بارندگی‌های پائیزه در آذربایجان شرقی در سال زراعی جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۰.۶ درصد کاهش داشته است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،بارندگی‌های پائیزه در آذربایجان شرقی در سال زراعی جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۰.۶ درصد کاهش داشته است.

استان ما در ۱۰۰ روز اخیر تنها ۱۱ مورد بارش را تجربه کرده است که متوسط هر کدام حدود ۵ میلی متر بوده و این در حالی است که کارشناسان می‌گویند بارش‌های زیر ۱۰ میلی متر امکان تبدیل شدن به روان آب را ندارند.

از سوی دیگر دمای هوای آذربایجان شرقی برخلاف سال‌های گذشته در آذر و دی ماه جاری ۴.۵ درجه افزایش یافته و دمای تبریز هم اکنون صفر درجه است که ۲.۵ درجه بالاتر از حد نرمال می‌باشد.

بروز این وضع به ویژه نگرانی‌های جدی در دشت‌های اهر و مراغه را که با مشکل افت شدید سفره‌های آب زیرزمینی مواجه هستند، سبب شده است.

در این میان حتی استان اردبیل با داشتن ارتفاعات ۴۸۱۱ متری سبلان، امسال از نظر بارش برف، حال و روز خوشی ندارد و این امر به دلیل قرار گرفتن سرچشمه برخی از رودخانه‌های آذربایجان شرقی از دامنه‌های سبلان حایز اهمیت است.

در این شرایط، اطلاع رسانی به افکار عمومی با اولویت کشاورزان برای رعایت حال منابع آب زیرزمینی، استفاده حداقلی از آب برای کشت بهاره، توسعه سیستم‌های نوین آبیاری و کاشتن محصولات کم آب بر حایز اهمیت فراوانی است.

 رخ افروز معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره وضع بارشی نامناسب استان در مدت سپری شده از سال آبی جاری گفت: با توجه به اینکه کاشت بهاره از اسفند ماه شروع می‌شود، بروز این وضع از ۲ منظر مشکل تامین آب و احتمال خسارت ناشی از شکوفه دادن زودهنگام حایز اهمیت است.

 رخ افروز افزود: مهم‌ترین اقدام برای مواجهه با این وضع، اطلاع رسانی فراگیر از طریق رسانه‌ها برای آگاه سازی کشاورزان است تا هم در مصرف آب صرفه جویی و هم برای بیمه محصولات خود اقدام کنند.

او افزود : تجربه ثابت کرده است که در مواقع کم بودن بارش و افزایش دمای هوا، درختان مثمر زودتر از موعد شکوفه داده و بر اثر یک سرمای دیررس احتمالی، خسارات زیادی به باغداران وارد می‌شود و به همین دلیل نیز ضروری است که کشاورزان استان امسال به طور حتم نسبت به بیمه محصولات خود در اسرع وقت اقدام کنند.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.