محمد رضا قوام نصیری، رئیس انجمن رادیوتراپی و آنکولوژی در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: اضافه وزن، چاقی، تحرک نداشتن فیزیکی از عواملی هستند که در ایجاد سرطان روده بزرگ تاثیر میگذارد.
وی افزود: استفاده از روغن های اشباع مانند روغن حیوانی میتواند سرطان روده بزرگ را به دنبال داشته باشد علاوه بر آن تهیه غذا در درجه حرارت بالا نیز در این امر موثر واقع می شود مصرف فست فودها شامل مرغ سوخاری، سوسیس و کالباس میتواند سرطان روده بزرگ را درفرد ایجاد کند.
رئیس انجمن رادیوتراپی و آنکولوژی با اشاره به عوامل موثر دیگر در ایجاد سرطان روده بزرگ اظهار داشت: آرد سفیدی که در نانهای فستفودها مصرف میشود نیز در ایجاد سرطان روده بزرگ تاثیر دارد علاوه بر آن کسانیکه به بیماری فامیلی مبتلا هستند یا ژن های APC فعال در آنها دیده میشود نیز در معرض ابتلا به سرطان روده بزرگ قرار دارند.
قوام نصیری ادامه داد: موقعیت جغرافیایی مخصوص نیز در معرض سرطان روده بزرگ هستند به عنوان مثال افرادی که در نواحی آمریکا و اروپا زندگی میکنند به دلیل استفاده از همبرگر به این بیماری مبتلا میشوند علاوه بر آن استرس نیز از عوامل موثر در ایجاد سرطان روده بزرگ محسوب میشود.
انتهای پیام/