داود توکلی رییس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی صنعت آب و برق در گفت وگو با
خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص ارتباط اقتصاد با دانشگاه گفت: برخی از دانشگاه ها بر مبنای تئوریک و برخی دیگر بر اساس مهارت هستند که همه این موارد در بحث آموزش های پیش از اشتغال محسوب می شوند. همچنین بخشی از آموزش ها بعد از فارغ التحصیلی از مراکز آموزشی است.
وی ادامه داد: آموزش های مهارتی در دوره های کارآموزی صورت می گیرد و نهایتاً آموزش حین اشتغال به آموزش هایی گفته می شود که در بازار کار صورت می گیرند.
توکلی در خصوص آموزش های مهارتی اظهار داشت: آموزش هایی که سریعتر افراد را به اشتغال نزدیک می کنند مهارتی نامیده می شوند یعنی زود بازده ترین نوع آموزش ها هستند. به علاوه امروزه شرکت های دانش بنیان و مشاغل زود بازده بر پایه آموزش های مهارتی و شغلی استوار هستند که پایه ی آن دانشگاه های علمی کاربردی است.
رییس موسسه آموزش عالی علمی کاربردی صنعت آب و برق افزود: به هر شکل برای هر کاری باید نیاز سنجی انجام شود و ظرفیت دانشگاه ها و تقسیم آنها درست صورت نگرفته است ،به عبارتی بخش عمده ای از فعالیت آموزشی کشور و منابع را به آموزش اختصاص می دهیم و در بخش آموزش های تئوریک یعنی با دانشگاه های دانشی روبه رو هستیم که این دانشگاه ها اگرچه وظیفه خودشان را انجام می دهند اما بیش از حد به این ظرفیت پرداخته شده است.
وی ادامه داد: در یک جمع بندی خاص باید بگوییم با مقدار سرمایه گذاری از لحاظ منابع انسانی یعنی استعدادهای نیروی انسانی جامعه به خصوص استعدادهای جوان و منابع مالی ما بازده خاص را در صنعت و اشتغال نداشتیم و درصد عمده ای از فارغ التحصیلان هنوز نتوانسته اند جذب بازار کار شوند و نمی توانیم نمره خوبی را به موفقیت در بخش آموزش عالی کشور در آموزش های پایه و تئوریک بدهیم.
توکلی در خصوص آمار جذب کار فارغ التحصیلان دانشگاه علمی کاربردی بیان کرد: آمار خیلی دقیق نیست اما فارغ التحصیلان دانشگاه های علمی کاربردی بیش از 90 درصد جذب بازار کار می شوند در حالی که در دانشگاه های تئوریک که سرمایه گذاری کلانی هم برای آن صورت گرفته است این تعداد جذب بازار کار نشده اند.
انتهای پیام/