جعفر قرائتی ستوده گفت: در چند وقت اخیر تعدادی از اعضای هیئت مدیره انجمن تولید کنندگان و فناوران صنعتی ساختمان به کشور ترکیه سفر کرده است که حاصل مذاکرات انجام شده با متصدیان ساخت دراین کشور، به زمینه حضور و مشارکت صنعتی سازان ایرانی برای همکاری در احیا و توانمندسازی بافتهای فرسوده پایتخت این کشور شده است.
به گفته دبیر انجمن تولیدکنندگان و فن آوران صنعتی ساختمان در کشور، ترکیه قوانین محکم و کارآمدی برای احیای بافتهای فرسوده وجود دارد، چرا که بعد از زلزله اخیر ترکیه، آنها به سرعت پژوهشهای گستردهای درباره ضریب استحکام ساختمانهای پایتخت این کشور انجام دادند و این تحقیقات نشان داد که در زلزله احتمالی بعدی در این کشور از سیصدهزار تا یک میلیون واحد مسکونی در معرض خطر زلزله قرار خواهند گرفت.
او می گوید: پس ازاین امر، ترکها بدون هیچ گونه اهمال و وقت کشی برنامه ریزی جامع و گستردهای برای نوسازی این بافتها با محور محله سازی آغاز کرده اند. همچنین قوانین مصوب از ضمانت اجرایی بالایی برخوردار است و به هیچ وجه مسوولان و سایر دست اندکاران نمیتوانند از این قوانین تخطی کنند.
دبیر انجمن تولید کنندگان و فن آوران صنعتی ساختمان یادآور شد: به عنوان مثال نرخ خدمات زیربنایی با تخفیفات بسیار زیاد تثبیت میشود، این در حالی است که در کشور ما به دلیل تورم، قوانین ناکارآمد و پارهای از مسایل دیگر، قوانین مربوط به احیای بافتهای فرسوده تغییر میکنند و احیای این بافتهای بر اساس یک قانون جامع نیست.
او ادامه داد: در همین حال دستگاههای خدمات رسان به بافتهای فرسوده ملزم هستند که خدمات رسانی خود را با پایینترین قیمت انجام دهند تا از این طریق، احیای بافتها سریع و با قیمت کمتر عملیاتی شود.
قرائتی ستوده با تاکید بر لزوم الگوبرداری از کشور ترکیه در احیای بافتهای فرسوده تاکید کرد: باید از این شیوه ساخت الگوبرداری شود تا بتوانیم در سریعترین زمان ممکن نسبت به نوسازی بافتهای فرسوده اقدام کنیم.