به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران،، در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی صحنههایی از واقعه عاشورا برای بازدید عموم در قالب نمایشگاه محرم بازسازی و در دهستان خرمدشت شهرستان کوهبنان در معرض نمایش گذاشته شد.
مسئول برگزاری این نمایشگاه صبح امروز در حاشیه افتتاح آن اظهار کرد: نمایشگاه محرم برای چهارمین سال متوالی به صورت مردمی توسط دهیاری و هیئتهای فرهنگی مذهبی برپا میشود.
محمدرضا مرتضیشکری اضافه کرد: جوانان مومن این دهستان که اکثراً در استانهای تهران، کرج، قزوین، کرمان و یزد حضور دارند در ایام محرم با مراجعت به زادگاه خود در آستانه فرا رسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی با عشق به امام حسین (ع) نمایشگاهی برپا میکنند که در نوع خود بینظیر است.
وی افزود: ابزار ساخت این نمایشگاه از خشت، گل، چوب و امکانات محلی است و به سبک قدیمی ساخته میشود، لذا به منظور برگزاری هرچه بهتر این نمایشگاه افرادی از این دهستان در سالهای گذشته به کربلای معلی و نمایشگاههای ساخته شده در سایر نقاط کشور اعزام شدهاند تا به همان سبک و به صورت نمونه کوچکتر واقعه کربلا را در فضایی به وسعت 300 مترمربع به نمایش بگذارند.
شکری خاطرنشان کرد: این نمایشگاه در غرفههای مجزا درباره شهادت امام حسین (ع) در کربلا بازسازی میشود و از مهمترین بخشهای آن شامل ورودی شهر شام، بازار شام، صحرای کربلا، رود دجله و فرات، گودال قتلگاه، سپاهیان امام حسین (ع) و یزید ملعون، خرابه شام، تنور خولی و ... است.
وی گفت: این نمایشگاه که در شهرستان کوهبنان به صورت واحد قرار دارد تا پایان روز 15 محرم همه روزه از ساعت هشت صبح تا 22 شب آماده بازدید عزاداران حسینی و عاشقان و ارادتمندان استانهای کرمان و یزد است.
یکی از ذاکران و خادمان به امام حسین (ع) اظهار کرد: حدود 45 سال است که در ایام محرم و صفر در خدمت هیئتهای مذهبی هستیم تا بتوانیم این شور و هیجان را به صورت سینه به سینه به آیندگان منتقل کرده و از تحریف در اصل این حادثه مهم جلوگیری کنیم.
جلیل علیمردانی به گوشهای از آداب و رسوم محرم در دهستان خرمدشت اشاره کرد و افزود: علمبندان با استفاده از پارچههای رنگارنگ نذر شده همراه با به کار بردن قالیچه، آینه و پارچههای سبز و مشکی برای تزئین دیوارهای حسینیه با استفاده از پارچههای مشکی حاشیهنویسی از جمله کارهایی است که در ابتدای محرم انجام میشود و تا پایان ماه صفر همچنان فضاهای مذهبی این دهستان سیاهپوش است.
وی برگزاری مراسم جوشزنی ویژه که در نوع خود در کشور بینظیر است و به ثبت آثار ملی رسیده، نذری دادن آش و غذا در شبهای دهه اول محرم، تعزیهخوانی در عصر عاشورا، برگزاری مراسم شام غریبان همراه با سبک قدیم، حضور هیئتهای عزادار در خانه شهیدان هشت سال دفاع مقدس و حضور در کنار قبور مطهر شهیدان را از دیگر آداب و رسوم محرم در دهستان خرمدشت عنوان کرد.
این مداح تصریح کرد: پخت بیش از 25 دیگ آش نذری در صبح روز عاشورای حسینی و پخت و توزیع بیش از 13 هزار غذای نذری در ظهر روز عاشورا در بین هیئتهای عزادار از جمله سنتهای حسنه این ایام است که تقریباً قدمتی چند صد ساله دارد.