کشت فراسرزمینی ایران در جمهوری آذربایجان و گرجستان

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی به سرمایه گذاری کشورمان در حوزه کشت فراسرزمینی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر منتظر تفاهم نهایی با جمهوری آذربایجان و گرجستان در این زمینه هستیم.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،فتحی رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: رفع مشکل کوچک بودن قطعات زمین‌های کشاورزی و اقتصادی نبودن واحد‌های تولیدی کشاورزی در گرو یکپارچه سازی اراضی کشاورزی است که می‌تواند هزینه تولید را کاهش داده و ارائه خدمات فنی و مهندسی را آسانتر کند.

او افزود: به دلیل عدم امکان پذیری یکپارچه سازی اراضی کشاورزی در ساختار موجود پیشنهادی تحت عنوان کشاورزی قراردادی به کشاورزان ارائه می‌شود که طبق آن دغدغه بازرگانی کشاورزان با ایجاد تشکل و یا بستن قرارداد با پشتیبانی که نهاده‌های تولید را تامین و محصول تولید شده را هم در زمان برداشت خریداری می‌کند مرتفع می‌شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در ادامه با اشاره به محدویت منابع در حوضه‌های آبریز استان آذربایجان شرقی گفت: سه حوضه اصلی آبریز استان آذربایجان شرقی که ۵۶ درصد سطح زیر کشت را شامل می‌شوند در حوزه دریاچه ارومیه واقع شدند که متاسفانه با کم آبی و شوری خاک حوضه‌های آبریز مواجه هستند و به کاهش تولید منجر خواهند شد.

او گفت: از طرفی جمعیت حوضه آبریز رو به رشد بوده که باید محصولات بیشتری برای تامین امنیت غذایی جامعه تولید شود و از این رو لازم است کشت فراسرزمینی موضوعی مهم تلقی شود و برنامه ریزی‌ها در راستای تولید فراسرزمینی انجام شود.

او با تشریح اینکه کشت فراسرزمینی با واردات محصول از کشور‌های دیگر متفاوت است، افزود: برخی ممالک پتانسیل بالقوه برای تولید محصولات کشاورزی دارند، اما دانش و ابزار‌های لازم برای تولید ندارند که می‌توان با شناسایی ظرفیت این کشور‌ها برای تولید محصول مورد نیاز خود استفاده کرد.

فتحی با بیان درجه اهمیت کشت محصولات استراتژیک در داخل کشور گفت: همواره باید محصولات استراتژیک و ضروری در داخل کشور تولید شوند، زیرا که روابط خارجی و اتقاقات غیر مترقبه مثل بیماری کرونا می‌تواند باعث قطع ارتباط با دیگر کشور‌ها شده و کشت فراسرزمینی با مشکل مواجه شود.

او با اشاره به اجرای این طرح توسط جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: کشت فراسرزمینی با برنامه ریزی‌های سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی با تفاهم با کشور گرجستان در تولید محصول ذرت اجرا شده و نتایج خوبی به دست آمده است.

او با بیان اینکه در طول اجرای طرح کشت فراسرزمینی فعالان و سرمایه گذاران بخش کشاورزی حضور نداشته و استقبال چندانی نشد، گفت: به رغم آن وزارت جهاد کشاورزی پروژه‌های متعددی را در قالب این طرح برنامه ریزی و اجرا خواهد کرد.

فتحی با تاکید بر کشت فراسرزمینی افزود: هر سال به طور میانگین حدود ۱۴ میلیون تن نهاده‌های دامی به داخل کشور وارد می‌شود که اگر بتوان این نیاز را از طریق کشور‌های مجاور و به صورت کشت فراسرزمینی تامین کرد از لحاظ اقتصادی خیلی به صرفه خواهد بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی به سرمایه گذاری در حوزه کشت فراسرزمینی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر منتظر تفاهم نهایی با کشور جمهوری آذربایجان و گرجستان هستیم و زمین‌هایی برای تولید محصول اجاره شده است که سرمایه گذاران با مراجعه به سازمان جهاد کشاورزی استان می‌توانند اقدامات لازم برای سرمایه گذاری را انجام دهند و جهادکشاورزی تمهیدات لازم را برای سرمایه گذاران انجام خواهد داد.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.