حسین اسرافیلی شاعر در خصوص جایگاه نقد کتاب در جامعه ما به خبرنگار
حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: متأسفانه نقد کتاب در جامعه امروز ما بسیار ضعیف است و در محافل نقد کتاب به بازخوانی شعرهای کتاب میپردازیم و نقدهایی را مینویسیم که در مقایسه با نقدهای عبدالعلی دستغیب بر روی شعر تفاوت بسیاری دارد و نقدها علمی نیستند و تا اندازه زیادی احساسی و رفاقتی شدهاند.
وی افزود: گاهی منتقدان در جلسه نقد کتاب از یک کتاب چنان تعریفی میکنند که فکر میکنید چه شاهکاری نوشته شده اما وقتی خود کتاب را میبینید متوجه میشوید که آن کتاب با کتابهای دیگر تفاوت چندانی نداشته اما شاعرش با منتقد کتاب دوست بوده است.
این شاعر اظهار داشت: ما در نقد بسیار ضعیف هستیم و گاهی مبانی غربی در نقد کتابهای شعر به کار میروند که در جامعه ما به عنوان مبانی شعر به حساب نمیآیند و مخاطبان نیز اعتقادی به آنها ندارند.
اسرافیلی ادامه داد: منتقدان اشعار را از کانال تعریف شده مبانی غربی عبور میدهند و به مبانی موجود در ادبیات ما توجه کمتری میکنند و این در حالی است که یکی از مبانی شعر ما متعهد بودن به تعهدات اخلاقی و اجتماعی است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به حذف شعر از جایزه کتاب سال و واگذاری کامل آن به جشنواره شعر فجر اشاره کرد و گفت: ظاهر امر این است که دست اندرکاران عرصه فرهنگ کشور با توجه به فراوانی جوایز و جشنوارهها سعی در کوچک کردن جمع جوایز و کاهش هزینه صرف شده برای برگزاری این برنامهها دارند و احتمالا این کوچک کردن به خاطر کم کردن هزینهها است
این شاعر افزود: واگذاری کامل شعر به جشنواره شعر فجر به شرط آنکه این جشنواره دیده بشود لطمهای به شعر نمیزند اما نباید بخشی از شعر که از جایزه کتاب سال به جشنواره شعر فجر منتقل میشود باعث دیده نشدن بخشهای مهم دیگری همچون محافل شعرخوانی رایج در دورههای گذشته این جشنواره بشود.
وی خاطرنشان کرد: جشنواره شعر فجر نباید به گونهای باشد که هر کسی که در خانه شعری نوشته به آن بیاورد.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید. انتهای پیام/