تخصیص اراضی رایگان مسکونی در روستا‌ها برای توسعه واحد‌های تک طبقه

معاون مسکن روستایی و بازسازی بنیاد مسکن گفت: همزمان با تخصیص اراضی رایگان در روستا‌ها وادامه یافتن آن شاهد توسعه ساخت واحدهای تک طبقه خواهیم بود.

 به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران طرح تخصیص زمین به متقاضیان مسکن در شهرها و روستاهای کشور نقش بسیار موثری در بهبود و احیای زندگی در روستاها و شهرهای کشور دارد و زمینه ساز تخصیص  بیشتر زمین به متقاضیان می‌شود. این در حالی است که در دولت سیزدهم در راستای تقویت مهاجرت معکوس ساخت پروژه‌های مسکونی تک طبقه هدف گذاری برای اختصاص یک میلیون قطعه فراهم شده است‌.

طرحی که به تازگی با هدف احیای سکونت روستایی ، پروژه‌های ویلایی،  تخصیص زمین به متقاضیان، مهاجرت معکوس به روستا و مقابله با کاهش جمعیت روستا‌ها به منظور تامین امنیت غذایی و حفظ مشاغل کشاورزی در دستور کار دولت قرار گرفته است.

احیای جمعیت روستایی و تامین امنیت غذایی از ناحیه حفظ و گسترش مشاغل کلیدی در روستا‌ها به‌خصوص کشاورزی، تمرکززدایی جمعیتی از شهر‌ها و همچنین تامین مسکن موردنیاز برای بخشی از متقاضیان فاقد مسکن با هدف کاهش مشکل مسکن در شهرها، برنامه تامین زمین و وام ارزان‌قیمت ساخت برای متقاضیان سکونت در روستا‌ها را در دستور کار قرار داده است.

براساس این طرح، متقاضیان واجد شرایط، در صورت تمایل می‌توانند علاوه بر دریافت زمین‌های روستایی، از دو مدل وام ارزان‌قیمت ساخت مسکن روی این زمین‌ها نیز استفاده کنند. گذشته از نیت درستی که هم به جهت احیای جمعیت روستایی برای تامین امنیت غذایی و تمرکززدایی جمعیتی از شهر‌ها از یک سو و همچنین تامین مسکن موردنیاز برای آن دسته از متقاضیانی که زمین، منابع مالی و سایر امکانات موردنیاز برای ساخت مسکن در شهر‌ها برای آنها فراهم نیست، در طراحی این برنامه دخیل بوده است، اما کارشناسان نسبت به مخاطرات اجرای این طرح برای روستاها، هشدار می‌دهند.

در همین رابطه مجیدی جودی معاون مسکن روستایی و بازسازی بنیاد مسکن در  گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: براساس برنامه طراحی‌شده در قالب قانون جهش تولید مسکن و ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی برای متقاضیان واجد شرایط، برنامه واگذاری زمین ۹۹ ساله به متقاضیان سکونت در روستا‌ها در دستور کار قرار گرفته است.

به گفته وی برای  امسال واگذاری ۵۰۰ هزار قطعه زمین مسکونی و قابل ساخت در روستا‌های سراسر کشور برنامه ریزی شده و سال آینده نیز سهمیه‌ای به همین میزان (۵۰۰ هزار قطعه زمین)، تعیین شده است.

جودی اعلام کرد: با هدف تامین مسکن خانوار‌های فاقد مسکن به شرط واجد شرایط بودن، زمین‌های ۹۹ ساله برای ساخت مسکن روستایی در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد.

جودی در خصوص شرایط متقاضیان برای دریافت این زمین‌ها گفت: در وهله اول، این زمین‌ها به متقاضیانی که در طرح نهضت ملی مسکن ثبت‌نام کرده و واجد شرایط شده اند و تمایل دارند زمین روستایی دریافت کرده و در روستا‌ها ساکن شوند تعلق می‌گیرد. ضمن آنکه در آینده نزدیک این امکان برای سایر متقاضیان هم ایجاد خواهد شد که بتوانند برای دریافت این زمین‌ها در سامانه نهضت ملی مسکن ثبت‌نام کنند و در فهرست متقاضیان زمین دولتی روستایی قرار بگیرند.

 معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن همچنین به حذف دو شرط مهم از شروط متقاضیان مسکن ملی در طرح واگذاری زمین روستایی اشاره کرد و گفت: شرط سابقه مالکیت فرد متقاضی و همسر وی و همچنین شرط سکونت بومی در روستا، از شروط این واگذاری حذف شده است.

وی افزود: در صورتی که‌ در سال‌های اخیر مالک زمین و مسکن بوده است، اما هم اکنون هیچ ملکی اعم از زمین و مسکن به نام وی یا همسرش نیست می‌تواند متقاضی مسکن روستایی شود. از سوی دیگر، متقاضیانی که در طرح نهضت ملی مسکن واجد شرایط هستند، اما هم اکنون در روستا سکونت ندارند به شرطی که تمایل به مهاجرت معکوس و سکونت در روستا داشته باشند می‌توانند تقاضای خود برای دریافت زمین در یکی از روستا‌های مجموعه شهری که در آن سکونت دارند را ارائه کنند.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن، این زمین‌ها به صورت ۹۹ ساله به متقاضیان واجد شرایط واگذار می‌شود و علاوه بر زمین، متقاضیان می‌توانند از یکی از دو مدل وام ارزان‌قیمت برای ساخت مسکن روی این اراضی استفاده کنند. مدل اول استفاده از وام یارانه‌ای ۳۵۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی با نرخ سود ۵ درصد است. اما متقاضیان و دریافت‌کننده‌های این اراضی می‌توانند از وام نهضت ملی مسکن یعنی وام ۵۵۰ میلیون تومانی که با سود ۱۸ درصد، مختص این طرح به متقاضیان تعلق می‌گیرد، نیز استفاده کنند.

وی تاکید کرد:  در صورتی که‌ طرح تخصیص زمین به متقاضیان در دولت‌های بعدی  ادامه یابد خود می‌تواند زمینه را برای توسعه افقی ساخت افزایش یافته است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار