محمد امین در نشست خبری گفت: موضوع اصلی پروژههای حوزه عمرانی شهر شیراز و توزیع آنها براساس مسئله محوری است و تأثیرگذاری آن موجب میشود تا پروژهها براساس اولویت بندی اجرا شوند.
او گفت: پروژههای شهری در سه گروه بزرگ مقیاس با تأثیر شهری و استانی، متوسط و کوچک مقیاس در سطح شهرداریهای مناطق اجرا میشوند.
امین گفت: در حوزه مناطق نیز با تقسیم بندی پروژهها به دو گروه شاخص و وظیفهای، تعداد ۲۲۰ پروژه شاخص در مناطق یازده گانه شناسایی و احصاء شدند و هدف گذاری برای اجرای آنها تا پایان سال ۱۴۰۴ تعیین شده است و مقرر شده تعداد ۵۰ پروژه شاخص تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد که از این تعداد، ۲۶ پروژه تکمیل و آماده افتتاح هستند.
این مقام مسئول به میزان ارزش ریالی این پروژهها اشاره و با بیان اینکه براساس برآورد انجام شده اعتبار مورد نیاز این پروژهها بالغ بر ۷ هزار میلیارد تومان با برآورد تورم فعلی است، گفت: این در حالیست که در جهت تکمیل پروژههای بزرگ مقیاس در حوزه عمرانی، نیازمند ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار هستیم.
او گفت: تعداد پروژههای بزرگ مقیاس ۷۱ پروژه است که اجرای پل روگذر احمد ابن موسی (ع)، تقاطع نواب صفوی، پروژه زیر گذر گویم و کمربندی ۵۵ متری جنوب شهرک حافظ در جهت کاهش ترافیک شمال وشمال غرب شیراز و اجرای سه بزرگراه شهید استوار و شهید سلیمانی و آیت اله حائری از جمله آنهاست.
امین گفت: باتوجه به اینکه یکی از مشکلات شهر شیراز در حوزه ترافیک است این معاونت در حوزههایی همچون رفع مشکل کمربندی جنوب و جنوب شرق شیراز ورود کرد که در این راستا اجرای ۸ تقاطع در کمربندی در دستور کار قرار گرفت که اجرای ۳ تقاطع در تعهد راه و شهرسازی و احداث دو تقاطع در تعهد شهرداری است.
معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز به دیگر پروژههای اجرایی شاخص همچون پارک منظرهای شیراز در مجاورت بام سبز و تکمیل باغ ایرانی، پارک کوهستانی دراک و تکمیل پارک مادر اشاره کرد و گفت: احداث ساختمانهای آتش نشانی به عنوان یکی از اولویتهای اصلی است و در این راستا ساخت مجدد و مقاوم سازی ۸ ایستگاه آتش نشانی در دستور کار است.
امین همچنین گفت: ساختمان آتش نشانی شهرک گویم نیز تا پایان سال جاری به بهره برداری میرسد.
معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز گفت: ساماندهی رودخانههای شهر شیراز یکی دیگر از اقدامات اجرایی است و باتوجه به اینکه یکی از معضلات شهر شیراز آبگرفتگی معابر سطح شهر میباشد این اهتمام در مجموعه شهرداری صورت گرفت تا طرح جامع ساماندهی آبهای سطحی شهر شیراز در دستور کار قرار گیرد و باتوجه به اینکه این طرح زمانبر بود مقرر شد تا ابتدا طرح بازنگری این موضوع در مرحله مقدماتی انجام شود.
امین گفت: در این راستا همچنین طرح ساماندهی رودخانه چنار راهدار و رودخانه خشک نیز انجام و بهسازی و زیبا سازی و اجرای پل شیشهای بر روی آن در دستور کار است.
این مقام مسئول همچنین به پروژه سینمایی و سالنهای آمفی تئاتر اشاره کرد و گفت: پروژه پردیس سینمایی جوان ابنیه آن آماده است اما تأسیسات آن هنوز کامل نیست و باتوجه به اینکه این مجموعه دارای ۹ سالن است اواخر سال گذشته یکی از سالنهای آن تکمیل شد و امید است تا پایان امسال مابقی عملیات اجرایی این پروژه اتمام و به بهره برداری برسد.
معاون فنی و عمرانی شهرداری شیراز همچنین در پایان این نشست گفت: ظرف یکماه آینده روز شمار ساخت و اتمام تعدادی از تقاطعات سطح شهر نصب خواهد شد.
علی اکبر سلطانی رییس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک و عمران شورای اسلامی شهر شیراز نیز در راستای آخرین اقدام انجام شده در خصوص ایمن سازی کمربندی جنوب شیراز، گفت: تعهداتی که مربوط به شهرداری است از سه ماه گذشته عملیات اجرای آنها آغاز شده است و باتوجه به اینکه یکی از مطالبات جدی مردم شهر شیراز در خصوص کمربندی میباشد، شهردار جدید این نوید را داده است که امسال ایمن سازی کمربندی جنوب به جد دنبال میشود.
او با بیان اینکه بدنبال آن هستیم تا پس از برگزاری مراسم معارفه شهردار جدید، جلسات با استانداری در خصوص تعیین تکلیف محورها صورت گیرد، افزود: باتوجه به دستور استاندار فارس در خصوص واگذاری این محور، این کار هنوز به صورت عملیات اجرایی و عمرانی در نیامده است و تنها به صورت خبری بوده است و امید است تا یکماه آینده اقدامات لازم با حضور شهردار جدید و کمیسیون عمران شورا انجام شود.
سلطانی به حوزه قطار شهری اشاره کرد و با بیان اینکه در این حوزه اتفاقات ویژه تری دنبال میشود، گفت: در تلاشیم تا خط ۲ مترو در سال جاری تکمیل شود و قابلیت بهره برداری داشته باشد.
او گفت: در حوزه ترافیک نیز طرح مطالعات جامع شهر شیراز در حال بررسی و جمع بندی است و امید است این حوزه که زیر ساخت و زیر بنا اقدامات عمرانی است با کار کارشناسی دقیق، علمی و تصویب شده اجرایی شود.
این عضو شورای شهر با اشاره به اینکه طرح جامع مطالعات شهر شیراز در سه قسمت مطالعات طرح جامع براساس اطلاعات، مدل سازی براساس مدلهای مطالعات ترافیکی شهر و روشهای اجرایی ترافیکی شهر به تصویب خواهد رسید، گفت: امید است تا پایان آبان ماه این سه موضوع جمع بندی و به تصویب برسد.
طرح ۷۷۷ یا طرح حمل و نقل همگانی از دیگر موضوعاتی بود که سلطانی به آن اشاره کرد و گفت: با تصویب این طرح نحوه توزیع امکانات حمل و نقل عمومی بررسی و مطالعه خواهد شد و امید است تا پایان سال جاری این طرح به تصویب برسد تا بتوانیم حوزه حمل و نقل همگانی را با کار کارشناسی شده در جهت ارائه خدمات مطلوبتر به مردم ارائه بدهیم.
این عضو شورا در خصوص اقدامات حوزه عمرانی گفت: باتوجه به رشد بودجه، اعتبارات بسیار خوبی به مبلغ ۱۲ هزار میلیارد به پروژههای کوچک در مناطق تا پروژههای بزرگ در سطح شهر به این حوزه اختصاص یافت.
سلطانی همچنین گفت: با سه شرکت بزرگ سه تفاهم نامه به ارزش ۱۷ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان منعقد شده است که میتوانیم در پروژههای حوزه عمرانی و گردشگری شهری توسعه بسیاری داشته باشیم.
بدهکاری پیمانکاران از دیگر موضوعاتی بود که رییس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک و عمران شورا به آن اشاره کرد و افزود: در حال حاضر وضعیت مالی شهرداری در حوزه پیمانکاران وضعیت مطلوبی نیست و به دلیل عدم تأمین منابع مالی در حوزه عوارضی و ساخت و سازها شهرداری در نقدینگی مالی دچار مشکل است. اما اکثر بدهکاران را پیمانکارانی تشکیل میدهند که به صورت کلان کار نمیکنند، اما تدابیر مختلفی طی دو هفته گذشته با حضور شهردار منتخب صورت گرفت که تا یکماه آینده موضوع منابع مالی حل شود و با تزریق بهینه به پروژهها بتوانیم مشکل پیمانکاران را به سرانجام برسانیم.
سلطانی همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگاران در خصوص اجرای تقاطع جام جم، گفت: مشکل با دستگاه امنیتی رفع شده است و امید است مجموعه صدا و سیما با استقرار مدیر کل جدید همراهی بیشتری در اجرای این پروژه داشته باشد و این پروژه نیز همچون پروژه کمربندی شیراز یکی از موضوعاتی است که بایستی در استانداری به صورت ویژهتر دنبال شود و در صورت رفع مشکلات میان صدا و سیما و دانشگاه فاز دوم اجرایی آن آغاز خواهد شد.