سیدحکمتاله موسوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستاندر گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: طی همایش ملی ثبت میراث صنعتی پروندههای آثاز ثبت صنعتی از سراسر کشور بررسی خواهد شد و با نظر کارشناسان و هیأت داوران که از کارکشتگان و اساتید برجسته حوزه میراث فرهنگی هستند، آثاری که واجد ارزش ثبت در فهرست آثار ملی شناخته شوند، مجوز ثبت ملی شدن را دریافت خواهند کرد.
او افزود: برای این همایش، کارشناسان مربوط و معاونان میراث فرهنگی از سراسر کشور به خوزستان و بندر ماهشهر سفر کردهاند و استان در این همایش با بیشترین تعداد آثار که پروندههای آنها از سوی همکاران ما در سطح استان آماده شدهاند شرکت دارد.
موسوی عنوان کرد: خوزستان مملوء از آثار صنعتی و استانی است که پیشینه صنعتی آن بسیار شاخص است و از این رو ما در تلاش هستیم تا آثار شاخص خودمان در این حوزه را در این همایش به ثبت ملی برسانیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان با اشاره به اینکه حفاظت از این آثار که قسمتی از تاریخ و تمدن ما هستند، گذر از سنت به مدرنیته را به اثبات میرساند ادامه داد: بتوانیم این آثار که نشانههایی از فرهنگ این دوره تاریخی هستند را ثبت کنیم و در جهت حفاظت از آنها گام برداریم.
این مقام مسئول گفت: اوج رسیدگی به ثبت آثار تاریخی به بعد از انقلاب اسلامی و دو دهه اخیر مربوط میشود که ما ثبت آثارمان را به بیش از ۳۴ هزار شماره رساندیم و توانستیم انواع آثار را به ثبت ملی و جهانی برسانیم تا جایی که در حال حاضر بیش از ۲۰ اثر از کشور در فهرست جهانی یونسکو ثبت شده است.
او اظهار داشت: در این میان، خوزستان ۳ اثر ثبت جهانی را دارا است و اثر چهارم نیز که راهآهن سراسری کشور است، در مرحله تدوین پرونده قرار دارد که بخش عظیمی از ایران را از جمله خوزستان و شهرستان ماهشهر را درگیر کرده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان آغاز توجه به موضوع میراث صنعتی در جهان را از نیمههای قرن بیستم دانست و عنوان کرد: این آغاز مصادف با زمانی بود که قسمت اعظمی از آثار تاریخی صنعتی در اروپا از بین رفت و به فراخور آن موضوع رسیدگی به این آثار و ثبت آنها به دغدغه تبدیل شد.
او افزود: اکنون فرهنگدوستان دنیا و ایران به این باور رسیدهاند که حفظ میراث صنعتی یک لزوم است چراکه بخشی از تاریخ و تمدن را تشکیل میدهند و از همین رو سیر تدوین پروندههای میراث صنعتی و حفاظت از این آثار در ایران نیز آغاز شده است.
موسوی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اثر ثبت جهانی سازههای آبی تاریخی شوشتر نیز بیان کرد: این اثر، موضوع سازههای هیدرولیکی و نیز هیدرولوژی در آسیابها و صنعت آن دوران که نمادی از فرهنگ و تمدن و نوع زندگی در قدیم است را منعکس میکند.
او درخصوص آثار تاریخی و ظرفیتهای شهرستان بندرماهشهر دراین حوزه نیز گفت: برخلاف تصوری که پیش از این وجود داشت و گمان میشد در ماهشهر و بندرامام خمینی آثار تاریخی چندانی وجود ندارد، طی یکی ۲ سال اخیر با حمایت و تلاش مدیر اداره میراث فرهنگی شهرستان و مسئولان شهرستانی، آثار تاریخی بسیاری در ماهشهر شناسایی و برای آنها پرونده ثبتی تهیه شد که در این میان برخی از آنها نیز به ثبت رسیدند و برخی نیز در این همایش به ثبت خواهند رسید.
انتهای پیام/م