کمک به نیازمندان و دستگیری از مستمندان شعار کمیته امداد امام خمینی (ره) از بدو تاسیس تا کنون بوده و اقدامات ارزنده‌ای در این زمینه انجام شده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز،  کمیته امداد به فرمان امام خمینی (ره) در ۱۴ اسفند ۱۳۵۷ با هدف پشتیبانی از محرومان و مستضعفان و توانمندسازی آن‌ها بنیان‌گذاری شد و طی سالیان فعالیت خود مامنی امن برای خانواده‌های تحت پوشش بوده و امید را به آن‌ها هدیه داده و آرزو‌های افراد بی بضاعت را به حقیقت پیوند زده است.

نظارت بر طرح‌های کمیته امداد هدف سفر آقای بختیاری به استان‌ها

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور هدف از سفر به خوزستان و سایر استان‌ها را بررسی فعالیت‌های اشتغالزایی، پروژه‌های عمرانی در رابطه با احداث مسکن و دیدار با خانواده‌های تحت پوشش که، ولی نعمتان این نهاد حمایتی هستند، عنوان کرد و گفت: سال گذشته یک دوره از سفر‌های استانی و بازدید از ۱۵۳ شهرستان انجام شد.

مرتضی بختیاری به آغاز دوره دوم سفر‌های استانی اشاره کرد و افزود: شامگاه سه شنبه وارد استان شدم و نشستی با مدیران کمیته‌های امداد فعال در شهرستان‌ها برگزار شد و مشکلات و دغدغه‌های خود را در زمینه‌های مختلف بیان کردند.

او به سفر به شهرستان‌های شادگان و بندر ماهشهر و سپس بندر امام خمینی (ره) و کارون اشاره کرد و بیان داشت: بر اساس برنامه‌های تدوین شده مقرر شد ۵۰۰ واحد مسکونی برای خانواده‌های نیازمند تحت پوشش در شادگان احداث شود، همچنین بازدیدی از یک پروژه راهبری شغلی در این شهرستان انجام شد.

اشتغالزایی برای مددجویان براساس ۳ روش مختلف

بختیاری با بیان اینکه به لحاظ فعالیت‌های اشتغالزایی که کاری بسیار حساس است، روش‌های مختلفی وجود دارد، اظهار کرد: برخی با تسهیلگری اقدام می‌کنند، اما در کمیته امداد بر اساس تجربه‌هایی که تاکنون کسب شده از طریق راهبری شغلی و دیگری از طریق هدایت شغلی و همچنین کارآفرینان شغلی برای مددجویان ایجاد اشتغال می‌کنیم.

این مقام مسئول با اشاره به راه اندازی کارگاهی در شادگان با ظرفیت ۹۰ هزار قطعه بلدرچین گوشتی ادامه داد: این کارگاه با دریافت ۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات راه اندازی شده است و برای ۲۹ مددجو اشتغالزایی ایجاد اشتغال کرده که با توجه به گزارش‌هایی که ارائه شده، هم از لحاظ اقتصادی و هم به لحاظ نظارت بر فعالیت‌های آن‌ها اقدامی بسیار خوب محسوب می‌شود.

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور به انعقاد قرارداد با راهبر شغلی اشاره کرد و گفت: تعداد مختلفی از مددجویان در اختیار راهبر قرار می‌گیرند و وظیفه نظارت، حمایت، ارائه آموزش‌ها و افزایش کیفیت کار و از همه مهم‌تر بازاریابی بر عهده آن‌ها است.

او با اشاره به موفقیت طرح راهبر شغلی و قابلیت توسعه آن اظهار داشت: کمیته امداد نیز برای توسعه آن با اعطاء تسهیلات از طراح حمایت می‌کند.

راه اندازی شهرک صنعتی کمیته امداد در بندر ماهشهر

بختیاری به راه اندازی شهرک صنعتی کمیته امداد با همت شورای راهبردی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در بندر ماهشهر به عنوان اقدامی ابتکاری اشاره کرد و افزود: این سازمان با مشارکت خود، ۱۰ هکتار زمین را در اختیار این طرح گذاشته است که یک هکتار آن برای پروژه مذکور و ۹ هکتار آن برای برنامه‌های حاشیه‌ای خواهد بود.

