رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی:

۲۵۰ هزار دستگاه ماشین آلات پلاک گذاری شد

عباسی گفت: از سال ۹۲ تاکنون با پیگیری‌ها و برنامه‌ریزی‌های منسجم وزارت جهاد کشاورزی، پلاک گذاری ماشین آلات با رشد ۱۱ برابری به ۲۵۰ هزار دستگاه رسید.

روابط عمومی/۲۵۰ هزار دستگاه ماشین آلات پلاک گذاری شدبه گزارش  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، کامبیز عباسی رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی درخصوص پلاک‌گذاری ماشین آلات کشاورزی گفت: پلاک‌گذاری ماشین‌آلات کشاورزی، یکی از فعالیت‌های زیرساختی در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی است که تا سال ۹۲ و با بیش از یک دهه فعالیت، کمتر از ۲۰ هزار دستگاه تراکتور و کمباین در کشور پلاک گذاری شده بود.

وی افزود: از سال ۹۲ تاکنون با پیگیری‌ها و برنامه‌ریزی‌های منسجم وزارت جهاد کشاورزی و با همکاری پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا تعداد آن به حدود ۲۵۰ هزار دستگاه رسید و رشد ۱۱ برابری را در این حوزه داشتیم.

عباسی ابراز امیدواری کرد: همه تراکتور‌ها و کمباین‌های کشور تا پایان سال ۱۴۰۰ پلاگ‌گذاری شود، ما به دنبال این هستیم که این ماشین‌ها صاحب شناسه شوند تا بر اساس این شناسنامه و پلاک، کارت سوخت دریافت کنند، صاحب سند رسمی شوند و بتوانند از آن به‌عنوان وثیقه برای دریافت تسهیلات در بخش کشاورزی استفاده کنند.

به گفته وی، از تیر امسال در سه استان سمنان، کهکیلویه و بویراحمد و تهران عملیات پایلوت دریافت کارت سوخت را شروع کردیم که این کارت سوخت بر روی کارت‌بانکی کشاورزان تعبیه شد و این اقدام با کمک راهور ناجا، ستاد مبارزه با قاچاق سوخت، کالا و ارز، وزارت نفت و وزارت اطلاعات انجام شد.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی ادامه داد: پس از پایان طرح اولیه این عملیات را به ۷ استان دیگر تعمیم دادیم و تقریباً از  ماه مهر کشاورزان در همه استان‌های کشور کارت سوخت ماشین‌آلات کشاورزی را دریافت کردند.

وی تاکید کرد: با این اقدام مالکان ماشین‌های کشاورزی که دارای پلاک راهنمایی و رانندگی هستند می‌توانند از طریق کارت‌بانکی سوخت دریافت کنند و سهمیه سوخت به‌صورت سه‌ماهه در کارت بانکی آن‌ها ذخیره می‌شود.


بیشتر بخوانید: افزایش قیمت بنزین تاثیری بر محصولات کشاورزی ندارد/ تامین سوخت ماشین آلات کشاورزی


عباسی با اشاره به نحوه دریافت سوخت کشاورزان در گذشته گفت: پیش از این کشاورزان برای دریافت سوخت باید در سامانه تجارت آسان ثبت‌نام می‌کردند، پس از آن در حوزه کشاورزی اهلیت کشاورز بودن این افراد بررسی می‌شد و پس‌ازآن سوخت تخصیص پیدا می‌کرد، اما در حال حاضر با پلاک گذاری این فرآیند آسان‌سازی شده است.

استقبال کشاورزان از پهپاد‌های کشاورزی

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در رابطه با توسعه و تکمیل مجموعه پهپاد‌های مکانیزاسیون افزود: ما شرکت‌های مختلف پهپادی را در کشور شناسایی کردیم، رایزنی‌هایی را با سازمان فضایی کشور و سازمان هواپیمایی کشور داشتیم و به دنبال این هستیم تا شرکت‌هایی را که دارای مجوز‌های لازم بوده و کالا‌های آن‌ها قابلیت استفاده در بخش کشاورزی را دارد شناسایی کرده و ایجاد رقابت کنیم.

وی اضافه کرد: در عملیات سم‌پاشی در مناطق صعب‌العبور و در مبارزه با آفات و ملخ از پهپاد‌ها استفاده می‌شود که قیمت‌ها و کارایی‌هایی متفاوتی دارند و تقاضا برای استفاده از این ابزار در بخش کشاورزی به دلیل کاهش مصرف سم، سرعت‌بالا و وسعت عملکرد در حال افزایش است.

عباسی با اشاره به استقبال خوب کشاورزان از پهپاد‌ها بیان کرد: احیای مراتع، کاشت بذور، رصد کردن مزارع کشاورزی، کودپاشی، محلول‌پاشی، مه پاشی و سایر عملیات‌ها را می‌توان با استفاده از این پهپاد‌ها انجام داد که استقبال خوبی از این ابزارآلات شده است.

جذب ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در ۸ ماهه امسال

وی با اشاره به تسهیلات اختصاص یافته به بخش مکانیزاسیون گفت: از ابتدای سال ۹۸ تا امروز بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات خط اعتباری شماره ۷ مکانیزاسیون جذب‌شده و امیدواریم تا پایان سال بتوانیم به بیش از هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان جذب تسهیلات برسیم.

عباسی افزود: هیچ محدودیتی در پرداخت تسهیلات در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی وجود ندارد و همه بانک‌های کشاورزی در سراسر کشور مکلف به پرداخت تسهیلات هستند.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در رابطه با استقبال از کسب و کار‌های نوپا در مکانیزاسیون گفت: ما از حضور شرکت‌های استارت آپی استقبال می‌کنیم و شرکت‌های علاقه‌مند می‌توانند با ایمیل مرکز مکانیزاسیون در ارتباط باشند.

ساخت دستگاه برداشت زعفران

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در خصوص تولید دستگاه‌های کاشت و برداشت گیاهان دارویی افزود: ما در داخل کشور دستگاه‌های گیاهان دارویی را در اولویت قراردادیم و دو سال است مرکز توسعه مکانیزاسیون برای ماشین‌آلات گیاهان دارویی فراخوان سراسری داده است.

وی ادامه داد: تقاضا‌های خوبی در این زمینه داشتیم و مرکز از بخشی از این تقاضا‌ها حمایت مادی و معنوی کرده است.

عباسی تاکید کرد: در حوزه کاشت زعفران مشکل مرتفع شده و ماشین‌آلات آن به بهره‌برداری رسیده است.

وی  در پایان تصریح کرد: همچنین در حوزه برداشت زعفران هم چند طرح تحقیقاتی به مرکز معرفی شده که مورد حمایت مرکز مکانیزاسیون قرار گرفت، اما هنوز به مرحله تولید انبوه نرسیده و به‌صورت نمونه ساخته شده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار