محمد بهبهانی عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی خاتم الانبیا در گفتوگو با
خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان فلزات سنگین موجود در آب و غذا را از دغدغههای سلامت جامعه دانست و گفت: رسوب این فلزت در بافتهای بدن از قبیل استخوان و چربی مشکلاتی را به وجود میآورند و میتوانند با اتصال به غشای سلولها، روند انتقال مواد از دیواره سلول را مختل کنند.
وی با اشاره به هدف این طرح، افزود: تشخیص دقیق این نوع یونها نیازمند بهکارگیری فرآیندهای بسیار پیچیده تحلیلی با معایبی همچون میزان انتخابگری و حساسیت پایین است. در این طرح روشی حساس و کارآمد برای جداسازی و اندازهگیری مقادیر اندک یونهای فلزات سنگین ارائه شده تا بتوان فلزات سنگین را در مدتزمان کوتاه اندازه گیری کرد.
بهبهانی تصریح کرد: در این پژوهش نانوژل را سنتز کردیم تا فلزات سنگین را در مدتزمان کوتاه و به کمک یک دستگاه ارزانقیمت در نمونههای زیستی اندازهگیری کنیم، این روش نسبت به روشهای مشابه از حساسیت و انتخابگری بالاتری برخوردار است.
محقق این پروژه نانوژل را به عنوان یک جاذب یون فلزات سنگین معرفی کرد و ادامه داد: ابتدا نانوژل متشکل از نانوذزات مغناطیسی اکسید آهن و پلیمر حساس به pH، به عنوان یک جاذب طراحی و سنتز شد به نحوی که بتواند همزمان یونهای فلزات سرب، مس، نیکل و کادمیم را شناسایی کند و سپس مورد آزمایش قرار گرفت.
وی یادآور شد: این سیستم که طراحی و ساخت آن در حال حاضر در مقیاس آزمایشگاهی انجام شده، میتواند توسط ادارهٔ استاندارد جهت بازرسی نمونههای زیستمحیطی و غذایی مورد استفاده قرار گیرد.
انتهای پیام/