قاچاق سوخت مصداق دقیق تاراج سرمایه ملی است که این معضل به یکی از دغدغه‌های اصلی مسائل کشور تبدیل شده است.

بازار قاچاق سوخت هر روز داغ‌تر می‌شود!/ چگونه می‌توان از تاراج سرمایه ملی جلوگیری کرد؟به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، زمزمه‌های بازگشت کارت سوخت به جیب رانندگان وسایل نقلیه چند هفته ایست که به گوش می رسد، طرحی که پس از 8 سال در سال ۹۴ متوقف و حذف شد. مطرح شدن این موضوع بیشتر به دلیل افزایش قاچاق سوخت از مرزهای کشور به دلیل تفاوت قیمتی داخل و خارج این محصول مهم بر می‌گردد. قاچاقی که با شدت بالایی در هفته‌های گذشته، مرزبان‌ها را به این موضوع حساس کرده است، البته دلیل بعدی این موضوع نیز افزایش استفاده بی رویه از این محصول به دلیل ارزانی قیمت  آن است.

به حدی که بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت به کنایه به قاچاق اشاره کرده و می‌گوید:  «از من پرسیدند «وضع قاچاق چطور است؟»، من گفتم «الحمدلله خیلی خوب است، از تمام مرز‌ها با موفقیت در جریان است»

زنگنه درباره سهمیه‌بندی بنزین هم گفت: «این روش مزایا و معایبی دارد که در حال بررسی است تا بر اساس آن، تصمیم‌گیری‌ها انجام شود درحالی‌که قاچاق بنزین تا زمانی که قیمت این فرآورده در داخل کشور با خارج از مرز اختلاف دارد، ادامه خواهد داشت.»

چرا  و چطور کارت سوخت حذف شد؟!

حسن مرادی کارشناس انرژی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره علت کم رنگ شدن کارت سوخت در سال ۹۱ و در نهایت حذف آن در سال ۹۴ گفت: پس از افزایش نرخ بنزین به ۱۰۰۰ تومان در جامعه صرفه جویی رشد پیدا کرد و مردم جامعه بویژه اقشار ضعیف و متوسط بسیار در مصرف سوخت صرف جویی می‌کردند.

وی افزود: علاوه بر این، مصرف سوخت از ۸۰ میلیون لیتر به حدود ۶۰ میلیون لیتر کاهش یافت، قاچاق این کالا در مرز‌ها کنترل شد، اعمال نظارت‌های جدی و کاهش سود قاچاقچیان از خروج فروش غیرقانونی بنزین،  منجر شد که کارت سوخت جنبه تشریفاتی پیدا کند و به مرور با تشخیص مسئولان از دور خارج شود.

بسیاری از مقامات به قاچاق سوخت معترض هستند  درحالی که یکی از عوامل افزایش قاچاق، حذف نظام سهمیه‌بندی و کارت سوخت بود که در اثر تأکید خود وزارت نفت منجر به رأی موافق نمایندگان برای کنار گذاشتن کارت سوخت شد! در واقع در حال حاضر باید پرسید که چرا اصلا این طرح ها را کنار گذاشته‌اند که در زمان بحران مجدد آن را تصویب کنند؟

طرحی که بسیاری از کارشناسان و مقامات مسئول حذف آن را اشتباهی اساسی اعلام می‌کنند و دلیل افزایش مصرف سوخت در این دوران را به همین موضوع نسبت می‌دهند.

میانگین مصرف روزانه بنزین کشور در تیرماه امسال به ۹۱ میلیون و ۷۰۰ هزار لیتر رسید که در مقایسه با مدت  مشابه در سال ۱۳۹۶ رشد بیشتر از هشت درصدی را تجربه کرده است. سال گذشته میانگین مصرف روزانه بنزین کل کشور ۸۴ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه بود.

حذف کارت سوخت از ابتدا اشتباه بود

سیدنورالدین شهنازی زاده مدیرعامل اسبق شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، یکی از دلایل مهم افزایش مصرف و قاچاق سوخت در کشور را حذف کارت سوخت و عدم استفادده از این سامانه دانست.

وی  تأکید کرد: نباید کارت سوخت کنار گذاشته می‌شد، زیرا کارت سوخت در مدیریت مصرف،کاهش و یا کنترل قاچاق سوخت بسیار موثر بوده است.

