صدیقه کاظمی نیا بیان داشت: فعالیتهای حوزه نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی استان قبل از شروع سال جدید با برنامه ریزی دقیق و نیز هماهنگی با دستگاههای زیربط، از ۱۳ اسفند ماه آغاز شده و تا ۵ اردیبهشت ادامه دارد.
ساماندهی ۶۵ تیم ثابت و سیار
کاظمی نیا عنوان داشت: فعالیتهای این اداره کل در حوزه نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی از ۱۳ اسفندماه همزمان با سراسر کشور در قالب ۳۲ اکیپ سیار و ۳۳ اکیپ ثابت متشکل از ۸۷ نفر شامل دکتر دامپزشک، بازرسین بهداشتی گوشت و کارشناسان دامپزشکی در دو شیفت کاری از ساعت ۸ صبح الی ۲۰ به خدمت رسانی میپردازند.
وی با بیان اینکه نظارتها از مزرعه تا سفره انجام میشود، بیان کرد: این چرخه نظارتی، در واحدهای تولیدی، کشتارگاههای دام و طیور، واحدهای بستهبندی و مراکز عرضه خرد شامل مرغ فروشیها، قصابیها، رستورانها، خودروهای ویژه حمل فراوردههای خام دامی، سردخانههای نگهداری فرآوردههای خام دامی و تمام واحدهای مرتبط با فرآوردههای خام دامی و طباخیها به صورت ویژه انجام میشوند.
وی گفت: نظارت بر فرآیند تولید و عرضه فرآوردههای خام دامی در ایام نوروز از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و تشدید مییابد چراکه در این ایام تمایل و نیاز به خرید و استفاده از فرآوردههای خام دامی افزایش یافته و احتمال عرضه مواد غیربهداشتی و ناسالم توسط افراد سودجو بیشتر شده لذا حفظ و حراست از امنیت و سلامت غذایی جامعه نیاز به تلاشی بیش از پیش دارد.
فعالیت تمامی کشتارگاههای دام و طیور استان
دکتر کاظمی نیا در رابطه با طرح پایش و حفظ سلامت و امنیت غذایی مردم افزود: با توجه به افزایش تقاضا فراوردههای خام دامی از سوی مردم و متعاقبا افزایش فعالیت تولید، توزیع و عرضه فرآوردههای خام دامی در این ایام، تمامی کشتارگاههای دام و طیور استان از اول فروردین لغایت پایان طرح (به جز روزهای پنجشنبه) فعال میباشند و لذا دامپزشکی عملا این دغدغه را برطرف میکنند که استحصال گوشت به درستی انجام شود.
این مقام مسئول افزود: در ایام تعطیل کشتارگاهها با برنامهریزی فعال هستند و گوشت تازه در این مراکز استحصال میشود بنابراین مردم نگران تامین مایحتاج خود در زمان نوروز و ماه مبارک رمضان نباشند.
برقراری کشیک در ۱۶ شهرستان تحت نظر روسا شهرستانها
این مقام مسئول با اشاره به آماده باش کلیه شبکههای دامپزشکی استان بیان داشت: در ۱۶ شهرستان همزمان با مرکز استان، تشدید نظارت بر اماکن تولید، فراوری، توزیع و عرضه فراورده خام دامی تحت نظر رئیس شبکهی دامپزشکی صورت میپذیرد.
وی در ادامه تصریح کرد: روسا شبکهها ضمن نظارت دقیق بر حسن اجرای کار موظف به پاسخگویی مسئولانه در این رابطه میباشند.
استمرار شبانه روزی پستهای قرنطینه در مبادی ورودی استان
کاظمی نیا با بیان اینکه حمل و نقل دام و هرگونه فراوردههای خام دامی باید تحت نظر این اداره کل و با داشتن مجوز حمل بهداشتی – قرنطینهای صورت پذیرد از برقراری کشیک در شبکههای دامپزشکی کلیه شهرستانها جهت صدور مجوز بهداشتی – قرنطینهای حمل فراورده خام دامی در این ایام خبر داد.
وی خاطرنشان کرد: کارشناسان دامپزشکی مستقر در کلیه پستهای قرنطینه همانند گذشته در مبادی ورودی استان به صورت شبانه روزی بر سلامت محمولههای دام و فراوردههای خام دامی نظارت دارند.
ملزم شدن مراکز درمانی خصوصی به خدمت رسانی در ایام نوروز
سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان گفت: کلیه مراکز بهداشتی درمانی خصوصی ملزم به ارائه خدمات به بهره برداران و دامداران در این ایام شده اند و به صورت کشیک فعال میباشند.
وی یادآورشد: این مراکز بهداشتی درمانی شامل درمانگاه ها، مراکز مایه کوبی، آزمایشگاهها و داروخانهها میباشند که در این ایام به ارائه خدمت میپردازند.
وی با اعلام اینکه دامپزشکی از جمله ارگانهایی است که همواره در تلاش است که به بهترین نحو به دامداران و مرغداران خدمت رسانی کند، عنوان کرد: کارشناسان آموزش دیده این مجموعه علاوه بر انجام بازدید و فعالیتهای نظارتی، آماده پاسخگویی و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی دامپزشکی به همشهریان، روستاییان و دامداران هستند.
تخلفات را به سامانه ۱۵۱۲ اطلاع دهید
کاظمی نیا گفت: یکی از موارد مهمی که در ارائه خدمات ما بسیار مفید خواهد بود، مشارکت مردم در خصوص اطلاع رسانی تخلفات بهداشتی است که از طریق تماس با سامانه ۱۵۱۲ صورت میپذیرد.
وی تصریح کرد: شهروندان در صورت مشاهده خودروهایی که مبادرت به عرضه فراوردههای خام دامی در جادهها و معابر عمومی مینمایند و همچنین هرگونه تخلف بهداشتی در حوزه دامپزشکی مراتب را سریعا به این اداره کل اطلاع دهند.
صدیقه کاظمی نیا سرپرست اداره کل دامپزشکی استان کرمان در پایان از شهروندان خواست مواد خام تهیه شده را از مراکز مجاز خریداری و در هنگام خرید به تاریخ تولید و انقضای آن و همچنین آرم دامپزشکی دقت کنند