باستانشناسان بهتازگی یکپارچه پنبهای رنگ شده به رنگ ارغوانی را با روایتهای باستانی ساراپیس کشف کردند؛ لباسی تشریفاتی که پادشاهان ایرانی میپوشیدند که اسکندر پس از پیروزی بر داریوش سوم به تن کرد، هماهنگی دارد. این منسوجات به همراه بقایای یک مرد و یک تاجگل بلوط طلایی در استوانه طلایی مقبره دوم پیدا شده است.
به نظر میرسد لباس سلطنتی که پس از ۲۳۰۰ سال در مقبرهای باستانی پیدا شد، لباس مقدس گمشده اسکندر مقدونی باشد. ابتدا گمان میرفت مقبره متعلق به پدر فیلیپ دوم اسکندر باشد، اما تکه پارچه ارغوانی باارزش چیز دیگری را نشان میدهد.
تکه پارچهای که در مقبرهای در Vergina، شمال یونان پیدا شد، به رنگ بنفش نمادین تیرهرنگ آمیزی شده بود؛ رنگی که فقط مخصوص خانواده سلطنتی و همچنین حاوی مواد معدنی کمیاب از ایران بود.
کارشناسان به این فرضیه رسیدند که پارچه، همراه با چندین مورد دیگر در مقبره، متعلق به اسکندر مقدونی است که توسط فیلیپ سوم، برادرناتنی اسکندر به ارث رسیده است.
این اکتشاف منجر به بحثهای زیادی شد در مورد اینکه چه کسی ممکن است در مقبره دفن شود و همچنین درک جدیدی از استفاده از منسوجات باستانی و آدابورسوم تدفین سلطنتی را آشکار کرد.
اکنون محققان در حال بررسی مجدد مقبره Vergina's II و تلاشهای خود در مورد اهمیت تاریخی محتوای آن هستند. در داخل استوانه طلایی مقبره دوم، بقایای یک مرد که توسط یک تاجگل بلوط طلایی، یک دیادم طلایی و یک عصا احاطه شده بود و همچنین منسوجات باورنکردنی وجود داشت.
رنگ نمادین اسکندر
طیفسنجی فروسرخ (FTIR) و کروماتوگرافی گازی تأیید کرد منسوجات پنبهای بوده و با رنگ بنفش تیره؛ رنگ نمادینی که اسکندر میپوشید، رنگ شده است. ارغوانی تیره؛ رنگدانهای بود که گاهی اوقات از طلا باارزشتر بود که اغلب نخبگان جامعه باستان از آن استفاده میکردند.
کارشناسان همچنین هانتیت را پیدا کردند؛ ماده معدنی سفیدرنگی از ایران که به دلیل درخشندگی باورنکردنیاش مشهور است. سپس محققان شروع به این سؤال کردند که آیا لباس بنفش و دیگر اقلام ارزشمند واقعاً متعلق به اسکندر مقدونی است یا خیر.
بقایای ساراپیس
باوجود باورهای اولیه مبنی بر اینکه این مقبره متعلق به فیلیپ دوم است، اکنون محققان فکر میکنند که این مقبره متعلق به برادرناتنی اسکندر مقدونی، فیلیپ سوم آریدائوس است.
او پس از مرگ اسکندر در سال ۳۲۳ قبل از میلاد چندین مورد از وسایل شخصی اسکندر را به ارث برد که میتواند توضیحی برای موارد کشف شده باشد. این ایده زمانی تقویت شد که کارشناسان بقایای سارا پیس را در مقبره یافتند.
در این مطالعه، نویسنده Antonis Bartsiokas نوشت: توصیف فیزیکی دقیقاً مطابق با توصیف منابع باستانی ایرانی است که متعلق به فرعون و پادشاه اسکندر مقدونی بود و بهاینترتیب گرانبهاترین شی در دوران باستان بود.
مقبره باستانی آمفیپولیس
همچنین دانشمندان بزرگترین محل دفن در تاریخ یونان را کشف کردند که توسط دو ابوالهول بدون سر محافظت میشد که قدمت آن به قرن چهارم قبل از میلاد بازمیگردد.
مقبره باستانی آمفیپولیس که یکی از مهمترین اکتشافات باستانشناسی قرن بیست و یکم محسوب میشود، توسط گروهی از کارشناسان در سال ۲۰۱۴ کشف شد. این مقبره در تپه کاستا در نزدیکی روستای کوچک مسولاکیا در مقدونیه شرقی یونان واقع شده است. میتوان گفت کشف خیرهکننده باستانشناسی این مقبره عظیم، متعصبان تاریخ را به جنون کشاند.
این سازه که قدمت آن به دوران باستان بازمیگردد، توسط دیواری با محیطی ۱۶۰۰ فوت احاطه شده است؛ به قدری بزرگ که محل دفن پدر اسکندر، فیلیپ دوم در ورجینا در غرب تسالونیکی را کوچکتر میکند.
منبع: همشهری آنلاین