خبرها از آغاز توزیع عادلانه ارز ترجیحی در سیستم تخصیص ارز به نهاده های دامی در کشور حکایت دارند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، از فروردین سال ۹۷ با افزایش قیمت دلار، دولتمردان تصمیم به تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات، اتخاذ کردند تا بتوانند دریچه های فساد را ببندند، هر چند این طرح از همان ابتدا مخالفان زیادی داشت.

بسیاری از کارشناسان و دست اندرکاران بخش کشاورزی معتقد بودند که با اعمال این سیاست نه تنها مدیریت بازار ارز به حاشیه رانده شد بلکه به قدری دروازه‌های سودجویی در بازار ارز و تجارت باز شد که دولت در مرداد ماه سال ۹۷ با عقب نشینی از تصمیم خود  اعلام کرد که صرفا ۲۵ قلم کالا مشمول ارز ترجیحی است.

با استمرار باز شدن دریچه های سودجویی و محدودیت‌های ارزی دولت، در ادامه لیست اقلام مشمول دریافت ارز ترجیحی کوچک‌تر و در نهایت محدود به ۶ گروه کالایی شامل جو، ذرت، گندم، روغن خام، دارو، تجهیزات پزشکی و انواع دانه های روغنی شد، زیرا با محدود شدن لیست اقلام وارداتی با تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی، نه تنها جلوی سودجویی ها گرفته نشد بلکه  راه های دور زدن محدودیت ها هر روز راه های جدیدتر پیداکرد.

از ماه ها پیش با روی کار آمدن دولت سیزدهم بارها موضوع توزیع عادلانه ارز ترجیحی مطرح شد و مسئولان اقتصادی طی ماه های اخیر بدنبال اتخاذ سیاست های جایگزین بودند تا این موضوع ضربه ای به اقتصاد و تولید وارد نکند.

 آحاد جامعه و تولیدکنندگان از سیاست های جایگزین، اعلام تغییر روند تخصیص یکباره نهاده دامی نگرانی هایی از آینده بازار و تولید ایجاد کرده است.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا درباره آخرین جزئیات حذف ارز ترجیحی نهاده دامی و راهکار جلوگیری از کاهش سرانه مصرف محصولات پروتئینی و تولید با خبر شویم:

ارز ترجیحی به نهاده دامی از اول دی داده نمی شود

علی اسداله زاده عضو هیئت مدیره انجمن تخصصی توزیع کنندگان نهاده های دامی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: تابه امروز هدفمندسازی توزیع ارز ترجیحی اتفاق نیفتاده است، اما به واردکنندگان اعلام کردند که ۳۰ آذر آخرین روز اعلام میزان نهاده رسوبی در بنادر است چرا که دیگر از اول دی ارزی به نهاده دامی داده نمی شود.

وی افزود: هم اکنون هزاران تن نهاده دامی در بنادر موجود است که ارز ترجیحی گرفتند و این گونه نیست که به یکباره قیمت گوشت قرمز و مرغ آزاد شود.

اسداله زاده ادامه داد: بنابر جلسه ای که با وزیر جهاد کشاورزی داشتیم، پیشنهاد دادیم که تغییر روش تخصیص ارز ترجیحی بتدریج اتفاق بیفتد، بدین منظور ابتدا یارانه ۵ دهک پایین جامعه داده می شود و سپس نیمی از ارز نهاده های دامی تغییر و نیمی دیگر با ارز دولتی تامین می شود تا جهش قیمتی در بازار رخ ندهد.

این مقام مسئول گفت: برآوردها حاکی از آن است که در سه ماه باقی مانده تا پایان سال مجموع نرخ ارز تخصیصی نهاده دامی و دیگر کالاها تغییر کند.

عضو هیئت مدیره انجمن تخصصی توزیع نهاده های دامی در واکنش به تعطیلی واحدهای مرغداری با حذف یکباره نهاده دامی، گفت: در شرایط کنونی هیچ مرغداری واحد تولیدی خود را تعطیل نکرده چرا که مرغدار همچنان از سامانه بازارگاه نهاده خود را خریداری می کند و این احتمال وجود دارد که نیمی از سهمیه نهاده مرغدار از این ماه داده نشود.

اسداله زاده درباره تاثیر تغییر روش تخصیص ارز بر بازار مصرف محصولات پروتئینی گفت: با تغییر روش تخصیص ارز پیش بینی تورم بخشی می شوداما نکته حائز اهمیت اینجاست که سرانه مصرف بی حد افزایش یافته است به طوریکه سرانه مصرف مرغ به ۳۶ کیلو در کشور رسید، درحالیکه مصرف جهانی ۲۴ کیلوست.

این مقام مسئول ادامه داد: با تخصیص ارز ترجیحی به واردات نهاده علاوه بر افزایش سرانه مصرف بالاتر از حد استاندارد شاهد قاچاق و آسیب های آن به تولید هستیم که حذف ارز به نفع تولیدکننده و مصرف کننده است.

وی گفت: با تخصیص ارز ترجیحی به دلیل کیفیت پایین نهاده شاهد کاهش ضریب تبدیل هستیم درحالیکه با آزادسازی، رقابت ایجاد می شود که این امر در ارتقای ضریب تبدیل نقش بسزایی دارد.

حسن عباسی معروفان سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: دولت تدابیری مبنی بر افزایش قیمت خانوار و تامین نقدینگی بصورت تسهیلات برای بار اول اتخاذ کرده تا تولید دچار چالش نشود‌.

سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد با تاکید بر تغییر تدریجی تخصیص ارز ترجیحی گفت: با توجه به رانت و فساد تولید داخل اکثر مسئولان بر این باورند که حمایت ها باید به روش دیگری انجام شود تا انگیزه تولید از دست نرود.

وی ادامه داد: با تغییر روش تخصیص ارز دولتی و تبدیل آن به نرخ نیمایی، قیمت یک‌کشتی نهاده دامی از ۸۰ تا ۹۰ میلیارد تومان به ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان می رسد که این امر بیانگر افزایش نقدینگی و اتخاذ دستورالعمل لازم از سوی بانک مرکزی است تا تولید کشور دچار چالش نشود.

به گفته این مقام مسئول، در شرایط فعلی که دهک های پایین خانوار با نرخ های موجود در تامین مایحتاج خود دچار مشکل هستند، با توزیع عادلانه ارز و گرانی ها مشکلات چند برابر می شود. هرچند مسئولان تدابیری مبنی بر افزایش یارانه به ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تومان خانوار یا ارائه تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی اتخاذ کرده است.

وی ادامه داد: با توزیع عادلانه ارز ترجیحی و اتخاذ تدابیر کارشناسی جای هیچ گونه نگرانی مبنی بر گرانی اقلام نیست‌.

کاهش تقاضا و افزایش قیمت جوجه سنخیتی با یکدیگر ندارد

 محمدعلی کمالی سروستانی مشاوراتحادیه مرغداران گوشتی درگفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان،گفت: تابه امروز تغییر روش تخصیص ارز به نهاده دامی رسما اعلام نشده است.

وی در واکنش به موضوعات مطرح شده پیرامون کاهش تقاضا برای جوجه ریزی و افزایش نرخ جوجه در بازار گفت: با کاهش تقاضا برای جوجه ریزی، قیمت جوجه افزایشی ندارد.

کمالی سروستانی ادامه داد: دولت قصد ندارد یارانه نهاده دامی را حذف کند، بلکه در نظر دارد که محل تزریق یارانه را تغییر دهد یعنی به جای پرداخت یارانه به حلقه اول تولید به مصرف کننده پرداخت می کند.

به گفته این مقام مسئول، دولت از ماه ها قبل باید تمهیداتی برای تولیدکننده و مصرف کننده اتخاذ کند تا تولید دچار چالش نشود.

به گفته وی، با تغییر نرخ ارز نهاده های دامی، هزینه تولید افزایش می یابد که دولت باید آن را جبران کند، در غیراین صورت مرغداران به جهت تامین نقدینگی دچار مشکل می شوند.

مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: اگر دولت تمهیداتی همچون افزایش یارانه یا توزیع کالابرگ اتخاذ کند تا قدرت خرید کاهش نیابد.

وی گفت: با تغییر روش تخصیص ارز ترجیحی، ریال مورد نیاز برای تامین نهاده های دامی ۳ تا ۴ برابر می شود که با این وجود از قبل باید تسهیلات ارزان قیمت سهل الوصول با نرخ بهره ۲ تا ۳ درصد در اختیار تولیدکننده قرار گیرد تا بتواند به تولید ادامه دهد.

کمالی سروستانی گفت: در ارتباط با مصرف کننده از طریق کارت معیشتی یا افزایش یارانه جبران شود تا مصرف مرغ کاهش نیابد که سلامت مردم دچار آسیب شود.

روز گذشته، رئیس جمهور برای تاکید بر اهمیت معیشت و سفره عموم مردم خود در جلسه ستاد تنظیم بازار حاضر شد. جلسه ای که مدیریت آن با معاون اول رئیس جمهور است.

او در این نشست به اهمیت تامین به موقع با قیمت مناسب کالاهای اساسی تاکید کرده و به تمام بازوهای اجرایی برای رصد روزانه بازار دستور پیگیری داد.

فاطمی امین وزیر صمت نیز در تشریح این جلسه می گوید: وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت و نهادهای استانی همگی برای نظارت بر تامین اقلام اساسی به ویژه ۱۵ قلم اصلی معیشت مردم بسیج هستند. از هفته آتی نرخ ۱۵ قلم کالا اساسی باید بر اساس تولید کارخانه روی محصولات درج شود. 

بررسی ها پس از تغییر روش تخصیص ارز به اقلام اساسی و همچنین تامین یارانه جبرانی آن توسط خبرنگاران باشگاه خبرنگاران جوان ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۰ ۲۸ اسفند ۱۴۰۰
بخدا با این کارشون کلک دامداری ها را کندن،،با این بازارگاه.هشون،،دام آینده باید بری سر قبرش فاتحه بخونی،،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۸ ۰۷ اسفند ۱۴۰۰
بخدا اگر ارز 4200حذف بشه،،دامداربایدحداقل دام زنده راکیلویی 120بفروشه،،وگرنه،،کلا از بین میره،،چرا که همین حالا از بین رفته،،من امسال یه کیلو جو گیر دامهایم نیومد،،معلوم نیست چکار میکنن،،با این فکرهای بیهوده .یا نمی‌فهمند یا نفهمند،،ای خدا بداد دامدار برس،،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۷ ۲۳ بهمن ۱۴۰۰
چرا روح میگیرید بگید،،ای مردم دامداری نکنید،دولت دامداری نمیخواد،منتها،روحش نمیشه بگه،
Iran (Islamic Republic of)
یی
۲۱:۵۵ ۰۲ دی ۱۴۰۰
چرا مزخرف میگین ؟؟؟من مرغدارم و ۶۰ میلیوم اجاره دادم برااین دوره که الان دیگه نمیتونم جوجه بریزم این شر ورها چیه که خودتونو توجیه میکنین ! من مرغی که ۱۷۰ هزار خرجش کنم چند تمن باید بفروشمش ؟؟اصلا کی بخردش ؟؟؟ مهمتر از همه من از کجا سرمایه مو جور کنم که یهو هزینه ها ۸ برابر شده؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۵ ۰۲ دی ۱۴۰۰
با سلام
همه اینایی که نظر دادن به فکر شفافیت هستند
ولی من دامدار به فکر دام هام هستم که چند وقت دیگه تلف میشن چون دیگه توان خرید نهاده نداریم قبل حذف ارز نیمایی تعاون های جهاد کشاورزی دیگه نهاده ای ندادن با یارانه ۱۵۰ تومانی شکم بچه مونو سیر کنیم یا شکم دام و واقعا مردم مسخره کردن
دام تلف شده به جهنم با این یارانه برا ده روز نمیشه نون خالی خرید برا خوردن چه برسه برنج روغن و...
چرا مردم ایرانو به این روز انداختین واقعا شماهایی که الان تو هست دولت یا مجلس هستین تا حالا دق دقه نون شبتون داشتین که مارو درک کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۱ ۰۲ دی ۱۴۰۰
مرگ به این زندگی مرگ به این رفاه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۳ ۰۲ دی ۱۴۰۰
با سلام . همه مردم قبول دارند و ایمان اورده اند که حکومت اسلامی ایران همان حکومت حضرت علی است و ولی فقیه همان علی زمان است . حضرت علی با علمی که خداوند به او داده بود از تمام چیزها اگاه بود . والان این سامانه ها هستند که این امکان را به علی زمان می دهد که بدون واسطه از تمامی مسایل مربوط به حکومت اسلامی اگاه شود . این برای مردم عادی پذیریغته شده است گویا مدیران بعد از چهار ده این موضوع در هاله ای از ابهام قرار دارد . مثلا سامانه حقوق این امکان را برای ولی فقیه یعنی همان علی زمان می دهد که از میزان حقوق کارگزان حکومت اگاه شود . اما هنوز گویا 1300 دستگاه که مانند وزارت نفت . دانشگاه امام صادق و بعضی از مدیران دستگاه های جرایی هنوز علاقه ای ندارند که اطلاعات انها در سامانه ملی حقوق ثبت شود . بعد از چهار دهه این جای تعجب است . ویا هنوز مدیران وزارت اقتصاد . کمرگ دوست ندارند سامانه ملی مالیات و اطالاعات موجودی کالا و اجناس در انبارها و گمرک در سامانه ملی تجارت ثبت شود . وقتی سامانه ها اجرا نشود معلوم است که نایب امام زمان همان علی زمان و ولی فقیه اطلاع کامل نخواهد داشت . گویا اینها فکر می کنند این اگاهی متخص امامان است . جالب است در سخنرانی ها همه شان تاکید دارند که این حکومت اسلامی همان حکومت حضرت علی است ولی در عمل چرا به سامانه ها ایمان ندارند . معلوم نیست بنظر می رسد باید صبر کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۸ ۰۲ دی ۱۴۰۰
سلام از مجلس شورای اسلامی،دولت،بیت رهبری میخواهیم فکری به حال اشتغال چندمیلیون فارغ التحصیل دانشگاهی بیکار لیسانس و فوق لیسانس،سربازی رفته،عضو خانواده ایثارگر،بسیجی و شورای پایگاه می‌کرد که هر چه دارند از امنیتی هست که این عزیزان فی سبیل الله براشون درست کردند،اینها نه کاری دارند،نه خانه ای،نه خودرویی،حداقل دولت دومیلیارد تومن وام بانکی بدون سود و بدون ضامن به این عزیزان بدند،چون هیشکی ضامن یک بیکار نمیشود.علم بهتر است یا ثروت،عدالت برای همه مردم ایران.نصیروندگرمی.با تشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۶ ۰۲ دی ۱۴۰۰
چه خوش اشتها !!! دولت باید نقدینگی را کم کند نه این که نقدینگی بیشتر شود و در نتیجه تورم چند برابر گردد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۸ ۰۲ دی ۱۴۰۰
زحمت خوندن متن رو کسی به خودش نمی ده تبارک الله به مردم فهیم ایران که اینقدر فهم و شعور دارن که متن رو نمی خونن میان نظر می دن این اوج شعور است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۷ ۰۲ دی ۱۴۰۰
واقعا ممنونم از تلاش ها دولت آقای رئیسی امروز ران مرغ در شیراز حدود 26 هزارتومان مغازه ها میفروختند که واقعا نشانه تلاش های موثر شبانه روزی مسئولان هست خدا خیرتون بده در بقیه امور هم همینجور جهادی کار کنید دعای خیر مردم هم پشت پناهتون خواهد بود
Iran (Islamic Republic of)
..
۱۳:۴۲ ۰۲ دی ۱۴۰۰
آره وقتی از جیب دامدار بهت یارانه بدن خدارو شکر میکنی
Iran (Islamic Republic of)
فرزاد
۱۴:۰۵ ۰۲ دی ۱۴۰۰
یعنی خاک تو سرت واسه نتیجه گیریت
ران مرغ 26000
شما چند ماه دیگه قدرت خرید پای مرغم نخواهی داشت
همین الان واحد‌های مرغداری و مخصوصا دامداری ورشکست شدن
اگه دولت کاری نکنه و تدبیری نکنه همه روستاییان به شهر هجوم میبرن
و دامداری صنعتی هم که دیگه فاتحه شوند رو خوندن
فقط از خدا می‌خوام یه شعور و عقل درست حسابی به مردممون بده
بجا این که از دولت بخوان به مشکلات رسیدگی کنه تملق و چاپلوسی میکنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۰ ۰۲ دی ۱۴۰۰
تخم مرغ امروز خریدم دانه ای۱۹۰۰ سینه مرغ بسته بندی یک کیلوهشتصدگرم نوددوهزارتومان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۲ ۰۲ دی ۱۴۰۰
یعنی ، میفرمایید منابع ارزی مملکت را به تاراج بدهند ؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
سعید عاقلی
۱۶:۳۷ ۰۲ دی ۱۴۰۰
من سوپر مارکت دارم دیروز تخم مرغ کارتونی ۲۴۰خریدم امروز ۳۳۰بود چه زحمتی دقیقا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۸ ۰۲ دی ۱۴۰۰
ما گرسنه ایم ، لباس و غذا نداریم ، خونه نداریم گرانی و تورم امان مان گرفته . هر سال ده بار گرانی و تورم می شود و اکنون دیگر روزانه شده . مگر درآمد مردم روزانه افزایش می یابد .؟ در حالی که قیمت اجناس روزانه و ساعتی شده .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۸ ۰۲ دی ۱۴۰۰
به نزدیک ترین کمیته امداد مراجعه کن ، یا برو سرکار با همین سیستمی که اومدی این پیام رو گذاشتی توی نرم افزار دیوار بگرد راحت کار پیدا کن البته اگر عرضه شو داری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۷ ۰۲ دی ۱۴۰۰
شما که نه پول داری نه غذا داری نه مسکن داری چطور هم گوشی داری و هم اینترنت داری هم وقتش رو داری(یعنی اینقدر بیکاری) که بیایی اینجا نظر بدی برو یکی دیگه رو سیاه کن
Iran (Islamic Republic of)
کامران
۱۳:۲۷ ۰۲ دی ۱۴۰۰
برادر من من نمی دونم شما مسلمانی یا نه ولی خواهشنا حرف بد به روحانیت نزن روحانیت هیچ مقصر نیست مشکل از تحریمها و نابسامانی بازار و ارز و مدیریت ضعیف دولتهاست با فحش دادن کاری درست نمی شوذ دردتون را می شناسم من هم کاسبم و مغازه دارم دیروز کارتون تخم مرغ گرفتم 250 تومن الان رفتم گرفتم 330 هزار تومن باید یکم مردم صبور باشن تا اوضاع درست بشه و بازار از التهاب بیفته والله این وسط روحانیت بی تقصیرن هر چی هست فشار دشمنان ایرانه
Iran (Islamic Republic of)
بنده خدا
۱۳:۳۷ ۰۲ دی ۱۴۰۰
سلام اگر انداز یه سر سوزن میفهمیدی اینور جواب هموطنت را نمیدادی
خود من یه دامدارم با ای وضع پیش اومده بیچاره مون کردن تو چی میدونی ک اینجوری جواب میدی؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۸ ۰۲ دی ۱۴۰۰
مسئولین کمر همت بستن که ملت رو سکته بدن. معلوم نیست دارن چیکار میکنن تکلیفشون با خودشون معلوم نیست فقط میخوام مردم آزاری کنند فک میکنن اگه ارز آزاد بشه بنزین آزاد بشه که دارن انجام میدن فک میکنن مردم خوابن میگن برای اجرای عدالت به هر کد ملی 20 ل بنزین دولتی میدیم و این به نفع همه هستش در حالی که خوب میدونن این یه سیاست کثیف برای آزاد کردن بنزین هستش و با این کار همه چیز گرون میشه و وﺽعیت اقتصادی بدتر بدتر بدتر میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۰ ۰۲ دی ۱۴۰۰
معلومه اصلا توی ایران زندگی نمیکنی استاد بزرگ!!!! نمیدونم توی کدوم کمپی ولی اگر سواد داری اول با دقت بخون خبرها رو بعد اظهار فضل کن!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۶ ۰۲ دی ۱۴۰۰
هر دو ماه برای هر گاو ۲۰ کیلو کنسانتره میدن ۲۰ کیلو رو یک گاه توی ۲ روز میخوره.دامدار رو بیچاره کردن.صادرات دام رو ازاد کنید دامدار بتونه دامش رو خودش صادر کنه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۱ ۰۲ دی ۱۴۰۰
آزاد کردن کردن چند روز پیش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۲ ۰۲ دی ۱۴۰۰
عمده تخم مرغ مصرفی مردم در کارخانجات بزرگ کیک مصرف میشه انم ارز 4200تومانی مردم .،مصرف این کارخانه ها که دست به مواد غذایی مردم هس مردم بیچاره زیاد مصرف نمیکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۸ ۰۲ دی ۱۴۰۰
سلام از مجلس شورای اسلامی،دولت،بیت رهبری میخواهیم فکری به حال اشتغال چندمیلیون فارغ التحصیل دانشگاهی بیکار لیسانس و فوق لیسانس،سربازی رفته،عضو خانواده ایثارگر،بسیجی و شورای پایگاه می‌کرد که هر چه دارند از امنیتی هست که این عزیزان فی سبیل الله براشون درست کردند،اینها نه کاری دارند،نه خانه ای،نه خودرویی،حداقل دولت دومیلیارد تومن وام بانکی بدون سود و بدون ضامن به این عزیزان بدند،چون هیشکی ضامن یک بیکار نمیشود.علم بهتر است یا ثروت،عدالت برای همه مردم ایران.نصیروندگرمی.با تشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۷ ۰۲ دی ۱۴۰۰
عزیزم وام میلیاردی برای بچه های بالاست نه قشر پایین .. وام ازدواج میخوای بگیری باید هفت خوان رستم رد کنی عزیزم اینجا ایران هستش ...بی عدالتی توسیستم اداره کشور موج میزنه
Iran (Islamic Republic of)
جلال
۰۸:۱۷ ۰۲ دی ۱۴۰۰
به.خدا.این.اقایان.به.فکرملت.نیستند‌همین.دیرور.رفتم.درب.مغازه.تخم.مرغ.بخرم‌دانه.ای.دوهزارتومان..میگم.جرا.میگه.ارز۴۲۰۰.نمیدن.تخم.مره.گران.شده‌یعنی.شانه.ای.۶۰هزارتومان.به.داد.مردم.برسی.قبل.ازاینکه‌.اتفاقی.بیفتد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۰ ۰۲ دی ۱۴۰۰
تنظیم بازار سایت بازرگام شانه ایی 45 هزار تومان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۹ ۰۲ دی ۱۴۰۰
سایت بازرگام تخم مرغ تنظیم بازار ۴۵ هزار تومان شانه ایی
آخرین اخبار