سرپرست دادسرای جرائم پزشکی گفت: جراحان پلاستیک و زیبایی بیشترین متخلفان پرونده‌های قصور پزشکی هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ذبیح زاده سرپرست دادسرای جرائم پزشکی با اشاره به اصل ۲۰ قانون اساسی، گفت: طبق این اصل، همه افراد اعم از زن و مرد و همه اقشار به طوری مساوی در حمایت از قانون قرار می‌گیرند. جامعه پزشکی هم از سالم‌ترین اقشار هستند و تعداد اندک و معدودی از این قشر مرتکب تخلف می‌شوند.

وی با اشاره به برخوردهایی که از سوی دستگاه قضا با متخلفین این حوزه انجام می‌شود، گفت: برخورد دستگاه قضا با متخلفین جامعه پزشکی به معنی تضعیف این قشر نیست بلکه تقویت بخش کثیری از جامعه پزشکی هم محسوب می‌شود. میان دادسرای جرائم پزشکی و حوزه درمان و معاونت غذا و دارو همچنین سازمان نظام پزشکی و هیات‌های نظام پزشکی تعامل مفیدی برقرار است و اخیرا تیم بازرسی متشکل از همین نهاد ها به طور مستمر در سطح شهر از مراکز درمانی، عطاری‌ها، کارخانه‌های تولید مواد غذایی و بهداشتی بازرسی انجام می‌شود.

ذبیح زاده در مورد بیشترین تخلفات و قصور پزشکان هم گفت: بیشترین آسیب‌ها مربوط به اعمال جراحی‌های زیبایی و پلاستیک است و متاسفانه در این خصوص ما پرونده‌هایی ناشی از تلفات جبران ناپذیر و حتی فوت شهروندان نیز داشته‌ایم.

بیشترین قصور پزشکی در مراکز غیر قانونی رخ می‌دهد
وی با اشاره به علت بروز تخلفات پزشکی گفت: طی بررسی‌هایی که از پرونده‌های پزشکی قانونی داشته‌ام، علت اصلی بروز اینگونه تخلفات ریشه در غیرقانونی بودن مراکزی دارد که مردم به آنجا مراجعه می‌کنند‌. 

دکتر محسن نراقی رییس انجمن تحقیقات راینولوژی با بیان اینکه نیمی از تقاضا برای اعمال جراحی بینی غیرضروری است، گفت:‌ افزایش تعداد جراحی‌های بینی است که در جامعه امروز ایران‌، رواج زیادی یافته است‌.‌ همچنین‌ در زمان حاضر بینی 50 درصد بیمارانی که به مطب‌های پزشکان جراح بینی برای عمل زیبایی این عضو‌، مراجعه می‌کنند واقعا نیازی به جراحی ندارد. 

نراقی با تاکید بر اینکه یک جراح پلاستیک بینی باید در عین حال یک جامعه شناس و روان شناس نیز باشد‌، گفت:‌ پزشکان می‌توانند با کمی صحبت و مشاوره کردن با شخص بیمار، وی را از انجام عمل جراحی بینی بی مورد و غیر ضروری منصرف کنند. 

این راینولوژیست همچنین اظهارداشت:‌ در برخی موارد مراجعین نقص دیگری غیر از بینی در صورت دارند اما تصور غلطی رایج است که اگر بینی عمل شود آن نقص هم پوشانده می‌شود. 
 
نراقی افزود:‌‌ بینی آنقدر حساس است که باید همان بار اول که عمل جراحی می‌شود به خوبی عمل شود در غیر اینصورت بیمار مجبور است چندین عمل جراحی بعد از عمل جراحی نخست انجام دهد و شاید هرگز از دست عوارضی که به آن دچار شده نیز رهایی نیابد‌. 

وی به عدم حساسیت و دقت نکردن برخی بیماران در انتخاب پزشک برای جراحی بینی به عنوان معضل دیگری در این بخش اشاره کرد و گفت:‌ در زمان حاضر اگر کسی بخواهد یک جراحی قلب انجام دهد با وسواس هر چه تمام تر به دنبال یک پزشک حاذق است اما اکثر مراجعه کنندگان در جراحی بینی دقت لازمی را در انتخاب جراح به خرج نمی‌دهند. در واقع وقتی بحث جراحی بینی پیش می‌آید‌، کمتر بیماری وسواس لازم در این انتخاب را نشان می دهد و بعضا حتی ممکن است بینی خود را برای جراحی به دست یک پزشک کم تجربه و یا غیر متخصص بسپارد.

آمار جراحی پلاستیک بینی در ایران 7 برابر آمریکا 
رییس انجمن جراحان پلاستیک به خبرنگار باشگاه خبرنگاران می‌گوید: طبق تحقیقاتی که داشتیم ، ما شیوع جراحی پلاستیک را در دو جامعه ایران و آمریکا به مدت دو سال مقایسه کردیم که به نتایج بسیار جالب توجهی دست یافتیم. در ابتدا نسبت به یکسان سازی جمعیت اقدام کردیم که نتایج از صحت لازم آماری برخوردار باشد. بر این اساس، مشخص شد آمار جراحی پلاستیک بینی در ایران هفت برابر آمریکاست. 

وی افزود‌: این آمار در مورد کاشت مو ٦.٥ برابر است. یعنی ایرانی‌ها ٦.٥ برابر بیش از آمریکایی‌ها به دنبال اعمال جراحی کاشت مو هستند. از دیگر نتایج این تحقیق، مربوط به پروتز گونه و چانه بود که میزان جراحی پروتز چانه در ایران ٢.٥ برابر و پروتز گونه دوبرابر آمریکا بود. اما در عوض میزان تزریق بوتاکس در ایران دوسوم جامعه آمریکا بوده است. در واقع، یافته‌های این تحقیق نشان داد میزان برخی تزریق‌های زیبایی در آمریکا بیش از ایران است. در یک جمع بندی کلی باید گفت در آمریکا مردم بیشتر به سمت روش‌های غیرجراحی تمایل دارند و در ایران هنوز هم جراحی‌های بینی در صدر جراحی‌های پلاستیک قرار دارد.
 
نراقی همچنین به علاقه کاذب برخی از افراد به کوچک کردن صرف بینی اشاره کرد و اظهارداشت‌:‌ از نظر جراحان زیبایی و پلاستیک‌، زیبایی بینی به معنای کوچک بودن آن نیست بلکه متناسب بودن این عضو با سایر اعضای صورت ملاک زیبایی است. 

به گفته وی تا چند سال قبل جراحان بینی به دنبال آن بودند که این عضو را کوچک کنند و به همین علت قسمت زیادی از بافت اسکلتی بینی را خارج کرده و بینی را کوچک می‌کردند که عوارض زیادی برای بیمار داشت که بر روی هم افتادن پره‌ها و کوچک شدن و مسدود شدن سوراخ های بینی از جمله عوارضی بود که بعد‌ها بیمار را گرفتار می‌کرد و مانع از نفس کشیدن معمولی وی می‌شد.

این فوق تخصص جراحی پلاستیک اظهارداشت‌:‌ انجام عمل جراحی بینی با روش خارج کردن بافت‌های اسکلتی در بینی به منظور کوچک کردن آن‌، باعث شده که در اکثر مواقع آن دسته از بیمارانی که بینی‌های خود را به صورت غیر طبیعی و زیاد از حد کوچک کرده‌اند از راه دهان ، نفس بکشند و این افراد تنفس طبیعی ندارند و در تنفس‌شان دچار مشکل می‌شوند و وقتی که فرد دچار مشکل تننفسی باشد شب نمی‌تواند راحت بخوابد و وقتی که می‌بینید انگار فرد همیشه احساس آشفتگی و خستگی می‌کند و دلیل این امر نداشتن خواب کافی و مناسب است چون به دلیل مشکل تنفسی فرد نتوانسته خواب راحتی داشته باشد.

وی گفت: در زمان حاضر روش‌های جراحی بینی دیگر مبتنی بر کوچک کردن آن نیست بلکه حداقل دستکاری و خارج کردن بافت‌های اسکلتی بینی در این جراحی‌ها انجام می‌شود تا متناسب با صورت باشد.

نراقی در پاسخ به این سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران مبنی بر اینکه چرا بیشترین شکایات در دادسرای جرایم پزشکی مربوط به جراحان پلاستیک است، گفت: در حال حاضر تعداد پزشکان پلاستیک مورد تایید انجمن نزدیک به هزار نفر است ولی درحال حاضر در کشور چند هزار پزشک اقدام به جراحی پلاستیک می‌کنند که این امر موجب بالا رفتن شکایات می‌شود.

وی آموزش رعایت استاندارها را برای پزشکان در روش‌های جراحی و غیر جراحی پلاستیک صورت ضروری دانست و گفت:‌ در این صورت عوارض جراحی‌ها بر صورت بیمار کمتر می‌شود. 

برخورد سازمان نظام پزشکی با پزشکان متخلف
محسن خلیلی قائم مقام معاونت انتظامی سازمان نظام پزشکی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران جوان گفت‌: شکایت‌هایی که در زمینه بیماران ناشی از اعمال جراحی که در هیات‌های بدوی سازمان نظام پزشکی مطرح شده‌اند  70 درصد از این شکایت‌ها وارد دانسته شده و پزشکان مقصر شناخته شده و محکومیت گرفته‌اند.

به نظر می‌رسد بالا بودن طلب برای جراحی‌های غیر ضروری در کشور بازار عرضه‌ی مکاره‌ای را هم همراه خودش آورده‌، موضوعی که اول پرهیز از جراحی‌های غیر ضروری و دوم نظارت هر چه بیشتر وزارت بهداشت را می‌طلبد. 

گزارش از محمد فرهادپور

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار