نوشابه یکی از نوشیدنی‌های پرمصرف در بین خانواده‌های ایرانی است که رنگ آن در عوارض ایجاد کننده، ممکن است تاثیرگذار باشد.

شهاب اولیایی متخصص تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، گفت: هر کدام از مواد تشکیل دهنده نوشابه‌ها اعم از آب، شکر، طعم دهنده، اسید کربنیک، اسید فسفریک، افزودنی‌ها، رنگ دهنده و مواد نگهدارنده ( که برای جلوگیری از کپک زدن نوشابه به دلیل وجود شکر استفاده می شود) می توانند مضر باشند.

وی درباره نوشابه‌های مشکی بیان کرد: اسید فسفریک درون این نوشابه‌ها باعث اختلال در گوارش غذا، اسیدی شدن خون، ورود کلسیم از استخوانها به خون، دفع کلسیم و در نهایت پوکی استخوان، فشار به کلیه‌ها، ایجاد سنگ کلیه و بهم خوردن تعادل فسفر کلسیم بدن می شود.

اولیایی با بیان اینکه گاز کربنیک آن عدم جذب کلسیم، از بین رفتن مینای دندان و ریفلاکس شدید سیستم گوارشی را به همراه دارد، عنوان کرد: آب گازدار تشکیل دهنده نوشابه سبب ایجاد مشکلات گوارشی، قندبالای آن موجب افزایش قندخون و درنهایت دیابت و چاقی بعنوان ام‌الامراض( مادر تمام بیماری‌ها) می شود.

این متخصص تغذیه نوشابه را یکی از عوامل موثر در سوء تغذیه دانست و اظهار داشت: جایگزین نوشابه به جای آب، میوه و آبمیوه مصرف کننده را دچار کمبودهای ویتامینی و همچین کافئین درون آن علاوه بر تپش قلب، سیستم عصبی مرکزی را تحریک و حس وابستگی ایجاد می کند.

وی بیان کرد: همانطور که همگان واقف هستند از نوشابه های مشکی برای پاک‌کنندگی جرم و کثیفی (بخصوص برای تمیز کردن چربی روغن ماشین در تعمیرگاه‌ها) استفاده می شود و این به دلیل اسیدیته قوی آن است، لذا وقتی این ماده وارد معده می شود هرچند که قادر به تحمل آن است اما با تنبل بارآوردن معده در ترشح اسید خود ، اگر دیگر با غذا نوشابه میل نشود سیستم گوارشی بدن دچار اختلال می شود.

اولیایی رنگ نوشابه‌های مشکی را بخاطر کارامل ( وقتی قند را زیاد حرارت می دهند به آن رنگ تبدیل می شود) بدون مشکل دانست و افزود: در عوض رنگ دهنده‌های مصنوعی اضافه شده به نوشابه‌های زرد باعث ایجاد سرطان‌های مختلف می شود.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه ضرر تمام نوشابه‌ها یکسان است و تفاوت رنگ آنها ماجرا را عوض نمی کند، گفت: هرچند که ابتدا نوشابه‌‌های سفید (به دلیل نداشتن رنگدانه ها)، سپس مشکی (با داشتن کارامل تقریبا بی ضرر) و در نهایت زرد (به دلیل رنگ‌دهنده‌های مصنوعی) به ترتیب در وضعبت بهتری نسبت هم مطرح می شوند اما هیچ یک از آنها به دیگری ارجحیت ندارند.

وی یادآو شد: ایران مقام اول را برای مصرف نوشابه در دنیا دارد چرا که سرانه مصرف نوشابه در دنیا حدود تا 10 تا 12 لیتر اما در ایران بیش از 40 لیتر است.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۰۲:۰۰ ۱۸ فروردين ۱۴۰۳
پس بااین ضررها که نوشابه برای انسان داره وبه گفته خودشان نوشابه مشگی برای ازبین بردن چربی ساخته شده اولا ضرر مشروب کمتره چرا نوشابه مشگی را به عنوان نوشیدنی مجازو مشروب را غیرمجازو حرام میدانید ثانیآ واقعآ اگه هیچ کس نوشابه نخوره این سود فروش نوشابه را چطورازش میگذرید درضمن اگرواقعا به فکرجان مردم هستید لطف کنیددرب کارخانه این سم خطرناک را تخته کنید و ازمصرفش جلوگیری کنید مثل مشروبات الکلی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۵ ۳۰ آبان ۱۴۰۰
فقط سون آپ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۷ ۲۳ خرداد ۱۳۹۵
زندگی بدون نوشابه ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۰ ۲۲ خرداد ۱۳۹۵
دلیل مصرف بالای نوشابه ها بیشتر بخاطر جرمگیریشونه تا مصرف خوراکی. والا ماکه تو خاندانمون شربتهای سنتی استفاده میکنیم.
Kazakhstan
ناشناس
۲۲:۳۰ ۲۱ خرداد ۱۳۹۵
ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۶ ۲۱ خرداد ۱۳۹۵
تو رو خدا یکی بیاد بگه ما چی بخوریم خخخخخخخ والا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۶ ۲۱ خرداد ۱۳۹۵
تو رو خدا یکی بیاد بگه ما چی بخوریم خخخخخخخ والا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۹ ۲۱ خرداد ۱۳۹۵
یادش بخیرنوشابه شوئپس بعدازانقلاب دیگه فروشش قطع.امیدواریم نوشابه هاحایشان رابه نوشیدنیهای لبنی بده.
آخرین اخبار