علیرضا دائمی معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: کمبود منابع در کنار توسعه ناموزون شهری در مقیاس گسترده، انجام هرگونه عملیات زیر بنایی را در کلان شهر تهران دشوار ساخته است.
وی افزود: تهران شهری نبوده که در ابتدا طرح ریزی و برنامه توسعه داشته باشد، چرا که فاضلاب این شهر متناسب با برنامه توسعه انجام میشود به طوری که هم اکنون شاهد توسعه روز افزون استان تهران از شمال ، جنوب ،شرق و غرب هستیم.
دائمی تاکید کرد: توسعه فاضلاب در شهرهای اروپایی به سبب کوچک بودن وسعت چندان دشوار نیست چرا که همزمان با توسعه شهری توسعه سیستم فاضلاب نیز انجام می شود، اما مشکل ما این است که ابتدا شهر را ساخته و پس از گذشت سال ها به دنبال توسعه شبکه فاضلاب آن هستیم، که این امر کار را پیچیده می کند.
وی تصریح کرد: توسعه تاسیسات فاضلابی در شهر قدیمی که لوله ها باید از کوچه ،خیابان و اتوبان ناموزون عبور کند فرآیند بسیار دشوار و زمان بر است.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو در خصوص میزان پیشرفت این طرح اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 60 درصد این طرح انجام شده و علت تاخیر زیاد آن ، استفاده از دانش فنی قدیمی است، اگر این طرح با تکنولوژی و دانش فنی امروز برنامه ریزی می شد، شاید علاوه بر تسریع پروژه ،این روند کاملا متفاوت بود،چرا که توصیه تکنولوژی امروزی براین است که جمع آوری و استفاده مجدد از فاضلاب به صورت منطقه ای صورت گیرد.
دائمی در پاسخ به اینکه آیا با این میزان تاخیر و صرف هزینه و وام های متعدد، پیشرفت 60 درصدی کافی است، گفت:تامین منابع این پروژه از طریق مشارکت های مردم و یا از تسهیلات خارجی و دولتی تامین میشود، اما این طرح زمانی با معضلات فراوانی مواجه می شود که فعالیت به زیر زمین انتقال پیدا می کند به طوری که موانع مختلفی نظیر سیم برق،تلفن، چاه فاضلاب منازل و... پیش روی کارگران قرار می گیرد، که این معضل دو چندان می کند.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو تاکید کرد: تلاش ما در وزارت نیرو بر خاتمه دادن هرچه سریع تر این طرح های ناتمام است تا این بار سنگین از دوش وزارتخانه برداشته شود.
گفتنی است یکی از مهمترین طرحهایی که بیش از چهار دهه از زمان اجرای آن میگذرد و هنوز مورد بهرهبرداری قرار نگرفته، شبکه فاضلاب تهران است و اجرا نشدن این شبکه باعث آلودگی آبهای سطحی و زیرزمینی میشود اما بهره برداری از آن کمک بزرگی به چرخش آب مصرفی ساکنان این کلانشهر برای صنایع کشاورزی و صنعتی میکند.