ایران در میانه بحران‌آفرینی صهیونیست‌ها و متعاقب آن، هجمه اقتصادی و سیاسی کشور‌های غربی، از ابزار دیپلماسی برای کاستن از فشار‌ها بهره می‌گیرد.

۱۱ سفر منطقه‌ای طی کمتر از یک ماه اخیر سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان را تبدیل به یکی از پرکارترین مردان سیاست ایران کرده است. کویت و پیش از آن بحرین، آخرین مقصد از سفر‌های منطقه‌ای عراقچی بودند. 

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان دیروز با انتشار پیامی در فضای مجازی، با اشاره به برنامه عراقچی در کویت و رایزنی او با همتای کویتی‌اش، تصریح کرد: «عراقچی وزیر امور خارجه در ادامه رایزنی‌های دیپلماتیک با کشور‌های منطقه، مشورت‌های مهمی با ولیعهد کویت شیخ صباح خالد الحمد الصباح و وزیر خارجه عبدا... علی الیحیا در مورد اهمیت تقویت تلاش‌های همه کشور‌ها برای توقف نسل‌کشی و تجاوزات رژیم‌صهیونیستی و پایان دادن به کیفرنشدن رژیم و نیز کمک به آوارگان در غزه و لبنان انجام داد.» 

وزیر امور خارجه دیروز در کویت طی یک نشست خبری، اظهاراتی را بر زبان آورد که نشان می‌داد، سران منطقه تحت تأثیر سفر‌های او، خود را از بازی خطرناک صهیونیست‌ها کنار کشیده‌اند و خواستار کاهش تنش و از آن‌جمله مخالف حمله احتمالی صهیونیست‌ها به ایران هستند. عراقچی در این‌باره تصریح کرد: «رژیم صهیونیستی دنبال گسترش جنگ در منطقه است و ما باید جلوی این فاجعه را بگیریم... همه کشور‌های منطقه به ماگفته‌اند که مخالف هرگونه حمله‌ای به ایران هستند... تمام همسایگان به ما اطمینان دادند که اجازه نمی‌دهند از خاک و فضای آنان علیه ایران استفاده شود؛ این انتظاری است که از همه کشور‌های دوست و همسایه می‌رود و این را نشانه‌ای از دوستی می‌دانیم.» 

عراقچی در این سفرها، چنانچه در نشست خبری دیروز در کویت نیز به آن اشاره کرد، یک هدف بزرگ داشت؛ این‌که خطر گسترش جنگ در منطقه توسط رژیم‌صهیونیستی را به سران گوشزد کند و به آنها انذار بدهد که در صورت عدم ایستادگی و وحدت در برابر ماشین کشتار تل‌آویو، روزی همه آنها باید هزینه اهمال خود را پرداخت کنند. عراقچی در عین‌حال و به‌طور جدی در تمام سفر‌های خود، از سران منطقه خواسته تا وارد قمار صهیونیست‌ها علیه ایران نشوند، چراکه در غیر این‌صورت به اهداف مشروع ایران تبدیل خواهند شد. 

درمیانه‌وحدت نظری‌که وزیرامورخارجه کشورمان موفق شده به‌طورنسبی میان‌کشور‌های منطقه برسرتوسعه‌طلبی صهیونیست‌ها ایجاد کند، کشور‌های غربی سعی دارند با انواع دیگر روش‌ها از‌جمله تحریم خطوط هوایی ایران و تلاش برای تبدیل کشورمان به منطقه نظامی و البته دادن بیانیه مشترک با شورای همکاری خلیج‌فارس و طرح ادعا درباره مالکیت جزایر سه‌گانه، وحدت ایجاد شده میان تهران و پایتخت‌های منطقه را به چالش بکشند. ایران با وجود این فشارها، اصل کارآمدی دیپلماسی را رها نکرده و نشان داده که تسلیم محاصره دشمنان نمی‌شود.

 علاوه برعراقچی، سفر دیروز پزشکیان، رئیس‌جمهور کشورمان به کازان جهت شرکت دراجلاس‌گروه‌بریکس نیزنشانه‌ای ازسعی ایران برای شکستن‌حلقه‌فشارغرب بوده که به بهانه‌بحران‌آفرینی صهیونیست‌ها، بر شدت آن افزوده شده است. دیروز پزشکیان پیش ازسفر به کازان، درفرودگاه بااشاره به هدفش ازسفر به روسیه به خبرنگاران گفت: «هم‌افزایی وتوسعه ارتباطات میان کشور‌های بریکس گامی مؤثردرمسیر برون‌رفت از چالش یکجانبه‌گرایی، تمامیت‌خواهی و تحریم آمریکا در جهان است».

منبع: روزنامه جام جم 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۹ ۰۲ آبان ۱۴۰۳
حرف زیاد زده میشه وقت عمل باید دید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۳ ۰۲ آبان ۱۴۰۳
تمام این کشور هاییکه میگویید روی دو روی سکه دارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۶ ۰۲ آبان ۱۴۰۳
فقط خودتون و خودتون
کدوم وحدت؟
هیچ کشوری طرفدار خشونت و جنگ و دشمنی های بیهوده و هزینه بر نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۶ ۰۲ آبان ۱۴۰۳
خیلی ساده هستید .