مدیرعامل اسبق شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفته است که فعال کردن کارت سوخت، دال بر حمایت از سهمیه بندی سوخت نیست، زیرا سامانه کارت سوخت، سیستمی بوده که وزارت نفت با استفاده از آن می‌تواند ضمن بررسی تولید و مصرف، در صورت لزوم نسبت به اعمال سهمیه بندی اقدام کنند از جمله در مناطق مرزی که بیشتر مستعد قاچاق فرآورده نفتی است.

شهنازی زاده تصریح کرد: در حالت عادی در کشور، نیازی به اعمال سهمیه بندی وجود ندارد، اما با توجه به یارانه‌ای بودن سوخت، باید کارت سوخت حفظ می‌شد.

معاون اسبق وزیر نفت، تأیید کرد: با سهیمه بندی سوخت موافق نیست، اما شرایط کشور ممکن است ایجاب کند که به سمت سهمیه بندی سوخت حرکت شود با این حال، کنترل و مدیریت مصرف سوخت با سامانه کارت سوخت به راحتی میسر بوده است.

وی تاکید کرد: همواره باید زیرساخت سامانه کارت سوخت را آماده نگه داشت تا هر زمان که تصمیم به استفاده از کارت سوخت و یا حتی سهمیه بندی گرفته شد، این تصمیم عملی شود در غیر اینصورت اگر زیرساخت‌ها آماده نباشد، نمی‌توان این تصمیم را به درستی اجرایی کرد.

به گفته شهنازی زاده، قاچاق سوخت بیشتر در استان‌های مرزی که دارای اختلاف قیمت فراورده‌های نفتی و با کشور‌های همسایه وجود دارد صورت می‌پذیرد و  می‌توان از سهمیه بندی در آن مناطق به عنوان بازاری برای مقابله با قاچاق سوت بهره برد.

مدیر عامل اسبق شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، واقعی کردن قیمت سوخت را منوط به در نظر گرفتن تعداد زیادی از فاکتور‌های اثر گذار برشمرد هر چند که واقعی کردن قیمت سوخت بر قیمت تمام شده حمل و نقل تأثیرگذار بوده، بنابراین باید دید که کشور آماده این افزایش قیمت سوخت است یا خیر؟

بهترین تصمیم برای جلوگیری از قاچاق سوخت بازگشت کارت سوخت است

تصویر مرتبطعلی بختیار، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: حدود ۱۲۰ میلیون لیتر بنزین در شهریور ماه سال جاری مصرف شده است. این در شرایطی است که قیمت فعلی بنزین با نرخ واقعی خود بسیار متفاوت است و همین عامل سبب افزایش قاچاق شده است.

وی  افزود:۱۲۰ احتمال دارد که این روزانه ۲۰ تا ۳۰ میلیون  لیتر قاچاق سوخت به جان مرزها افتاده است و این نشانگر عدم نظارت صحیح بین مصرف و تامین سوخت کشور است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه موضوع بنزین و قاچاق آن جدی است، بیان کرد: بخشی از قاچاق بنزین به دلیل افزایش قیمت دلار و تفاوت قیمتی با کشورهای جذاب شده  و باید تدبیری اندیشید تا جلوی قاچاق بنزین گرفته شود. هنوز تصمیم قطعی برای سهمیه بندی توسط مجلس و دولت اخذ نشده است.

وی درباره تکلیف بودجه سال ۹۷ درباره قیمت سوخت و بنزین، افزود: در حال حاضر بحث‌های کارشناسانه  در مورد  سهمیه بندی بنزین در 2 تا 3 ماه آینده  صورت می‌گیرد، اما آنچه در قانون بودجه سال ۹۷ وجود دارد سهمیه بندی بنزین وجود نیست و قیمت همان هزار تومان است. سهمیه بندی به وفاق بین دولت و مجلس نیاز دارد و باید در مجلس مصوب شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در حال حاضر اگر شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گزارشی درباره میزان قاچاق سوخت و ارز به صورت روزانه ارائه دهند، حتما باید تصمیمی برای جلوگیری از قاچاق اتخاذ شود که بهترین تصمیم بازگشت کارت سوخت است.

نماینده مردم علی آبادکتول در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کارت سوخت بدون اعمال سهمیه بندی هیچ معنی ندارد بلکه بیشترین دلیل اعمال مجدد این طرح برای جلوگیری از مصرف بی رویه بنزین است.

وی افزود: در شرایط کنونی جایگاه داران سوخت و تانکر‌های حمل و نقل اعلام کرده اند که دیگر با قیمت‌های گذشته فعالیت برای آنها مقرون به صرفه نیست، بنابراین اگر آنها قیمت را افزایش دهند اما در شرایط کنونی موضوع مهم جلوگیری از قاچاق سوخت است.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مصوبه استفاده از کارت سوخت در دست دولت است در این بخش به دولت تکلیف شده که از مشوق‌هایی برای استفاده از کارت سوخت بهره ببرد که یکی از این مشوق‌ها سهمیه بندی بنزین است که سهمیه بندی معنی رتبه بندی قیمت سوخت در مصارف مختلف است.


سود قاچاق سوخت 9 برابر شد!

حسن مرادی، کارشناس انرژی در ادامه گفت و گوی خود با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از پدیده قاچاق بی‌سابقه سوخت به کشور خبر داد و گفت:در شریط کنونی اقتصادی با تغییر قیمت دلار، نرخ بنزین فاصله معنادار ۳ برابری پیدا کرده و این موضوع موجب شده در سراسر مرز‌های کشور قاچاق سوخت رونق بگیرد. در این شرایط قاچاقچیان با فروش سوخت به خارج از مرز‌ها سودی ۹ برابری را به جیب می‌زنند.

به گفته وی راهکار مقابله با این پدیده تکراری راهی جز احیای کارت سوخت نیست که البته احیای آن به خودی خود مفید و موثر نیست و لازمه تاثیر گذاری بر بازار و جلوگیری از قاچاق دو نرخی کردن سوخت است.راهکار دیگر و مکمل احیای کارت سوخت، بهبود در نظارت‌ها است که دولت و قوه قضاییه بانی اصلی آن است.

مرادی در پاسخ به سوالی مبنی بر قیمت گذاری منطقی سوخت با توجه به نظریه دو نرخی شدن آن گفت:در این موضوع خاص منطق پاسخگو نیست، اگر بخواهیم منطق را در نظر بگیریم باید هر لیتر سوخت را ۵ هزار تومان نرخ گذاری کنیم، اما به خاطر رعایت حال عموم و عدم تاثیر منفی آن در بازار، عددی بین ۲ تا ۳ هزار تومان را برای آن معقول بدانیم.

کارشناس انرژی در ادامه افزود:از طرفی با توجه به اینکه کارت سوخت در مبارزه با قاچاق و کنترل آن موثر بوده است و از طرف دیگر در تمام نقاط کشور امکانات زیر ساختی آن اجرا شده و نیاز به هزینه‌های اولیه مجدد نیست، احیای آن شاید روشی کم هزینه، سریع و تاثیر گذار در رفع مشکلات موجود از جمله بحران قاچاق سوخت به کشور‌های همسایه باشد. این امر مستلزم دو نرخی کردن سوخت و اصلاح مشکلات نظارتی در سایه‌ی همکاری سازنده دولت و قوه قضاییه با یکدیگر است.

هفته آینده زمانی برای بررسی احیای کارت سوخت در مجلس

فریدون حسنوند رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت احیای کارت سوخت گفت: این کمیسیون تصمیم گرفته نخستین نشست خود در هفته آینده را به موضوع فعال‌سازی کارت هوشمند سوخت اختصاص دهد تا مباحث کارشناسی آن در ابعاد مختلف بررسی شود، قرار است در این نشست افزون بر موضوع مرتبط با کارت هوشمند سوخت، راهکار‌های مقابله با قاچاق سوخت و ترویج فرهنگ صحیح مصرف در جامعه نیز بررسی شود.

وی در ادامه با اشاره به اختلاف قیمت بنزین در داخل و کشور‌های همسایه افزود: با توجه به تفاوت قیمت داخلی بنزین با قیمت این فرآورده در کشور‌های همسایه، استفاده دوباره از کارت هوشمند سوخت از قاچاق آن جلوگیری و حتی مصرف بنزین را نیز مهار می‌کند.

حسنوند با تأکید بر این‌که تاکنون تصمیمی برای افزایش قیمت سوخت گرفته نشده است، گفت: مباحث افزایش قیمت شایعه‌ای بیش نیست.

حمیدرضا صالحی، نایب رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران  در گفت و گو با خبرنگار  اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره برنامه ریزی در استفاده صحیح انرژی ها در کشور، می گوید: فرهنگسازی امری صحیح و پسندیده است اما نمی توانیم تمام برنامه ریزی ها را کنار بگزاریم و در مصرف انرژی تنها به موضوع صرفه جویی جامعه بسنده کنیم، بلکه سازمان های نظارتی نظیر برنامه و بودجه و وزارتخانه های مربوط باید برنامه ریزی های کلان را در تامین و اعمال محدودیت برای متقاضیان پر مصرف را داشته باشند.
 
 براساس این گزارش  همه این گفته ها حکایت از آن دارد که حذف کارت سوخت  و سهمیه بندی بنزین به طور قطع امری اشتباه بوده است زیرا بسیاری از مردم حتی با افزایش هزینه های جاری خود، دیگر فکری برای صرفه جویی و میزان سهمیه خود نمی کردند و با خیال راحت بیشترین مصرف را در این کالا انجام می دادند. نکته قابل توجهی که سایر کارشناسان نیز معتقدند این طرح تنها در چهار سال نخست به طور صحیح اجرا شد و پس از پایان دولت دهم  رفته رفته کمرنگ و در نهایت با موافقت مجلس حذف شد.امید بر آن است که با پیگیری جدی نمایندگان مردم این طرح مجدد به سیستم سوخت کشور بازگشته و موجب کنترل مصرف سوخت شود.
 
گزارش از نرگس معززی
 
انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۵
در انتظار بررسی: ۰
-
ناشناس
۱۱:۰۸ ۰۳ آبان ۱۳۹۷
ما تجربه گرفتن یارانه رو دارم یارانه بنزین نمیخواییم بذارید...15 سال هست یارانه ثابت هست
United States of America
ناشناس
۰۸:۲۹ ۲۸ مهر ۱۳۹۷
بنظرم بنزین باید بشه لیتری 10000 تومان . . . چرا از خودرهای برقی و یا آبسوز حمایت نمی کنین.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۰ ۲۸ مهر ۱۳۹۷
بنزین گرون بشه دوباره همه چیز گرون میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۷ ۲۸ مهر ۱۳۹۷
قاچاق سوخت چرا باید باشه چرا نظارت و کنترلی نیست ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۰ ۲۸ مهر ۱۳۹۷
باید هر چه زودتر کسانی که قاچاق سوخت می کنند را مجازات کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۲۴ ۲۸ مهر ۱۳۹۷
چرا مرزهارو کنترل نمی کنید ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۲ ۲۸ مهر ۱۳۹۷
باید جلوی قاچاق هر چه زودتر گرفته شود
Germany
ناشناس
۰۰:۵۰ ۲۸ مهر ۱۳۹۷
یه فکر اساسی باید بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۶ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
چرا هی بر طبل گرانی میزنید
Iran (Islamic Republic of)
یک ایرانی
۲۲:۵۸ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
مرگ بر انهایی که حقوق نجومی گرفتند و مردم را فراموش کردند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۱ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
این قاچاق سوخت هم بهانه ای بیش نیست چون من خودم رو در نظر میگیرم که هر بار که پمپ بنزین میرم باک پرایدم بیشتر از ۳۰ لیتر بنزین نمیگیره بنظر شما چطور میشه از یک پمپ بنرین ۴۰ - ۵۰ هزار لیتر بنزین قاچاق کرد . گیریم که همینطور هم باشد کسایی که قاچاق میکنن با کمک برخی افراد بانفوذ این کار رو میکنن بعد شما زورتون به اونا نمیره مردم بیچار رو تحریم بنزین میکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۲ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
باید سهمیه بندی بشه دیگه خیلی از صاحبان خودرو الکی تو خیابون دور دور نمیکنن مخصوصا جوانها اگر باور نمیکنید تشریف ببرید خیابون خودتون از نزدیک ببینید طرف از صبح تا شب تو خیابون با ماشین الکی میچرخه من با سهمیه بندی موافقم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۹ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
همه اینا واسه جمع کردن نقدینگی هستش به کسی هم رحم نمیکنه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۹ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
بگذارید مردم هم از این نفت چیزی گیرشان بیاید شغل نیست مردم باید سوخت قاچاق کنند باید این کار بکنند و گرنه یا باید دزدی کنند تو خانه های مردم یا سارقین مسلح باشند سر راها جلو خودروها را بگیرند
France
ناشناس
۱۹:۰۸ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
سالهاست قاچاق سوخت میشه هر وقت میخوان بنزین رو گرون کنن این موضوع راتبلیغ میکنن فکر می کنید با گران شدن بنزین ،دیگه قاچاق نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۳ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
سر راه یک نفربر بزارید با دوشگاه . ماشین ها که دسته ای میان رو ببندید به رگبار بعد ببینید دو روزه بساطشون جمع میشه یا نه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۵ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
اين موضوع جنگ رواني براي تحميل مجدد كارت سوخت و گران كردن بنزين است به قاچاق ربطي ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۶ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
راهکارش اینه که قیمت بنزین با قیمت خارج از کشور هم قیمت بشه در عوضش در امد مردم هم مثل خارج بشه تا هم قاچاق از بین بره هم به مردم فشار نیاد یارانه هم کلا حذف بشه
Iran (Islamic Republic of)
اکبر
۱۷:۲۱ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
مگر آتش زدن سرمایه ها ،شاخ و دم دارد ؟؟؟!!!.همین که نفت و گاز بر سر چاهها مدام میسوزند!! و شعله های گاز قرن‌ها روشنند!!!!!!!! و مفت فروشی گاز مایع و بنزین!!!!؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۱ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
با 200 لیتر سهمیه چه جوری میشه برنامه ریزی کرد یه سفر بره آدم یه ذره فکر کنید با قاچاق برخورد بشه ولی از راه درستش نه اینکه یه عده دیگه پول دارتر و فقرا فقیرتر بشن چرا؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۶ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
بجا این کارها پول ملی تقویت کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۹ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
دست قاچاقچیان را از بازار کوتاه کنید
Oman
ایرانی
۱۶:۱۳ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
مردم ما باهوشتر از این حرفهاند ،اگه کارت سوخت جلوی قاچاق رو می‌گرفت ،اونو متوقف نمی‌کردند ،هر چی که به نفع قشر ضعیفه رو یه کاری بکنید این هم از ما گرفته بشه
خدا کنه در همه امور اینطور مانع قاچاق کالا و ماشین هم بشید ،

دیگه چی ....برای جلوگیری از قاچاق راه های دیگه ای هم هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۱ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
بی خودی اعتراض نکنید مشکلی نیست ک

24 م نفر از همین مردم این وضعیت رو انتخاب کردن و باید به انتخابشون احترام بزاریم
Iran (Islamic Republic of)
Farhad
۲۳:۵۱ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
یغنی اگه کس دیگری انتخاب میشد کشورمان تحریم نمیشد یه چیزی میگیا
Netherlands
ناشناس
۱۴:۱۶ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
اینقدر، قاچاق، قاچاق نکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۹ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
توروقران بس کنیدهمینوکم داشتیم مردم تحمل افزایش قیمت بنزین و دیگه ندارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۹ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
قیمت بنزین باید کلا آزاد بشه
در عوض یارانه ۲۵۰ تومنی به مردم بدن
اینجوری دیگع کسانی که ماشین ندارن حقشون ضایع نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۲ ۲۸ مهر ۱۳۹۷
اونوقت اگه بنزین و یارانه رو بیشتر کنن باید جنابعالی بری نون رو هفت هزار تومن بخری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۰ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
حذف کارت سوخت عامل گسترش قاچاق هست
Iran (Islamic Republic of)
Mis
۱۲:۵۵ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
تو این گرونیا همین 1 مورد رو کم داشتیم......
چند روز دیگه باید برا بنزین زدنم کارت سوخته اینووو اوونوو بگیریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۶ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
مسلما راهکار جلوگیری از قاچاق سوخت گران کردن آن و فشار به مردم نیست
United States of America
ناشناس
۱۲:۲۹ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
انشاالله خداوند همه منا فقین را راهنمایی کند...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۹ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
سوء مدیریت و عدم توانایی مدیران و افراد نالایق در پست های مهم ، نتیجه ای جز این قبیل چیزها نخواهد شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۶ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
مسلما راهکار جلوگیری از قاچاق سوخت گران کردن آن و فشار به مردم نیست
Germany
ناشناس
۱۲:۲۵ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
پس کارت سوختو برای چه باطل کردن؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۵ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
برنامه ای نشون میداد تفریحات توریستهاکه میگفت اینجا جایی هست که من دوست دارم بعد پمپ بنزین را نشون میداد که به خاطر ارزونی بنزین علاقه داره باید به اون توریستها پیشنهاد بدن بیا یکماه تو ایران کار کن حقوق بگیر تا بعد ببینم بنزین زدن براش تفریح هست یا نه
Iran (Islamic Republic of)
محمد زاده
۱۲:۰۷ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
تا زمانیکه برای هدایت نقدینگی های کلان کشور و موضوع بسیار مهم اشتغال، چاره اندیشی اساسی وپایدار نشود ، این نا بسامانیها در مقاطع زمانی مختلف به اشکال گوناگون بروز خواهد کرد!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۷ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
کاش میشه حقوق ها افزایش پیدا کنه....اگه بنزین بشه 3برابر حقوقها هم باید3 برابر بشه...میگن بنزین خارج از کشور گرونه.اما نمیگن حقوقاشون چقدره...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۲ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
باید نظارت ها بیشتر شه تا جلوی قاچاق کالا گرفته شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۷ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
بخدا قسم فقط قشر كم درآمد كشور آسيب ميبينند، تازه اگر برن هم واسشون هزار تومن با سه هزار تومن هيچ فرقي نميكنه. مثل من نيستن ١٥٠٠ حقوق بگيرن كه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۶ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
بایدقیمتشوواقعی کند ویارانشوبصورت نقدبین هفتاد درصد مردم تقسیم کرد
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۱۲:۳۷ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
چه پیشنهاد خوبی آره گرون کنید مثلاً بشه یک دلار ما هیچ مشکلی نداریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۸ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
به نظربرخی فکرمیکنندانسان وقتی غنی شد طغیانگر میشه طولی این غنی شدن را نمیفهمن الان این مختص اختلاسگران و مفسدان هست که در قران امده لازم هست برای عدم قاچاق سوخت معدل ریالی ارزهای خارجی ودریافتی کارمند و کارگر خارجی حقوق پرداخت وبنزین و سوخت قیمتش بیاد بالامثل اینکه برخی فقط یکطرف قضیه را نگاه میکنند و روش مانور میدن به امید عدالت برای همه
Iran (Islamic Republic of)
دبیر
۱۱:۰۳ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
نان که ارزانتر از سوخته پس چرا قاچاق نمیشه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۰ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
خواهشا بنزین را گرون نکیند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۴ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
چشم میگم گرون نکن
Iran (Islamic Republic of)
ابوالفضل
۱۰:۵۴ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
باید نظارت ها بیشتر شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۷ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
وقتی تعداد زیادی نیسان و تویوتا که پشتشون تانکر نصب کردن، سره یه ساعت و از یه مکان کاملا مشخص هر شب میرن لب ساحل و به لنج های خارجی سوخت میفروشن،حالا به نظر شما منی که مدت کوتاهی تو بندر خمیر زندگی کردم و اینا رو دیدم کسایی که یه عمره اونجا هستن اینا رو ندیدن. باید مشکل رو جای دیگه پیدا کرد نه تو سهمیه بندی و گرون کردن
Germany
ناشناس
۱۷:۱۸ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
احسنت...کاملا موافقم تمام این قاچاق ها قایل کنترله و اکثر افراد محلی خبر دارن و میشه جلوش رو گرفت نه منه کارمند فشار گرونی رو تحمل کنم و وقعا هییییچ امیدی به آینده نداشته باشم..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۸ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
خدا خودش کمکمون کنه
Germany
ناشناس
۱۱:۰۷ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
من و شما باید با توکل به خدا حرکت کنیم ، تا خداوند کمکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۵ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
چقدر راحت سوخت قاچاق میشه ؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۱ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
برای جلوگیری از قاچاق باید دور تا دور کشور را دیوار بکشیم!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۷ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
باید یک راه حل اساسی برای رفع این معضل اندیشیده شه
Japan
ناشناس
۱۰:۱۲ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
چرا باید بنزين رو گرون كنين!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۰ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
نکنه در آمدمون مثل دلار 4 برابر شده خودمون خبر نداریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۹ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
پیشگیری بهتر از درمان است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۶ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
دفعه قبل به بهانه آلودگی کلانشهرها قیمتها را بالا بردن الان هم به بهانه قاچاق سوخت میخوان قیمتها را بالا ببرن آخه چرا؟؟؟؟؟؟!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۷ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
خواهشا اینقدر کالاها را گرون نکنید...چرا باید بنزین گرون شه
Canada
علی
۰۹:۳۳ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
آقا میخواین گرونش کنید دیگه زودتر گرون کنید نیازی به این همه گزارش نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۲ ۲۸ مهر ۱۳۹۷
دارن امادمون میکنن سکته نزنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۳ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
قیمت بنزین باید واقعی بشه میگن تو ترکیه فلان قیمته بله هست ولی اون ها نفت ندارن .مجبور هستن گرون بفروشن نماینده مجلس میگه کارت سوخت باید برگرده خوب راننده های اسنپ و اژانس چکار کنن؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۵ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
متاسفانه درآمد ما پاسخگوی هزینه ها نیس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۳ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
همه اینا پیش زمینه ای عست برای افزایش قیمت
آخرین اخبار