برداشت زعفران در نی ریز

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی ریز گفت: برداشت زعفران از صد هکتار زمین‌های زراعی این شهرستان آغاز شده است که تا یک ماه ادامه دارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، علیرضا بصیری مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نی‌ریز با اشاره به اینکه متوسط برداشت زعفران در شرایط عادی ۶ کیلوگرم در هر هکتار بوده، بیان کرد: امسال کاهش بارندگی و گرمای هوا در تابستان باعث ضعیف شدن پیاز‌های زعفران شده که کاهش ۶۰ درصدی عملکرد را به‌دنبال داشته است.

او تصریح کرد: پیش بینی می‌شود در مجموع ۲۲۰ کیلوگرم زعفران با متوسط برداشت ۲ و نیم کیلوگرم در هکتار و ارزش اقتصادی حدود ۶۰ میلیارد ریال، از مزارع نی‌ریز برداشت شود که عمده آن در بخش پشتکوه (مشکان و دهچاه) این شهرستان واقع شده است.

بصیری ادامه داد: تولید اقتصادی زعفران از سال سوم کشت پیاز آن آغاز می‌شود و برای پنج تا هفت سال متوالی ادامه دارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی‌ریز نبود صنایع بسته‌بندی را یکی از بزرگترین مشکلات زعفران‌کاران دانست.

او افزود: زعفران به دلیل طعم، بو و رنگ زرد خاصی که دارد در صنعت غذا، شیرینی پزی، داروسازی و دیگر صنایع کاربرد دارد.

بصیری در خصوص مرغوبیت زعفران نیز اضافه کرد: کُلاله مهم‌ترین قسمت گل زعفران است که از بخش‌های مختلف نگین، سَرگل، پوشال و دسته تشکیل شده  و مرغوبترین زعفران از نگین کلاله بدست می‌آید که سرخ‌ترین بخش آن است.

انتهای پیام/ت

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار