گونه‌شناسی فیلم در سینمای دنیا قابل‌توجه است و تفاوت فیلم بلند و کوتاه در پرداخت ایده‌های متناسب با ظرفِ زمانی است.

به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ستاد خبری سی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران؛ ضابطی جهرمی ضمن بیان مطلب فوق گفت: از نظر تاریخی نیز فیلم کوتاه آغازگر سینما بوده و فیلم‌های داستانی در ابتدا با فرمت کوتاه ساخته‌شده و بعداً قالب فیلم بلند رواج پیداکرده است.

کارگردان مستند «نخل عزا» در خصوص نظری که اذعان می‌دارد، فیلم بلند در قالب «صنعت» تعریف می‌شود اما فیلم کوتاه تجربه‌گراست، اظهار داشت: چنین نظری علمی نیست. زیرا ما با مفهوم مطلق فیلم سر و کار داریم. قالب فیلم بلند به‌ مرور زمان برای کارهای روایتی، دراماتیک و نمایشی پدید آمده است. در دوران‌هایی از تاریخ سینما، فیلم مستند و تجربه کارهای روایتی به‌خصوص در سه دهه اخیر در سراسر دنیا و در کشور خودمان از دهه 1380 در قالب بلند صورت گرفته است.

این فیلم‌ساز و پژوهشگر در پایان یادآور شد: فیلم بلند و کوتاه همیشه در کنار هم قرار داشته‌اند. تفاوت آن‌ها هم به تنظیم زمان‌بندی فیلم و اینکه ایده‌ها متناسب با ظرفیت زمانی فیلم پرداخته شوند، برمی‌گردد.

ضابطی جهرمی علاوه بر ساخت آثار مستند کوتاه، بلند و مجموعه‌های تلویزیونی مستند، بیش از 80 مقاله تخصصی را در این زمینه تألیف یا ترجمه کرده است.

گفتنی است؛ سی و دومین جشنواره فیلم کوتاه تهران از 20 الی 26 آبان ماه در پردیس چارسو برگزار خواهد شد.




برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار