و آشوب‌های اخیر از کمبود محبت گفته بودند، بیان کرد: فیلم‌ها، سریال‌ها و آثار شبکه خانگی باید محبت را در خانواده افزایش دهد عشق بین همسران، بین فرزندان و والدین را افزایش دهد. آیا رسانه‌ها توانسته‌اند این پیام را به جامعه ایرانی و جهانی منتقل کنند؟ الگو‌های ما که نباید بالیوود و هالیوود باشد و انشاالله که در میان هیچ سکویی در ایران اسلامی این طور نباشد. وی با اشاره به برخی آثار سینمای هندوستان که پیام آن در راستای رفع یک آسیب اجتماعی بوده است، افزود: وقتی از آسیب اجتماعی حرف می‌زنیم چگونگی رفع آن هم باید در این آثار باشد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان سخنانش عنوان کرد: امیدوارم در شورای عالی انقلاب فرهنگی مسیر تسهیل‌گری حکمرانی فرهنگی را برای شما فراهم کنیم.

تقدیر از غرفه‌های برتر رسانه‌ای در نخستین نمایشگاه رصتا

در ادامه با حضور حجت‌الاسلام خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، سعید مقیسه رییس ساترا، محسن قائمی‌نسب قائم‌مقام ساترا، حمیدرضا نوابی دبیر نمایشگاه و مهدی احمدی مدیر نمایشگاه بین‌المللی تهران از غرفه‌های برتر رسانه‌ای نمایشگاه تجلیل شد.

رسانه‌هایی که از آن‌ها به عنوان غرفه‌های برتر رسانه‌ای تقدیر شد شامل رسانه‌های تماشاخونه، هماهنگ، کشاورز پلاس، تکیه، روستا تی‌وی، باد صبا، آریو تی وی، بانک صدای گویندگان، صنعت تی‌وی و رسانه حوزه علمیه هستند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار