شماری از مقامات پیشین و اندیشمندان آمریکایی درباره مذاکرات هسته‌ای ایران، نامه‌ای به رئیس جمهور آمریکا نوشتند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران؛شماری از مقامات پیشین کاخ سفید و سیاستمداران و اندیشمندان آمریکایی درباره مذاکرات هسته‌ای دولت اوباما با ایران، نامه‌ای به رئیس جمهور آمریکا نوشتند.

براساس اعلام پایگاه اینترنتی موسسه واشینگتن در این نامه آمده است:توافق هسته‌ای با ایران هنوز حاصل نشده است. مذاکرات همچنان ادامه دارد.

ضرب الاجل تعیین شده برای دست یابی به توافقنامه هسته‌ای 30 ماه ژوئن(9 تیر) است. ما اطلاعات زیادی درباره این توافقنامه احتمالی داریم. بیشتر ما ترجیح می دهیم توافقی قاطع تر با ایران حاصل شود.

این افراد مدعی شدند: "این توافقنامه سبب جلوگیری ایران از دست یابی به قابلیت ساخت تسلیحات هسته‌ای نمی‌شود. در این توافق از ایران خواسته نشده است زیرساخت‌های غنی سازی خود را برچیند. بلکه تنها به مدت 10 تا 15 سال سبب محدود شدن قابلیت های ایران در این زمینه می‌شود. این توافقنامه خواستار شفافیت و بازرسی با هدف بازداشتن و منصرف کردن ایران از ساخت یک سلاح هسته ای شده است."

این افراد مدعی شدند:" اما این توافقنامه حاوی راهبردی جامع در قبال ایران نیست. در این توافقنامه به موضوع حمایت ایران از سازمان های تروریستی اشاره نشده است. دولت آمریکا امیدوار است دست یابی به توافقنامه هسته ای بتواند بر سیاست های ایران در قبال موضوعات یاد شده تأثیری مثبت داشته باشد."

در ادامه این نامه آمده است: ما در این باره نگران هستیم که مذاکرات کنونی هسته ای، نتواند سبب شود استانداردهای خود دولت در زمینه دست یابی به توافقی "خوب" رعایت شود.

ما در دیدگاهمان برای جلوگیری و منصرف کردن ایران از ساخت یک سلاح هسته ای متحد هستیم و بر این باوریم هر گونه توافقنامه احتمالی هسته ای باید شامل موارد ذیل باشد:

- نظارت و تأیید صحت و سقم پایبندی ایران به مفاد توافقنامه:

بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی باید در زمان های مختلف و به صورت موثر به همه سایت ها در ایران دسترسی داشته باشند تا بتوانند پایبندی ایران را به مفاد توافقنامه هسته ای تأیید کنند. این سایت ها باید شامل تأسیسات نظامی ( از جمله تأسیسات سپاه ) و دیگر تأسیسات حساس شود. ایران نباید قابلیت رد یا به تأخیر انداختن روند بازرسی های آژانس را داشته باشد.

- ابعاد احتمالا نظامی برنامه هسته‌ای ایران:

بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی باید بتوانند به طور متناوب و به شیوه ای موثر اقدام به نمونه برداری ، مصاحبه با دانشمندان هسته‌ای و مقامات دولتی کنند و همچنین به بررسی اسناد موجود برای تکمیل روند تحقیقات درباره فعالیت های نظامی هسته ای ایران در گذشته بپردازند. قبل از لغو هر گونه تحریم ها باید این اقدامات انجام شوند.

- سانتریفیوژهای پیشرفته:

توافقنامه هسته ای باید سبب اعمال محدودیت هایی سخت گیرانه در ارتباط با سانتریفیوژهای پیشرفته ، آزمایشها و نصب آنها در ده سال نخست اجرای توافقنامه و همچنین مانع از ارتقا فنی و گسترش ظرفیت غنی سازی پس از ده سال نخست شود. هدف به تأخیر انداختن نصب سانتریفوژهای پیشرفته تا جای ممکن است.

- کاهش تحریم ها:

کاهش تحریم های اعمال شده بر ایران باید بر اساس عملکرد ایران و پایبندی تهران به تعهداتش باشد. تا زمانی که آژانس بین المللی انرژی اتمی تأیید نکرده است ایران گام های لازم را برای اجرای توافق نامه برداشته است ، نباید تحریم های بین المللی تعلیق یا لغو شوند. تحریم‌های غیر هسته ای باید همچنان بر سر جای خود باقی بمانند.

- پیامدهای نقض مفاد توافقنامه هسته‌ای:

توافقنامه هسته ای باید شامل راهکاری موثر برای اعمال دوباره تحریم ها به صورت خودکار باشد؛ البته در صورتی که اثبات شود ایران مفاد توافقنامه را نقض کرده است. علاوه بر این، آمریکا باید به تنهایی راهکارهایی جدی در صورت نقض مفاد توافقنامه از سوی ایران بیندیشد.

اگر در توافقنامه هسته ای به موارد ذکر شده پرداخته نشود به دشواری می توان بسیاری از ما را برای حمایت از توافق هسته‌ای مجاب کرد.

ما از دولت آمریکا می خواهیم به تاریخ 30 ژوئن به عنوان تاریخی "اجتناب ناپذیر" ننگرد بلکه تا زمان دست یابی به توافقی "خوب" که شامل موارد بالا می شود، بر روی میز مذاکره باقی بماند. باید برنامه اقدام مشترک را تا زمان ادامه مذاکرات هسته ای تمدید کرد. این اقدام سبب خواهد شد فعالیت های هسته ای ایران همچنان محدود باقی بماند و تحریم های بین المللی نیز در سطح کنونی خود حفظ شوند.

آمریکا باید قانون اعمال تحریم ها بر ایران را تمدید کند در عین حال نباید اجازه دهد سطح کنونی تحریم ها حین برگزاری مذاکرات هسته ای افزایش یابد.

ایران برای دست یابی به توافقنامه هسته ای و متعاقب آن کاهش تحریم ها، انگیزه های بسیاری دارد . باید اجازه دهیم اگر طرفی قرار است میز مذاکرات را ترک کند، آن طرف ایران باشد.

ما بر این باوریم که آمریکا باید با انجام دادن اقدامات بیشتر در منطقه غرب آسیا، ایران را کنترل کند و از دوستان و هم پیمانان ما حمایت کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۲۱ ۱۹ تير ۱۳۹۴
بهتر است مساله هسته ای اسراییل وکشورهای غربی هم مورد بازبینی قرارگیرد.اگر قرار است هسته ای نباشد برای تمام کشورها نباشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۵۰ ۰۵ تير ۱۳۹۴
مذاکره با ایران فقط در باره فعالیت های هسته ای صلح آمیز است ، خارج از این قضیه آمریکائی ها باید به خاطر جنایات بی شماری که قبل از انقلاب و بعد از انقلاب در باره ملت ایران مرتکب شده اند ، عذر خواهی و توضیح دهند .
آخرین اخبار