يك متخصص تغذيه گفت: استفاده از ليوان يكبار مصرف به منظور مصرف چاي داغ مناسب نيست زيرا در عين حال ‌كه از انتقال بيماري‌هاي ويروسي و ميكروبي جلوگيري مي‌كند، مواد سمي را وارد محتويات ظرف مي‌كند.

به گزارش گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران؛ دكتر سيدضياءالدين مظهري،متخصص تغذيه افزود: شدت آسيبي كه به علت استفاده از ظروف پلاستيكي يكبار مصرف به بدن وارد مي‌شود به جنس پلاستيك آن بستگي دارد برخي پلاستيك‌ها كه براي ساخت ظروف يكبار مصرف استفاده مي‌شوند در مقابل تغيير دما، تابش نور و تغيير اسيد و باز موادي كه در آن قرار مي‌گيرد، مقاوم نيستند.

 وي ضمن اشاره به اين مطلب كه اگر از ظروفي كه به منظور سرو غذاي سرد يا نوشيدني سرد ساخته مي‌شوند، براي غذا و نوشيدني‌هاي گرم استفاده شود، مي‌تواند تركيبات شيميايي اين ظروف را در غذا حل كند، خاطرنشان كرد: ظروف يكبار مصرف از تركيبات پليمري ساخته شده است كه مي‌تواند در بدن فرد مصرف كننده اثرات زيانبار و حتي سرطان زا برجاي بگذارد.

 ظروف يك بار مصرف پلاستيكي تنها براي سرو غذاي سرد مناسب هستند

استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران، ادامه داد: بايد مشخص شود ظرفي كه استفاده مي‌شود براي چه نوع غذايي ساخته شده است. بهترين ظروف يكبار مصرف، ظروفي هستند كه از مواد سلولزي كه ريشه گياهي دارند، ساخته مي‌شوند.

 به گفته مظهري، اغلب ظروف يكبار مصرف موجود در بازار از پي‌وي‌سي‌ها، پلي اتيلن‌ها و تركيبات نفتي ساخته مي‌شوند كه منشا شيميايي داشته و معمولا براي سرو مواد سرد مناسبند.

 اين متخصص تغذيه يك دليل ساخته شدن اين ظروف را جلوگيري از انتقال آلودگي‌هاي ويروسي و ميكروبي ناشي از استفاده چند باره از يك ظرف مشترك دانست و گفت: با اين حال استفاده از ليوان يكبار مصرف به منظور مصرف چاي داغ مناسب نيست زيرا در عين حال ‌كه از انتقال بيماري‌هاي ويروسي و ميكروبي جلوگيري مي‌كند، مواد سمي و خطرناك‌تري را وارد محتويات ظروف مي‌كند.

 به گفته مظهري به هر صورت مسئله تغذيه اگر از تعادل خارج شود در كوتاه مدت شايد با رفع احساس گرسنگي، لذت بخش هم باشد اما رفته رفته به سوء تغذيه تبديل مي‌شود. سوء تغذيه، خارج شدن بدن از تعادل چه از منظر كم خوري و چه پرخوري است ولي در بلندمدت به صورت بيماري‌هاي مختلف ظاهر مي‌شود./ح

 

 

 ظرف‌هاي فومي يكبار مصرف مناسبترند اما ايمني صددرصد ندارند

 

استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران، درباره ظرف‌هاي فومي يكبار مصرف نيز توضيح داد: يك علت به وجود آمدن ظرف‌هاي فومي، اعتراضاتي بود كه به دنبال عوارض ناشي از ظروف يكبار مصرف پلاستيكي شفاف اتفاق افتاد. اين ظروف به مراتب مناسب‌تر از ظروف پلاستيكي هستند اما ايمني صددرصد ندارند.

 

وي در پايان تاكيد كرد: به هر ميزان كه غذا درجه حرارت بالاتري داشته باشد و يا محيط اسيدي‌تر باشد، (مانند غذاهايي كه آبغوره و آبليمو دارند و ...) طبيعتا نفوذ و حلاليت غذا در قبال ظرف پلاستيكي بيشتر مي‌شود.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار