آنچه برای سلامت قلب لازم است

پیروی از رژیم غذایی مناسب می‌تواند از بسیاری از بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری کند.

دکترای تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: بیماری‌های قلبی عروقی گروهی از اختلالات مربوط به قلب و عروق خونی هستند که عامل اصلی مرگ و میر در سطح جهان محسوب می‌شوند.

به گفته مهسا مؤذن، با اصلاحات رفتاری همانند پیروی از رژیم غذایی مناسب، حفظ وزن مطلوب، تحرک بدنی کافی و پرهیز از مصرف دخانیات می‌توان از بسیاری از بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری کرد.

رژیم غذایی

او می‌گوید: برای کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی باید نوعی از الگوی غذایی انتخاب شود که بر مصرف سبزی ها، میوه‌ها و غلات سبوس دار تأکید می‌کند.

دکترای تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: همچنین این الگوی غذایی باید حاوی محصولات لبنی کم چرب، پروتئین‌های گیاهی یا پروتئین‌های حیوانی کم چرب، ماهی، روغن‌های گیاهی غیرگرمسیری و آجیل بدون نمک باشد.

او می‌گوید: از طرفی مصرف روغن‌های گیاهی گرمسیری (همچون روغن نارگیل، روغن پالم و روغن هسته پالم)، کربوهیدرات‌های تصفیه شده، نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر و گوشت‌های قرمز و فرآوری شده باید محدود شود.

قلب

حفظ وزن مطلوب و انجام فعالیت فیزیکی

موذن گفت: برای پیشگیری از افزایش وزن یا رسیدن به وزن مطلوب باید بین مصرف انرژی و فعالیت بدنی تعادل ایجاد شود. برای رسیدن به این هدف باید در بیشتر روز‌های هفته دست کم ۳۰ دقیقه فعالیت استقامتی با شدت متوسط یا ۱۵ دقیقه فعالیت استقامتی شدید داشت.

چربی اشباع و چربی ترانس

او گفت: دریافت چربی اشباع شده باید به کمتر از ۷ درصد کل کالری و چربی ترانس به کمتر از یک درصد کل کالری کاهش داده شود.

این متخصص تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: برای این هدف باید مصرف روغن‌های جامد (هیدروژنه یا غیر هیدروژنه) و غذا‌های سرخ کردنی بسیار محدود شده و به جای آن از روغن‌های حاوی اسید‌های چرب اشباع نشده همانند ماهی‌های چرب غنی از امگا ۳ (همچون ماهی قزل آلا، سالمون، خال مخالی و شاه ماهی)، آووکادو، مغزها، روغن‌هایی همچون روغن زیتون و روغن کانولا استفاده شود.

سدیم

او می‌گوید: مصرف سدیم باید به ۱۵۰۰ میلی گرم در روز محدود شود. برای رسیدن به این هدف باید غذا‌های فرآوری شده و کنسروی، گوشت‌های دودی شده، ترشی‌ها و خیارشور محدود شده و غذا‌های کم نمک یا بدون نمک انتخاب و تهیه شود.

موذن گفت: سایر ادویه‌ها (بدون افزودن نمک) می‌تواند عطر و طعم غذا‌ها را بهبود بخشد. سعی شود بیشتر از سیر، زنجبیل، ریحان، زیره، فلفل، لیمو، نعناع و آویشن استفاده شود.

این متخصص تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: برعکس طعم دهنده‌ها و سس‌هایی که اغلب سرشار از سدیم هستند مانند سس سویا، سس‌های استیک و کباب، خردل و کچاپ که توصیه می‌شود محتوای سدیم روی برچسب‌های غذایی نیز بررسی شود.

دخانیات

او گفت: برای کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی، باید از مصرف هر نوع دخانیات خودداری کرده و از قرار گرفتن در معرض دود سیگار و سایر دخانیات پرهیز شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.