به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد،مهدی یعقوبی معاون خدمات شهری شهرداری مشهد گفت: قرار گرفتن کلانشهر مشهد در اقلیم خشک و محدودیتهای منابع آبی باعث شد تا در سال ۹۶ ساخت اولین و
بزرگترین تصفیه خانه محلی فاضلاب کشور در دستور کار مدیریت شهری قرار بگیرد و در همین راستا این طرح با استفاده از سرمایهگذاری بخش خصوصی آغاز شد.
او افزود: این تصفیه خانه با اعتباری بیش از ۲۳ میلیارد تومان و با تأمین اعتبار از سوی بخش خصوصی در مراحل پایانی ساخت قرار دارد و تاکنون بیش از ۸۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و بر اساس برنامه ریزی زمان بندی تا آبان ماه امسال آماده بهره برداری خواهد شد.
بیشتر بخوانید
معاون شهردار مشهد ادامه داد: این تصفیه خانه با استفاده از روش تصفیه بیوراکتور غشایی و طی مراحل پیش تصفیه، تصفیه فیزیکی، تصفیه بیولوژیکی، فیلتراسیون غشایی و گندزدایی، فاضلاب ورودی را به پسابی بسیار با کیفیت به منظور آبیاری فضای سبز شهر مشهد تبدیل میکند و از مزایای استفاده از این روش جدید تصفیه میتوان به فضای اشغال کمتر مجموعه تصفیه خانه، کیفیت عالی پساب خروجی و راندمان بسیار بالا در تصفیه فاضلاب، نسبت به سایر روشهای تصفیه قدیمی اشاره کرد.
یعقوبی بیان کرد: تصفیه خانه چهل بازه با استفاده از روشهای نوین میتواند در هر ثانیه ۵۰ لیتر پساب با کیفیت تولید کند و در مجموع با استفاده از این مقدار پساب تولید شده حدود ۵۰ هکتار از فضای سبز شهر به صورت روزانه آبیاری خواهد شد.
او تصریح کرد: هم اکنون با توجه به کمبود منابع آبی مهمترین راه حل منطقی توسعه منابع آب در آینده، استفاده مجدد از پساب به عنوان یک منبع جدید و پایدار است و پساب در دسترسترین منبع آبی پایدار در تمام نقاط محیطهای شهری است و بنا بر برنامهریزیهای صورت گرفته مقرر گردیده مقدمات اجرای ۶ تصفیه خانه محلی فاضلاب دیگر نیز در شهر مشهد فراهم شود.
انتهای پیام//ف. ح