معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی لرستان گفت: تولید گوشت قرمز این استان در سال گذشته ۳۰ هزار تن بود که با روال مناسب آب‌وهوایی و افزایش زادوولد امسال به ۳۲ هزار تن می‌رسد.

صادق اسدالهی معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی لرستان  اظهار داشت: استان لرستان دارای ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار رأس دام سبک است که ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار رأس از آن‌ها گوسفند و بره، یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار رأس بز و بزغاله است و در بخش دام سنگین نیز دارای ۲۶۰ هزار راس گاو و گوساله است.

او افزود: زادوولد دام لرستان امسال با توجه به شرایط جوی و وضعیت مناسب علوفه در مراتع و تمهیدات سازمان جهاد کشاورزی در بخش دامپروری همچون پرداخت تسهیلات صنایع در گردش، اجرای طرح‌های عملیات اصلاح نژادی اسپرم‌های تعیین جنسیت در بخش دام سنگین و ورود نژاد‌های خوب گوسفند توسط مجتمع کشت و صنعت و تولید خوراک‌های با حداقل قیمت باعث شده است تا امسال وضعیت مطلوب‌تری نسبت به سال‌های گذشته باشد.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: پیش‌بینی ما این است که از اسفندماه که زادوولد دام‌ها آغاز می‌شود با افزایش ۵ تا ۷ درصدی تولید دام در این استان مواجه شویم و آینده پیش روی تولید گوشت قرمز لرستان نسبت به سال‌های گذشته در شرایط مناسب‌تری قرار گیرد.

او با بیان اینکه افزایش قیمت گوشت قرمز تنها مختص استان لرستان نیست بلکه یک مشکل کشوری است، بیان کرد: کمبود یا زیادشدن تولید گوشت قرمز ماحصل برنامه‌های سه سال قبل در دام سبک و پنج سال قبل در حوزه دام سنگین است.

اسدالهی با اشاره به اینکه فاصله یک نسل تا نسلی قبل در گوسفند سه سال و فاصله یک نسل تا نسلی قبل درگاو پنج سال است، گفت: در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ با بی‌سابقه‌ترین خشک‌سالی قرن مواجه شدیم و باعث شد در سال ۱۳۹۹ و به‌ویژه تابستان ۱۴۰۰ به‌علت گرانی بیش از حد علوفه، نهاده‌های دامی و پایین‌بودن قیمت گوشت قرمز با حذف اجباری و شدید دام‌ها مواجه شویم.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی لرستان تصریح کرد: دامدار در سال ۱۴۰۰ هرچه اندوخته داشت خرج کرد و در سال ۱۴۰۱ توان ادامه کار را از دست داد.

اسدالهی با بیان اینکه با اجرای طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها هزینه مواد دانه‌ای ذرت، جو و کنجاله سویا حدود ۶ برابر افزایش یافت و خشک‌سالی سال ۱۳۹۸، ۱۳۹۹ و گرانی علوفه را در سال ۱۴۰۰ تشدید کرد، اظهار داشت: این امر باعث شد که ما حذف دام را در سال ۱۴۰۱ داشته باشیم و این حذف نسبت به سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ یک حذف منطقی و معمول بود.

او با اشاره به اینکه این نوسانات طی سه سال گذشته باعث شد با گرانی گوشت قرمز مواجه شویم، افزود: پیش‌بینی می‌کنیم که با توجه به وضعیت بارندگی مناسب و رشد خوب علوفه دامدار دامپروارشده خود را با تأخیر انجام و اواخر اسفند با عرضه مناسب دام در بازار مواجه شویم.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی لرستان با تأکید بر اینکه بخشی از گرانی گوشت قرمز مربوط به هیاهو‌هایی است که ایجادشده، عنوان کرد: جنس تابع عرضه و تقاضاست و به‌اذعان برخی مصرف گوشت قرمز کاهش پیدا کرده است.

او بیان کرد: اگر قیمت گوشت کاهش‌یافته باشد باید در بخش عرضه خود را نشان دهد، در حالی که این‌گونه نیست و این امر نشان می‌دهد که عواملی خارج از تولید بر روی تولید اثرگذار است که می‌تواند بخشی از آن نوسانات عرضه و بخشی هم مربوط به قاچاق دام به خارج از کشور باشد.

اسدالهی گفت: لرستان از لحاظ تأمین گوشت قرمز پیش‌روی استان‌های دیگر است و بخشی از گوشت قرمز مازاد خود را به استان‌های قم، تهران و حتی فارس و کرمان که خودشان تولیدکننده گوشت قرمز هستند به‌علت کیفیت گوشت تولیدی صادر می‌کند.

او افزود: تولید گوشت قرمز استان لرستان در سال گذشته ۳۰ هزار تن بود که با روال مناسب آب‌وهوایی و افزایش زادوولد امسال به ۳۲ هزار تن می‌رسد.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.