او با بیان اینکه برای احداث و راه اندازی این شهرک صنعتی ۱۴ میلیارد تومان پیش بینی شده است، عنوان کرد: بر اساس برنامه ریزی‌های انجام با بهره برداری از این طرح، ۱۰۰ شغل ایجاد خواهد شد که حرکتی بسیار ارزشمند محسوب می‌شود و جا دارد در این رابطه از مدیرعامل ورئیس شورای راهبردی منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی تقدیر و تشکر کنم.

مرتضی بختیاری مدت زمان اجرای پروژه را یک سال اعلام کرد و بیان داشت: با توجه به اینکه در این منطقه جوانان تحت پوشش کمیته امداد و اقشار مختلف از بیکاری رنج می‌برند، با بهره برداری از این پروژه شاهد اشتغالزایی برای افراد جویای کار خواهیم بود.

شکستن طلسم مسکن مهر پس از ۱۰ سال

این مقام مسئول به وجود پروژه‌ای مربوط به سال ۱۳۹۰ در قالب مسکن مهر که در اختیار ۱۷۶ خانواده تحت پوشش کمیته امداد بندر امام خمینی (ره) قرار گرفته است، اشاره و اضافه کرد:، اما زیرساخت‌های این پروژه شامل؛ آب، برق، گاز، ... علیرغم گذشت ۱۰ سال آماده نبود و ساکنان این منازل در خانه‌های قدیمی و در شرایطی نامطلوب به سر می‌بردند که با همت و تلاش حدود ۲ ساله کمیته امداد و همکاری سپاه پاسداران، مسئولان استانی و... این تعداد واحد مسکونی تکمیل شدند و در اختیار مالکان قرار گرفتند ان شاءالله به زودی عملیات گازرسانی نیز انجام خواهد شد.

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور به اعلام اهداء یک هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی به مددجویان این نهاد به صورت رسمی طی امسال اشاره و اظهار کرد: ۸۲ میلیارد تومان اعتبار و بودجه در این زمینه صرف شده است، البته تلاش می‌کنیم تعداد دیگری واحد مسکونی تا پایان سال ۱۴۰۰ آماده شوند.

ایجاد ۱۴ هزار و ۵۰۰ شغل در سال ۱۴۰۰

به گفته بختیاری؛ طی سال ۱۳۹۹، ۱۰ هزار و ۹۰۰ اشتغال در سراسر خوزستان با ۲۱۷ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه ایجاد شد و سهم سال جاری این استان ۱۴ هزار و ۵۰۰ اشتغال با ۵۷۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه است.

او این اقدامات را از قدم‌های خوب کمیته امداد برای ایجاد اشتغال و توانمند کردن مددجویان عنوان کرد و گفت: ماموریت اصلی این نهاد حمایتی، توانمندسازی است و سالمندان، افراد از کار افتاده و مبتلایان به بیماری‌های صعب العلاج و لاعلاج تا پایان عمر از خدمات ما بهره مند می‌شوند و سایر افراد توانا موظف به کار کردن هستند.

بختیاری افزود: براساس دستور صریح مقام معظم رهبری توانمندسازی و ایجاد درآمد باثبات با رعایت حرمت در صدر ماموریت‌های کمیته امداد است و همه تلاش خود را برای تحقق امر ولایت فقیه به کار گرفته ایم.

پایبندی کمیته امداد بر ۳ رُکن اساسی توانمندسازی

او با اشاره تجربه بیش از ۴۰ ساله کمیته امداد در زمینه اشتغالزایی بیان داشت: ۳ رُکن اساسی شامل؛ اشتغال، مسکن و کار فرهنگی و خودباوری و خوداتکایی در دستور کار این نهاد است، به طور مثال؛ افرادی در خوزستان وجود دارند که ۵ سال پیش تحت کمیته امداد بودند و از تسهیلات و وام‌های این نهاد بهره‌مند شده اند و علاوه بر اینکه بحمدالله از تحت پوشش کمیته امداد خارج شده اند، برای ۱۵ مددجو نیز اشتغالزایی کرده اند.

مرتضی بختیاری درخصوص مراحل اعطاء تسهیلات برای ایجاد اشتغال برای مددجویان گفت: راهبر شغلی در برابر مسئولان کمیته امداد باید پاسخگو باشد و در شغلی که ایجاد کرده نظارت داشته و به کیفیت کار، آموزش، مهارت آموزی و بازاریابی توجه کند، که فردی مورد نظر بدهکاری بر رنج بیکاری افزوده نشود.

او نظارت بر طرح پیشنهادی را قدم اول کمیته امداد عنوان کرد و افزود: در مراحل بعد نیز گروه‌هایی بر طرح نظارت می‌کنند، ضمن اینکه اولین سه شنبه هر ماه به صورت ویدئو کنفرانسی همراه با معاونت اشتغال جلسه‌ای به منظور بررسی آخرین وضعیت طرح‌های پیشنهادی و در دست اقدام برگزار می‌شود.

بختیاری با بیان اینکه اشتغال‌هایی مورد قبول هستند که بازدید از آن‌ها انجام شده، مورد تایید هستند و در سامانه ثبت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت شود، اظهار داشت: ما مقید هستیم که شفاف سازی‌ها برای مردم باید صورت گیرد.

مسکن آرامش بخش‌ترین هدیه برای نیازمندان

او مسکن را دومین رکن اساسی توانمندسازی در دستور کار این نهاد دانست و تصریح کرد: بسته‌های معیشتی که در اختیار نیازمندان قرار می‌گیرند هزینه‌های زیادی برای ما در بردارند، ولی آرامش بخش‌ترین رکن، مسکن است.

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور تنبلی و بیکاری را مادر فساد‌ها عنوان کرد و بیان داشت: ما باید زمینه‌های توانمندسازی را از نظر مهارت آموزی، حرفه آموزی و ارائه تسهیلات قرض الحسنه فراهم کنیم.

کارفرمایان از وام‌های میلیاردی قرض الحسنه بی نصیب نمی‌مانند

مرتضی بختیاری به دریافت مجوز از بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: براساس این مجوز، در صورتیکه کارآفرینی ۴۰ مددجو را بر اساس شرایط و ضوابط کمیته امداد مشغول به کار کند، ۲ میلیارد تومان وام قرض الحسنه به فرد کارآفرین اعطا می‌شود، بطوریکه در بسیاری از استان‌ها چنین اقدامی اجرایی شده و نتیجه خوبی به دنبال داشته است.

او ادامه داد: طبق مکاتبه‌های انجام شده با بانک مرکزی، در صورتیکه صاحبان واحد‌های تولیدی و اقتصادی که بتوانند ۴۰ مددجوی بیکار و تحصیلکرده را از بیکاری رها کنند، وام ۱۰۰ میلیون تومانی در ازای هر نفر به کارفرما اعطا می‌شود که در مجموع تسهیلات اعطایی ۴ میلیارد تومان خواهد شد.

همت بلند بخش خصوصی برای کارآفرینی

بختیاری با اشاره به کارآفرینی بخش خصوصی بیان کرد: هم اکنون کانون‌های کارآفرینی خیرین در استان‌ها فعال هستند که اقدام به آموزش و ایجاد اشتغال برای مددجویان می‌کنند و ما نیز در ازای خدمات و حمایت‌های آن‌ها تسهیلاتی اعطا می‌کنیم و پس از توانمند و خودکفا شدن افراد تحت پوشش، از چرخه حمایت خارج و مددجویان دیگری را جایگزین می‌کنند.

این مقام مسئول اشتغال در روستا و اشتغال خانگی و همچنین مسکن را از اولویت‌های کمیته امداد مطرح کرد و افزود: در براساس قرارداد منعقد شده با بسیج سازندگی احداث ۴۰ هزار واحد مسکونی در دستور کار قرار دارد که ساخت ۵ هزار واحد آن آغاز شده است، ضمن اینکه تفاهم نامه‌ای برای ساختن ۱۰ هزار واحد دیگر از طرف بنیاد مستضعفان منعقد شده و هم اکنون ۵ هزار واحد در حال احداث هستند.

بیش از ۵۳ درصد سرپرستان خانوار، زنان هستند

او با بیان اینکه سرپرستی بیش از ۵۳ درصد خانواده‌های تحت پوشش بر عهده زنان با داشتن ۲، ۳ و حتی ۴ کودک یتیم است، گفت: بنابراین تلاش می‌کنیم با فعال کردن اشتغال روستایی و خانگی شامل؛ صنایع دستی، قالیبافی، و... حدود ۵۰ رشته شغلی دیگر را با مهارت‌هایی که به آن‌ها آموزش داده می‌شود شرایط زندگی افراد را بهبود بخشیم، ضمن اینکه جایگاه مادر بودن حفظ شده و فرد دارای شغل خواهد شد و درآمدزایی خواهد داشت و در نهایت به خودکفایی می‌رسد.

ایران به استان خوزستان و مردمش بدهکار است

مرتضی بختیاری عنوان کرد: همه ما و ملت ایران مدیون خوزستان هستیم و به گردن تک تک ملت حق دارد، در سال‌های ۸ سال دفاع مقدس مردم در شهر‌های مختلف از جمله؛ خرمشهر، آبادان، بستان، دشت آزادگان، دزفول، اهواز و ... قهرمانانه و شجاعانه ایستادند و امروز سزاوار نیست که بگوییم این استان بالاترین نرخ بیکاری در کشور را دارد.

او با تاکید بر اینکه در دولت سیزدهم باید دست به دست هم دهیم و موضوع اشتغال را برای جوانان این خطه گرانبها با همکاری خیرین، نیکوکاران، سرمایه داران و بخش خصوصی رفع کنیم، بیان داشت: در حال حاضر در خوزستان ۹ هزار و ۴۲۵ کودک یتیم روزگار می‌گذرانند، این در حالی است که ۵۲ هزار و ۷۵۶ حامی داریم.

جمع آوری بیش از ۶۶ میلیارد تومان کمک‌های نقدی و غیرنقدی برای ایتام

بختیاری میزان کمک‌های نقدی و غیرنقدی حامیان ایتام در سال ۱۳۹۹ را ۶۶ میلیارد و ۹۲۴ میلیون تومان اعلام و اظهار کرد: در نیمه نخست سال ۱۴۰۰ نیز ۴۲ میلیارد تومان از سوی حامیان به ایتام و محسنین کمک جمع آوری شده است که این اعداد و ارقام علیرغم مشکلات اقتصادی نشان دهنده مهربانی بی حد و مرز نیکوکاران هستند.

به گفته رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور، مجموع کمک‌های مردمی در خوزستان شامل؛ زکات، فطریه، صدقات، کمک‌های هم افزایی برای تهیه کولر، جهیزیه و... در سال ۹۹ به بیش از ۳۰۵ میلیارد تومان رسیده است.

رشد ۴۲درصدی کمک‌های مردمی در نیمه نخست سال ۱۴۰۰

این مقام مسئول کمک‌های مردمی در نیمه نخست سال ۱۴۰۰ را ۱۹۳ میلیارد تومان را اعلام کرد و گفت: این رقم در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۴۲درصد رشد نشان می‌دهد و این پای کار بودن و همراه بودن مردم این استان علیرغم درگیر بودن با مشکلات اقتصادی و مالی را نمایان می‌کند.

مرتضی بختیاری ادامه داد: اگر در زمینه اشتغال هم خیرین و نیکوکاران و شرکت‌های بخش خصوصی پای کار بیایند و ما و کارگروه اشتغال و سایر مسئولان استان با هم همکاری و مشارکت داشته باشیم، قطعا میدان بزرگی برای اشتغال جوانان فراهم خواهد شد.

منازل کوی طاهر اهواز چه زمانی سنددار می‌شوند؟

او در خصوص آخرین وضعیت کوی طاهر اهواز و صدور سند برای منازل این منطقه بیان کرد: حدود ۶ ماه قبل معاونت حقوقی کمیته امداد و به همراه تیم ویژه به منطقه رفتند و بر اساس برنامه ریزی‌های انجام شده تا پایان امسال این موضوع خاتمه پیدا کند و اراضی آن تعیین تکلیف شوند، ضمن اینکه گزارشی در این رابطه تهیه شده و بخش قابل توجهی از ساکنان باید تحت حمایت قرار گیرند.

بختیاری با اشاره به مصوبه هیات دولت سیزدهم با حضور حجت الاسلام رئیسی، ریاست جمهور مبنی بر ایجاد ۵۰۰ هزار فرصت شغلی برای دهک‌های یک، ۲، ۳، ۴ و ۵ در سال ۱۴۰۱ از سوی کمیته امداد اشاره کرد و گفت: با یاری خداوند این مصوبه با جدیت انجام خواهد شد، البته شناسایی، اقدامات تخصصی و مطالعات آغاز شده و ان شاءالله در بودجه ۱۴۰۱ نیز اعتبارات در اختیار کمیته امداد قرار خواهد گرفت که بر اساس آن به همه افراد نیازمند اشتغال اعمم از مددجو و افراد عادی، تسهیلات اعطا می‌شود.

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور در رابطه مسکن به عنوان مصوبه دوم هیات دولت اظهار داشت: بر اساس طرح جهش تولید مسکن و مصوبه‌های راه و شهرسازی، ۳۶۰ هزار واحد مسکونی برای افراد تحت پوشش کمیته امداد در نظر گرفته شد و تلاش می‌کنیم تا ۴ سال آینده مددجوی فاقد مسکن و دارای مسکن نامناسب و نامتعارف نداشته باشیم.

ایجاد ۷ هزار مسکن مددجویی در خوزستان

به گفته مرتضی بختیاری؛ در خوزستان در گام اول ایجاد ۷ هزار واحد مسکونی به عنوان مصوبه سفر حجت الاسلام رئیسی به این استان به کمیته امداد ابلاغ شده و درصدد هستیم طی مدت ۲ سال این تعداد مسکن را احداث کرده و به مددجویان تحویل دهیم.

او عنوان کرد: البته این احتمال وجود دارد که در بحث تامین زمین با مشکلاتی مواجه شویم، ولی طرح را در شهر‌ها و روستا‌های دارای جمعیت کمتر از ۲۵ هزار نفر آغاز خواهیم کرد و امیدواریم با مشکل جدی روبرو نشویم.

بختیاری با بیان اینکه هیچگونه کارمزدی بابت اعطا ۱۰ میلیون تومان وام به متقاضیان دریافت نمی‌شود، اظهار داشت: ضمن اینکه اگر متقاضی وام مددجوی کمیته امداد است، نیاز به ضامن ندارد و همان کارتی مددجویی که مستمری را با آن دریافت می‌کند، برای دریافت وام کفایت می‌کند، اما اگر متقاضی تحت پوشش این نهاد نباشد، بر اساس ضوابط ابلاغی بانک مرکزی به صندوق قرض الحسنه امداد ولایت اقدام می‌کنیم.

او تصریح کرد: در سال ۱۳۹۹، ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به ۴۳۰ هزار نفر اعطا شده است که ۸۰ درصد افراد مددجویان کمیته امداد و ۲۰ درصد دیگر سایر افراد جامعه بودند.

آموزش خلبانی پهپادی به مددجویان

بختیاری تعداد افراد تحت پوشش کمیته امداد خوزستان را ۸۲ هزار و ۷۱۹ خانوار عنوان کرد و گفت: افراد دریافت کننده تسهیلات تا ۳ سال تحت پوشش و نظارت هستند تا علاوه بر خودکفایی، اقساط وام دریافتی را بپردازد، سپس مستمری قطع می‌شود، البته همچنان تحت حمایت می‌ماند، کما اینکه در جریان شیوع کرونا شاهد از بین رفتن بسیاری از مشاغل شامل؛ دستفروشی، رستوران‌ها و ... هستیم.

او به ارائه آموزش خلبانی پهپادی و ارائه مدرک به آن‌ها با انعقاد قرارداد با یکی از شرکت‌های دانش بنیان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر هر ۳ نفر تحت پوشش با تهیه پهپاد مزارع بزرگ در استان‌های بزرگ از جمله؛ خوزستان، مازندران، گلستان، فارس و... را سمپاشی و کودپاشی می‌کنند.

برنامه ریزی برای ۳۰۰ هزار اشتغالزایی در سال ۱۴۰۰

رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور با بیان اینکه تعدادی از افراد تحت پوشش از کار افتاده هستند و حمایت از آن‌ها تا آخرین نفس‌ها ادامه دارد، اظهار کرد: مصمیم در استان خوزستان سهم اشتغال و مسکن را افزایش دهیم تا نرخ بیکاری را بشکنیم، این در حالی است که پارسال ۳۳ درصد معادل ۱۹۷ هزار اشتغال از سوی این نهاد حمایتی ایجاد شده که است و برای امسال نیز ۳۰۰ هزار اشتغالزایی در نظر گرفته ایم و تلاش می‌کنیم این رقم را محقق کنیم.

انتهای پیام/ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار