رتبه بندی تایمز ۲۰۲۳ دانشگاههای جهان شامل ۱۷۹۹ دانشگاه در ۱۰۴ کشور و منطقه است که این گستردگی، آن را به یکی بزرگترین و متنوعترین رتبهبندیهای دانشگاهی تا به امروز تبدیل کرده است.
این رتبهبندی به صورت موضوعی و برای رشتههای گوناگون نیز منتشر میشود. ملاک رتبه بندی موضوعی نیز بر اساس معیارهای رتبه جهانی تایمز است که در آن ۱۳ شاخص با دقت مورد بررسی قرار گرفته است و عملکرد یک دانشگاه یا موسسه آموزش عالی را در چهار حوزه شامل: "آموزش"، "تحقیق"، "انتقال دانش" و "چشم انداز بین المللی" ارزیابی میکند. اما روششناسی برای مطابقت با رشتههای حوزه بالینی و بهداشت نیز مجددا تنظیم شده است.
جدول امسال شامل ۱۰۰۱ دانشگاه است که نسبت به ۹۲۵ دانشگاه در سال گذشته از نظر تعداد افزایش یافته است.
در رتبهبندی موضوعی رشتههای "حوزه بالینی و بهداشت"، رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و سایر رشتههای مرتبط با بهداشت مورد ارزیابی قرار گرفتهاند.
بررسی این رتبهبندی نشان میدهد که دانشگاه آکسفورد انگلیس برای دوازدهمین سال متوالی در صدر جدول قرار دارد و تنها دو دانشگاه در بین ۱۰ دانشگاه برتر از دانشگاههای آمریکا و بریتانیا نیستند.
این دو دانشگاه، شامل "شینهوا" در کشور چین و دانشگاه "تورنتو" در کانادا است. دانشگاه شینهوا اکنون در جایگاه پنجم و دانشگاه تورنتو در رتبه هفتم قرار دارند.
پیشرفت دانشگاه شینهوا به دنبال جهش چشمگیر قبلی آن است. این دانشگاه در سال ۲۰۲۱ میلادی رتبه ۳۲ را کسب کرده بود و دومین حضور چینیها در میان ۱۰ دانشگاه برتر جهان را رقم زد.
دانشگاههای بریتانیا در میان ۱۰ دانشگاه برتر، دارای پنج نماینده پیشتاز هستند. دانشگاه آکسفورد در رتبه اول، دانشگاه کمبریج در رتبه دوم و کالج سلطنتی لندن در رتبه چهارم قرار دارند.
در آمریکا نیز، بهترین دانشگاه دانشگاه هاروارد است که با یک پله صعود به رتبه سوم ارتقاء یافته است. پس از آن دانشگاه استنفورد مانند سال گذشته در رتبه ششم قرار دارد؛ و دانشگاه ییل نیز مانند سال گذشته جایگاه نهم را به دست آورد. اما دانشگاه جانز هاپکینز نیز در مقایسه با پارسال سقوط و در جایگاه یازدهم قرار دارد.
همچنین در آمریکا، دانشگاه واشنگتن تنها ورودی جدید به ۲۰ دانشگاه برتر است که در کنار دانشگاه ملبورن استرالیا رتبه هفدهم را به صورت مشترک کسب کرده است.
نتایج این رتبه بندی برای ۲۰ دانشگاه برتر جهان در رشتههای "حوزه بالینی و بهداشت" به شرح ذیل است:
۱- دانشگاه آکسفورد (انگلیس)
۲- دانشگاه کمبریج (انگلیس)
۳- دانشگاه هاروارد (آمریکا)
۴- کالج سلطنتی لندن (انگلیس)
۵- دانشگاه شینهوا (چین)
۶- دانشگاه استنفورد (آمریکا)
۷- دانشگاه تورنتو (کانادا)
۸- کالج دانشگاهی لندن (انگلیس)
۹- دانشگاه ییل (آمریکا)
۱۰- کج سلطنتی لندن (انگلیس)
۱۱- دانشگاه جانز هاپکینز (آمریکا)
۱۲- دانشگاه کلمبیا (آمریکا)
۱۳-دانشگاه هنگ کنگ (هنگ کنگ)
۱۴- دانشگاه ملی سنگاپور (سنگاپور)
۱۵- دانشگاه پنسیلوانیا (آمریکا)
۱۶- دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس (آمریکا)
۱۷- دانشگاه ملبورن (استرلیا) و دانشگاه واشنگتن (آمریکا) (هفدهم مشترک)
*دانشگاهی حائزرتبه هجدهم نشد.
۱۹- دانشگاه کالیفرنیا، برکلی (آمریکا) و مؤسسه کارولینسکا (سوئد) (نوزدهم مشترک)